Fotbal international

Povestea transferului lui Hagi la Barcelona. “După golul cu Columbia, m-a sunat Cruyff”

18.07.2018 | 12:47
Hagi s-a transferat la Barcelona în 1994

Gică Hagi a scris istorie în fotbalul mondial, marcând goluri senzaționale pentru echipe precum Steaua București, Real Madrid, Barcelona sau Galatasaray. Impresarul spaniol Josep Maria Minguella a povestit cum l-a dus pe Hagi la Barcelona, la cererea lui Johan Cruyff.

“Hagi a ajuns la Real Madrid în 1990, venind de la Steaua. După doi ani, a plecat în Italia, la Brescia. Tot timpul am avut o relație foarte bună cu el, ca în general cu toți românii. Se întâmpla în 1994, în timpul Campionatului Mondial din SUA”, a scris Minguella în sport.es.

Spaniolul a povestit că nu a putut ajunge în SUA de la începutul turneului, ci abia în a șasea zi a competiției. Meciul Columbia – România, în care Hagi a marcat un golazo, l-a văzut la Barcelona. “A fost un gol monumental. Eu eram în casă, mă uitam la meci liniștit. Aveam telefon fix, pentru că atunci nu existau mobile. La două minute de la gol, sună telefonul. Cine era? Johan Cruyff, care-mi zice fără să mă salute: Auzi, ăsta e cel pe care vreau să mi-l aduci!”

Impresarul Josep Minguella a povestit cum s-a realizat transferul lui Hagi la Barcelona

“În acel moment, Barcelona nu-l mai avea pe Laudrup și avea nevoie de un jucător pe poziția de inter. Negocierea a fost foarte simplă. S-a semnat contractul în biroul fostului președinte al Barcelonei, Joan Gaspart. Hagi nu avea un salariu foarte mare la Brescia. Clubul italian n-a pus frână dorinței jucătorului de a veni la Barcelona. Când Hagi a ajuns la Barcelona, s-a întâlnit cu Stoicikov, iar primul lucru pe care i l-a spus bulgarul a fost: Tu o să joci extremă dreapta, iar Hagi i-a răspuns: Eu, extremă dreapta?! Nici să merg nu pot cu piciorul drept. În primul meci amical extremă dreapta a fost Hagi și Stoicikov îi spune: Ce ți-am zis!”, a rememorat Minguella.