Premier League

Povestea uimitoare a noului star din Premier League. A jucat portar până la 13 ani, acum a costat 80 milioane de euro

11.08.2019 | 12:20
Povestea uimitoare a noului star din Premier League A jucat portar pana la 13 ani acum a costat 80 milioane de euro

Nicolas Pepe a făcut subiectul unuia dintre cele mai costisitoare transferuri din această vară în fotbalul european. Mijlocașul de bandă a fost adus de Arsenal de la Lille pentru 80 de milioane de euro. Dar Pepe nu a fost toată cariera om de atac. La copii și juniori, după primii pași în fotbal, ivorianul a jucat portar. Abia după împlinirea vârstei de 13 ani calitățile sale au fost remarcate de antrenori, care au decis că Nicolas Pepe trebuie să fie folosit în atac.

Povestea uimitoare a lui Nicolas Pepe

Nicolas Pepe, fotbalistul pe care Arsenal a plătit 80 de milioane de euro în acestă vară, a început fotbalul la formația de amatori Solitaires din Paris. Prima poziție din teren în care a fost folosit Pepe a surprins pe toată lumea. Fostul său antrenor de la copii, Tandjigora Mahamadou, a povestit pentru publicația franceză “Le Parisien” că Nicolas Pepe era folosit în poartă până la 13 ani, dar atunci când echipa avea nevoie era urcat în atac : “Când aveam nevoie de goluri, îl trimiteam în teren. Îmi amintesc de un turneu de U13, Pepe a fost desemnat la finalul competiției atât cel mai bun fotbalist, cât și cel mai bun portar “.

La 11 ani după ce Pepe juca în poarta la o echipă de amatori din Paris, Arsenal l-a transformat în cel mai scump jucător din istoria clubului. Oficialii au plătit lui Lille 80 de milioane de euro pentru a-l aduce pe ivorian în lotul pregătit de Unai Emery. Pepe vine după un sezon formidabil în Ligue 1: 22 de goluri și 11 pase decisive a reușit fotbalistul în stagiunea precedentă, fiind devansat doar de Kylian Mbappe.

 

Nicolas Pepe, la antrenamentele efectuate sub comanda lui Unai Emery. Sursă Foto: Twitter.com
Nicolas Pepe, la antrenamentele efectuate sub comanda lui Unai Emery. Sursă Foto: Twitter.com

Refuzat de PSG

Nicolas Pepe, noua achiziție a lui Arsenal a fost refuzat de campioana ultimelor sezoane din Franța, PSG. Lucrul acesta se întâmpla când Pepe avea 12 ani și evolua în poartă. Conform publicației britanice “Dailly Mirror”, parizienii l-au refuzat pe ivorian din cauza înălțimii sale, considerată nepotrivită pentru un portar.

Pepe a ajuns la Solitaires, o echipă de amatori din Paris, iar calitățile sale i-au făcut pe antrenori să îl folosească în atac. 11 ani mai târziu, pentru Nicolas Pepe Arsenal a plătit 80 de milioane de euro lui Lille. Fotbalistul evolua din 2017 la fosta sa echipă, care a făcut un profit de 70 milioane de euro după mutarea în Premier League. Nicolas Pepe poate debuta la Arsenal în prima etapă a campionatului din Anglia, unde formația sa joacă cu Newcastle, duminică de la ora 16:00.

  • 24 de ani are Nicolas Pepe
  • 80 de milioane de euro a plătit Arsenal pentru fotbalist