Life

Povestea tulburătoare a locuitorilor din ”Valea Rinichiului”. Motivul pentru care oamenii de aici au trebuit să își vândă, la propriu, un rinichi

Unde se află ”Valea Rinichiului” și care este povestea din spatele ei. Locuitorii de aici au atras atenția întregii lumi.
24.06.2024 | 21:55
Povestea tulburatoare a locuitorilor din Valea Rinichiului Motivul pentru care oamenii de aici au trebuit sa isi vanda la propriu un rinichi
Unde se află ”Valea Rinichiului” și care este povestea din spatele ei. Sursa foto: Pixabay, captură Youtube/ Sky News
ADVERTISEMENT

De multe ori am auzit expresia ”a-și vinde un rinichi”, care este asociată cu idea de sacrificiu pentru un lucru scump. Deși poate pare greu de crezut, în lume, există un loc numit ”Valea Rinichiului”, unde toți locuitorii și-au vândut un rinichi.

Unde se află, de fapt, ”Valea Rinichiului”

Nu multă lume a auzit despre ”Valea Rinichiului”, însă, poveștile legate de această zonă geografică sunt foarte triste. ”Valea Rinichiului” este, de fapt, un sat din Nepal, unde sărăcia extremă și-a pus amprenta asupra locuitorilor.

ADVERTISEMENT

În Hokse, oamenii abia trăiesc de la o zi la alta. Înrădăcinați într-o sărăcie lucie, aceștia s-au văzut nevoiți să apeleze la gesturi extreme, cum ar fi vânzarea unui rinichi.

Hokse este situat în zona muntoasă a Nepalului, iar accesul localnicilor la resurse și infrastructură este precar. Mulți nici măcar nu au unde să muncească, majoritatea trăind din agricultură sau din muncă necalificată.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, întrebarea tuturor este legată de numele acestui sat. Ei bine, totul este legat de practica localnicilor care își vând constant câte un rinichi. Aici, traficul de organe a căpătat dimensiuni inimaginabile, traficanții oferind sume infime de bani donatorilor.

”Valea Rinichiului” este paradisul traficanților de organe

De cele mai multe ori, traficanții de rinichi profită de naivitatea și de lipsa de educație a locuitorilor. Li se promit sume mari de bani, însă, acest lucru nu se întâmplă. În schimb, pe piața neagră a organelor, rinichii se vând și de 6 ori mai scump decât suma oferită de traficanți donatorilor.

ADVERTISEMENT

Nu doar sumele de bani promise lipsesc cu desăvârșire, ci și îngrijirile medicale post operatorii. Din cauză că nu au fost îngrijiți așa cum trebuie, mulți dintre donatori au murit la scurt timp după intervenție.

Se întâmplă, de multe ori, ca victimele să fie răpite pentru a li se lua rinichii. Au existat și cazuri în care, din disperarea de a face bani, unii oamenii au ales să își doneze ambii rinichi, murind la scurt timp după intervenție.

ADVERTISEMENT

Din păcate, vânzarea unui rinichi nu reprezintă biletul către ieșirea din sărăcie. Banii primiți se epuizează instant, iar donatorii rămân cu și mai multe probleme, inclusiv de sănătate.

Guvernul nepalez a încercat, de-a lungul timpului, să combată practica donării și recoltării de rinichi, dar totul a fost în zadar. Progresul este unul lent, iar ”Valea Rinichiului” continuă să fie paradisul traficanților de organe.

ADVERTISEMENT