Fotbal intern

UTA, povestea ultimei victorii cu FCSB. Cine au fost eroii arădenilor

05.12.2020 | 16:09
UTA povestea ultimei victorii cu FCSB Cine au fost eroii aradenilor
ADVERTISEMENT

UTA a câștigat ultima oară în fața lui FCSB acum mai bine de 18 ani, iar acum are o șansă bună să repete această performanță, fiind neînvinsă în deplasare de un an de zile.

În sezonul 2002-2003. UTA reușea ultima victorie în fața celor de la FCSB, însă mulți ani arădenii au fost doar în liga a doua sau chiar a treia, iar cele două formații nu s-au întâlnit foarte des, ba chiar în acel sezon era prima partidă după mai bine de opt ani de zile.

ADVERTISEMENT

Din 2002 și până astăzi, UTA și FCSB au jucat doar șase partide, dintre care arădenii au reușit să câștige una și au încheiat două la egalitate, însă golaverajul este zdrobitor: 4-11 pentru bucureșteni. Meciul din 2002 rămâne însă una dintre cele mai importante victorii din acel deceniu, iar astăzi o să aflăm povestea acelui meci.

18 ani de la ultima victorie a lui UTA în fața FCSB și povestea unui succes fabulos

Într-o perioadă în care ambele echipe treceau printr-o perioadă dificilă, arădeanii au reușit să facă un meci incredibil pe vechiul stadion de lângă cimitir, în uralele unui stadion plin și pe care se aflau 12.000 de spectatori, la dat de 16 noiembrie 2002.

ADVERTISEMENT

UTA era antrenată de regretatul Ionuț Popa, iar din echipa arădenilor mai făceau parte jucători precum Roland Nagy, atacantul camerunez Jérémie N’Jock, iar la acea partidă au făcut un meci extraordinar Botiș și Mărginean, care au fost amândoi aleși jucătorii partidei.

Nu au lipsit nici incidentele în tribune, unde suporterii FSCB-ului veniți de la București s-au încăierat cu forțele de ordine. Atmosferă de meci pentru titlu, ca pe vremuri, chiar dacă acum nu mai era cazul: „O ploaie de role din hârtie brăzdează cerul. La peluza opusă, steliștii aruncă cu o torță printre arădeni. Forțele de ordine intervin, și bastoanele mușcă în carne vie”.

ADVERTISEMENT

Cine au fost eroi de la UTA și care au fost formațiile aliniate

Jérémie N’Jock a fost cel care reușea să deschidă scorul pentru UTA în minutul 20, iar arădenii jucau din entuziasmul tinereții, în timp ce FCSB era cantonată în propria jumătate de teren. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult nici în repriza a doua, ba mai mult, portarul Martin Tudor provoca o lovitură de la 11 metri și era eliminat, iar Roland Nagy executa lovitura de pedeapsă și ducea scorul la 2-0.

FCSB nu a fost deloc lăsată să joace, iar Rădoi, Falemi și Mutică asistau neputincioși la atacurile în valuri ale arădenilor, susținuți de un public frenetic: „Urmează clipe de delir, iar pe dreptunghiul verde gazdele sunt adevărații militari. Nimic nu se întâmplă fără ca UTA să își spună cuvântul”. Singura ocazie a FCSB fiind o bară a lui Sorin Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Partida dintre FCSB și UTA se va disputa sâmbătă seara de la ora 21:30, iar UTA vine la București cu o serie incredibilă de meciuri, fiind neînvinsă pe teren străin de mai bine de un an de zile.

Cum arătau cele două echipe trimis pe teren:

UTA: Bogdan – Baldovin, Botiș, Luca, Panaitescu – Drida (’62 Ianu), Mărginean, R. Nagy (c), Fritea- N’Jock, Manta (’72 M. Popescu)

FCSB: M. Tudor – Ogăraru, Mutică, Rădoi (c), Panc (’72 Nae) – Paraschiv (’65 Neaga), Falemi (’84 Neșu), Trică, P. Stoica – Oprița, Cl. Răducanu


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 1,77 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: