News

Povestea uimitoare a femeii amnezice pe care poliția a salvat-o de la moarte sigură. Cine este fosta bijutieră a vedetelor de la Hollywood

O femeie a fost salvată de la moarte de către polițiști, care au încercat apoi să afle identitatea persoanei amnezice și fără acte de identitate.
23.09.2021 | 13:11
Povestea uimitoare a femeii amnezice pe care poliția a salvat-o de la moarte sigură. Cine este fosta bijutieră a vedetelor de la Hollywood
Povestea uimitoare a femeii amnezice pe care poliția a salvat-o de la moarte sigură. Cine este fosta bijutieră a vedetelor de la Hollywood. Sursa foto: Anne Burgess, Wikimedia, 24sata.hr.
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, un caz bizar ținea prima pagină a ziarelor din Croația.

Autoritățile de aici au avut de-a face cu o situație aparte, pe care însă au rezolvat-o cu succes în doar câteva zile.

În cursul zilei de duminică, 12 septembrie, un pescar aflat pe barca sa, din apropierea satului Soline, de pe insula Krk a Croației, a zărit pe stâncile din golf o femeie.

Acesta a dat imediat alarma, temându-se că barca sa ar putea eșua dacă se apropie de unul singur de zona în care se afla femeia. Polițiștii au mers cu vehicule de teren în zona indicată, dar au mai avut de parcurs încă 3 kilometri pe jos, din cauza terenului dificil.

ADVERTISEMENT

Se pare că femeia ar fi petrecut câteva zile și nopți în zona respectivă și era atât de slăbită încât a avut nevoie de ajutor chiar și pentru a bea apă.

”E foarte ciudat că se afla în zona respectivă. Este foarte greu de ajuns acolo, stâncile sunt periculos de ascuțite și îți pot tăia chiar și încălțămintea”, a declarat un localnic despre situația femeii.

ADVERTISEMENT

Acesta mai spune că zona nu e frecventată nici măcar de animale, din cauza lipsei hranei. Excepție fac urșii sau mistreții, care știu să înoate.

Un sătean din Soline a declarat că femeia nu este de-a locului, deoarece ar fi fost recunoscută de cineva ulterior găsirii.

ADVERTISEMENT

Și mai complicată a fost misiunea polițiștilor, deoarece femeia nu avea asupra sa niciun act de identitate și nu știa cine este, posibil în urma unei lovituri la cap. Aceasta avea mai multe zgârieturi pe față.

Cine este, de fapt, femeia salvată de la moarte de polițiștii croați

În doar trei zile de la salvarea femeii de pe insula Krk, autoritățile au reușit să o identifice pe aceasta, care vorbea engleză fluent.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii croați au aflat că femeia este Daniela sau Dana Adamcova, în vârstă de 57 de ani. Identitatea sa a fost stabilită după ce mai multe persoane au recunoscut-o, după ce fotografia ei a fost dată publicului în cursul zilei de luni.

De asemenea, o confirmare în plus a identității sale a venit tocmai de peste ocean, din Statele Unite. Se pare că Adamcova este o artizană care vindea bijuterii pentru celebritățile de la Hollywood, inclusiv către Diana Ross, Barbara Streisand sau Brigitte Bardot.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au afirmat că femeia se simte mai bine acum și că răspunde tratamentului, fiind internată la spitalul din Rijeka.

O cunoscută din SUA, Nina Smidt, a declarat că Adamcova a lucrat o scurtă vreme la o companie de-a sa, în 2015, după ce a fost trimisă acolo de către un ONG ce ajuta persoanele fără adăpost să își caute un loc de muncă.

Ceva ani mai devreme, o revistă din orașul său natal, Trencin din Slovacia (pe care l-a părăsit în 1984 pentru a studia design în SUA), îi făcea un portret, afirmând că este un designer de bijuterii de succes, care a vândut piese mai multor vedete.

Dana Adamcova a povestit revistei că a studiat design de modă în Stana Monica, ajungând în lumea entertainmentului prin intermediul unui producător de filme cu care s-a și căsătorit ceva ani mai târziu.

Aceștia au divorțat în 2000, când Adamcova s-a întors în Slovacia, unde a rămas până în 2008. Nu se știe când s-a întors în SUA, dar între 2015 și 2018 ar fi lucrat în Irlanda, la adăposturi pentru oamenii străzii, întorcându-se ulterior în Trencin, arată theguardian.com.

Un prieten din Slovacia, stabilit în Zagreb, a recunoscut-o pe Adamcova datorită imaginii furnizate de poliție. De asemenea, un cuplu de turiști cehi și-a amintit că a întâlnit-o pe coasta Dalmată a Croației, unde își petrecea singură vacanța.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri