Life

Povestea uluitoare a unei familii care străbate globul cu o căruță și un măgar. Cum a început totul

O familie cu patru copii străbate globul cu o căruță și un măgar. Povestea lor este una cu adevărat uimitoare și demnă de apreciere.
20.05.2023 | 14:11
Povestea uluitoare a unei familii care strabate globul cu o caruta si un magar Cum a inceput totul
Povestea uluitoare a unei familii care străbate globul cu o căruță și un măgar. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea familiei care străbate globul cu o căruță și un măgar face înconjurul internetului. Doi tineri cu patru copii au decis să își ia inima în dinți și să plece într-o călătorie prin lume cu adevărat inedită.

Povestea familiei care străbate globul cu o căruță trasă de un măgar

Iniția, familia a pornit din Franța, de altfel țara natală a mamei. Scopul lor este acela de a ajunge în Palestina, locul unde s-a născut tatăl și de altfel unde s-au și cunoscut cei doi. Momentan însă, familia a ajuns prin România, iar jurnaliștii de la Observator i-au surprins la Timiș.

ADVERTISEMENT

Cum a început povestea familiei care străbate două continente cu o căruță și un măgar? Familia Najmeddin are patru copii, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani și nu se grăbesc deloc, pentru că sunt siguri că vor ajunge la destinație.

Cei doi părinți își doresc să le arate copiilor locul unde tatăl s-a născut, dar și cel în care a cunoscut-o pe mama acestora. “Suntem o familie care călătoreşte din Franţa în Palestina. Ne întoarcem în ţara în care eu m-am născut, că să le arăt copiilor”, spune Yosuf Najmeddin, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cuplul s-a cunoscut cu ani în urmă în Palestina. El are 39 de ani și e tâmplar, iar ea a lucrat în domeniul cinematografiei, având un proiect în străinătate. A fost cameraman, a făcut documentare, iar mai apoi avea să își cunoască alesul.

“O să râdeţi: am fost cameraman. Am lucrat în industria cinematografică. Apoi am făcut documentare şi l-am întâlnit pe Yousuf în Palestina. El era tâmplar, povesteşte Mathilde Najmeddin. De atunci și până acum, cei doi sunt de nedespărțit.

ADVERTISEMENT

De ce a ales familia să călătorească doar cu o căruță și un măgar

Chiar dacă au devenit părinți a patru copii, tinerii și-au dat seama că rostul vieții este libertatea. Tocmai din acest motiv, cei doi au luat decizia de a pleca prin lume, cu o căruță și cu un măgar. Pentru că nu aveau bani strânși, cei doi au apelat la acest mod inedit de călătorie.

De asemenea, printre altele, părinții vor să le demonstreze copiilor că pot să facă multe în lumea asta. Iar avantajul lor este că timpul nu îi presează, iar opririle se pot face în orice moment doresc. Iar surprizele sunt la ordinea zilei.

ADVERTISEMENT

Cei șase membri călătoresc în jur de 16 kilometri pe zi, cam trei ore, iar mai apoi campează. Se bucură de oameni, de priveliște și profită din plin de fiecare moment. Totodată, ei au grijă să aleagă drumuri mai puțin circulate pentru a fi în siguranță.

“Credem şi vedem că suntem cu adevărat liberi, nu depindem de nimic şi de nimeni. Putem merge unde vrem, ne putem opri când vrem. A fost important pentru noi să le arătăm copiilor cât de mult putem din lumea asta”, a mai spus Yosuf Najmeddin, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT