Fotbal international

Povestea tulburătoare a unui fost campion mondial al cluburilor: “Mi-am vândut medalia să îmi cumpăr cocaină”

24.05.2020 | 13:36
Povestea tulburatoare a unui fost campion mondial al cluburilor Miam vandut medalia sa imi cumpar cocaina
ADVERTISEMENT

Flavio Donizete este un fotbalist brazilian în vârstă de 36 de ani. Momentul său de glorie l-a reprezentat câștigarea Campionatului Mondial al Cluburilor în anul 2005, cu Sao Paolo, după ce a învins în finală pe Liverpool, pregătită de Rafa Benitez, cu scorul de 1-0.

A fost campion mondial al cluburilor în 2005, dar acum are o poveste tulburătoare

În 2005 jucătorul avea 21 de ani și era considerat drept unul dintre cei mai promițători tineri jucători din Brazilia pe postul de fundaș lateral.

ADVERTISEMENT

Însă a rămas doar o speranță, pentru că a căpătat un viciu care avea să îi distrugă absolut totul. Nu a mai făcut niciodată pasul spre înalta societate fotbalistică, deși se mizase pe creșterea lui semnificativă și a ajuns să joace doar la echipe din ligi inferioare.

S-a confesat pentru Globoesporte

Nimeni din prima divizie a Braziliei nu îl voia, pentru că știa de problemele sale de adicție față de cocaină și faptul că ajunsese să consume drogul și de trei ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Flavio Donizete și-a ratat complet cariera și a dezvăluit în țara sa pentru Globoesporte tot calvarul prin care a trecut până la momentul revenirii la normal.

Și-a vândut medalia cu 3500 de euro

Și-a vândut medalia de campion mondial al cluburilor cu suma de 7000 de reis, bani brazilieni, adică 3500 de euro și toți banii i-a băgat în a cumpăra cocaină

ADVERTISEMENT

„Aveam bani, mașină, îi reparasem casa mamei mele, iar în 2010 am încercat cocaină pentru prima dată. Consumam moderat la început, dar a devenit foarte puternică dependența și am început să pierd tot.

Toți banii mergeau pe drog

Am pierdut absolut tot. Toate economiile erau folosite pentru droguri. Dimineața, la prânz și seara. După ce am aflat de cocaină, am vândut medalia pentru 7.000 de reali brazilieni. Când am primit banii, i-am consumat aproape pe toți pentru cocaină. Prima tranșă a fost de 1.000 de reali brazilieni, bani pe care i-am cheltuit în două zile. E o boală lentă, progresivă, incurabilă și fatală. Aproape m-a omorât.

ADVERTISEMENT

După ce am făcut cunoștință cu cocaină, am pierdut orice altceva. Pentru că la început am fost un utilizator moderat. Până când cocaina a devenit mai importantă în viața mea, am început să pierd tot ce aveam. Orice bani economisiți am folosit pentru a cumpăra drogul. Dimineața, după-amiaza și seara luam cocaină.

Familia nu l-a părăsit

Orice bani din cont, bunurile mele, am început să le pierd. Am pierdut totul, cu excepția soției, a fiicelor și a familiei mele, care sunt încă cu mine chiar și astăzi”

La cocaină s-a mai adăugat un viciu, alcoolul, pe care putea să îl consume cât voia, pentru că nu se îmbăta datorită efectului drogului asupra corpului său.

A reușit să scape de droguri și e grădinar

Însă cu timpul a început, de la alcool, să se îngrașe serios și a făcut o rană urâtă la genunchi, care l-a scos pe moment din fotbal. Stătea numai în petreceri, băut și droguri.

Din fericire, ajutat și de prieteni adevărați, a putut urma o cură de dezintoxicare și acum coșmarul s-a sfârșit. Joacă fotbal la o echipă din liga a patra și este grădinar la Sao Paolo. Dar spune mereu, ca un avertisment pentru alții. “Cocaina m-a distrus. Dacă nu era ea viața mea ar fi fost cu totul alta”.

ADVERTISEMENT