Life

Povestea tulburătoare de viață a mamei Elenei Gheorghe. Ce era nevoită să facă la 14 ani pentru un trai mai bun

Mama Elenei Gheorghe nu a avut deloc o copilărie ușoară. Mărioara Man își amintește că mergea 15 km pe jos pentru a culege fructe de pădure, pe care le vindea ca să facă bani.
11.06.2022 | 17:16
Povestea tulburatoare de viata a mamei Elenei Gheorghe Ce era nevoita sa faca la 14 ani pentru un trai mai bun
În copilărie, mama Elenei Gheorghe, Mărioara Man, culegea fructe și le vidneade pădure, ca să facă bani de bilet de tren de București. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Mama Elena Gheorghe, Mărioara Man, este interpretă de muzică populară, preoteasă, mamă și bunică. Artista nu-și încântă doar publicului, ci și copiilor de la grădinița din Clinceni, județul Ilfov, unde este educatoare. Le-a insuflat dragostea pentru cântecul popular și celor mici, înființând grupul folcloric Mlădițe ilfovene. La Clinceni, cântecul și portul de-acasă, de pe Valea Gurghiului, au ajuns în inimile oamenilor, iar solista a știut să le valorifice și să le promoveze.

Povestea de viață a Mărioarei Man, mama cântăreței Elena Gheorghe

În adolescență, Mărioara Man, născută în Ardeal, mergea pe jos 15 km ca să culeagă fructe de pădure. Motivul? Avea nevoie de bani pentru bilet de tren către București. La doar 14 ani şi jumătate avea să își facă bagajele să se mute în Bucureşti, unde s-a înscris la liceu și la Școala Populară de Artă. Când a terminat liceul, a absolvit și Școala Populară de Artă. Sora ei, care apărea deja la tv, era un model pentru Mărioara Man.

ADVERTISEMENT

”Aveam deja drumurile deschise, pentru că sora mea a ştiut exact ce trebuie făcut, ea a fost ghidul meu. Îmi doream să vin la București să mă fac artistă. Vindeam mure, afine și zmeură de la munte.

Le vindeam la un centru comercial și aveam bani de tren să merg la București și să mănânc o înghețată. Acolo, pe dealurile acelea, unde culegeam fructele de pădure cântam și mă ascultau oamenii. Toți îmi cunoșteau glasul și spuneau: ‘Asta-i Maria a lui Gheorghe!’

ADVERTISEMENT

Era ecou între dealuri. Ziceai că e stație de amplificare. Cântam și culegeam fructe de pădure și eram tare fericită. Mergeam 15 km de jos. Așa departe era de casă. Am muncit foarte mult acasă la animale, la vaci, porci, capre…”, a declarat, pentru FANATIK, Mărioara Man.

Socrii ei nu au vrut-o: ”La nunta noastră nu a venit nimeni din familia lui”

Mama cântăreței Elena Gheorghe a mărturisit că familia soțului ei, care se trăgeau din neam de machedoni, nu a vrut-o ca noră. Părinții preotului Gheorghe au dorit pentru fiul lor o fată de la ei din sat.

ADVERTISEMENT

”Socrii nu m-au vrut. Ne-am căsătorit în Ardeal. Au zis că nu mai au trei băieți, ci doi. Am dormit pe jos, nu a fost ușor. I-am dat fetei mele, numele soacrei. I-am arătat că știu să cânt ca ei, știu toate tradițiile lor. Am învățat cântecele și graiul lor de dragul soțului meu. Le-am învățat cu drag, din dragoste!

Și, după două luni și jumătate de când s-a născut prima noastră fată, Elena, ne-am împăcat! Dumnezeu să o ierte, dar nu m-a vrut, soțul meu fiind din familie de machedoni. Când știi că cineva nu te vrea…

ADVERTISEMENT

Când soțul meu a fost hirotonisit, dar și la nunta noastră nu a venit nimeni din familia lui. Au fost foarte drastici socrii mei, dar eu i-am iertat și le-am făcut pomeni după ce au murit.

Socrii mei au vrut o fată din satul lor, dar nu s-a putut, la noi a fost dragoste. Viața mea este un roman, dacă aș vorbi, mi-ar trebui vreo două zile… Am copiii de mici lângă mine pe scenă. De Elena știam de la un an că va fi cântăreață, după cum bătea ritmul și cânta. Veneau preoți la noi și Elena le cânta. Și Ani a cântat, dar era timidă”, a mai spus mama Elenei Gheorghe, Mărioara Man.

Câți copii are Mărioara Man și cu ce se ocupă fiecare

Mărioara Man are trei copii, Elena, Ani și Costin care au făcut-o bunică de cinci ori până acum. Amelie, fetița solistei Elena Gheorghe, petrece mult timp cu bunica ei, pe care o mai ajută la treburile de prin grădină. Doar Elena i-a călcat pe urme și și-a construit o carieră frumoasă în muzica pop. La concertul de la Sala Palatului din București din luna mai, Elena Gheorghe a purtat ținute superbe, la care au lucrat peste 20 de croitorese. 

Ana Pârvulescu este jurnalistă, meserie pe care și-a dorit să o îmbrățișeze de mic copil, iar Costin, unicul fiu al familiei, este de profesie fotbalist. Costin Gheorghe face parte din echipa de fotbal Academica Clinceni. A evoluat de-a lungul timpului în cadrul mai multor cluburi: Sportul Studenţesc, Gaz Metan Mediaş, Rapid Bucureşti.

 

ADVERTISEMENT