Sport

Povestea tulburătoare a unui puști afgan care l-a impresionat și pe Lionel Messi: „Vă rog, salvați-mă!”

Un puști afgan a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a purtat un tricou cu Messi improvizat dintr-o pungă, ceea ce l-a impresionat profund pe argentinian.
03.09.2021 | 09:07
Povestea tulburatoare a unui pusti afgan care la impresionat si pe Lionel Messi Va rog salvatima
ADVERTISEMENT

În 2016, imaginile cu Murtaza Ahmad purtând o pungă în culorile Argentinei și cu numărul lui Lionel Messi pe spate au făcut înconjurul planetei.

Din acel moment însă viața puștului s-a transformat într-un coșmar, familia sa fiind nevoită se mute din localitate, sub amenințarea talibanilor, care credeau că a primit bani și obiecte de valoare de la starul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Coșmarul continuă pentru Murtaza Ahmad, puștiul afgan care l-a întâlnit pe Lionel Messi

Murtaza Ahmad are acum zece ani și coșmarul său continuă, după ce l-a cunoscut pe Lionel Messi la Doha. Puștiul trăiește în fiecare zi cu frică din cauza talibanilor și a relatat pentru Marca clipele de teroare: „Sunt blocat în casă. Nu pot ieși, mi-e frică de talibani. Vreau să plec într-un loc sigur. Vă rog, salvați-mă!”, a tranmis disperat puștiul.

Murtaza Ahmad, puștiul afgan de cinci are care s-a îmbrăcat cu o plasă colorată pe care era scris cu pixul numărul și numele lui Lionel Messi
Murtaza Ahmad, puștiul afgan de cinci are care s-a îmbrăcat cu o plasă colorată pe care era scris cu pixul numărul și numele lui Lionel Messi.

Puștiul traversează momente grele și efectiv are coșmaruri din cauza talibanilor, se trezește și începe să țipe: „În visele mele văd cum vin talibanii, bat la ușă și strigă la mine”.

ADVERTISEMENT

Sora lui Murtaza este cel mai tânăr membru al familiei care a confirmat calvarul prin care trec zi de zi: „Ce se va întâmpla cu noi? Deja suntem amenințați. Când bate cineva la ușă, Murtaza crede că sunt talibanii și fuge să se ascundă”.

Murtaza Ahmad a avut șansa să își întâlnească idolul în 2016

Imaginile cu puștiul afgan au ajuns și la Lionel Messi, care i-a trimis prin UNICEF un tricou de la Barcelona semnat cu mesajul „Te iubesc!” și o minge de fotbal.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Lionel Messi a vrut să îl întâlnească pe puștiul din Afganistan. Imposibilul s-a produs câteva luni mai târziu, când starul argentinian a ieșit pe teren la Doha (Qatar) cu Murtaza în brațe.

De atunci lucrurile s-au înrăutățit pentru Murtaza Ahmad și familia sa. Localnicii din orașul său natal, din provincia Jaghori, au fost convinși că a primit bani din partea lui Messi și a devenit extrem de expus.

ADVERTISEMENT

Murtaza Ahmad a fost nevoit să fugă în Kabul cu familia

Situația s-a înrăutățit și mai mult, iar Murtaza Ahmad a fost nevoit să fugă în Kabul împreună cu familia sa. Puștiul a revenit în localitatea sa deoarece nu și-au mai permis să trăiască în Kabul, însă la scurt timp a fost forțat din nou să plece, fiind urmărit de talibani și teroriști.

De altfel, casa sa era permanent supravegheată de talibani, fapt relatat chiar de tatăl său, Mohammad Arif Ahmadi: „M-am temut că fiul meu o să fie răpit. Unii oameni veneau în orașul nostru și întrebau în ce condiții trăim și lucruri de genul ăsta, ca și cum Murtaza ar fi primit bani de la Messi. Erau persoane care stăteau noaptea în fața casei și pândeau. Nu am avut o viață liniștită în toți acești ani. Nu trăim în pace deloc”, a declarat acesta conform Cuatro Deportes.

Capul familiei e convins că nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă fiul său nu ar fi mers la Doha să îl întâlnească pe Lionel Messi. De cealaltă parte, puștiul nu regretă nimic în ciuda a tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat: „Îl iubesc în continuare pe Messi”.

ADVERTISEMENT
Tags: