News

Povestea uluitoare a unui veteran de război. Trăiește de 80 de ani cu un glonț lângă inimă. “Am fost trimis din nou pe front”

A văzut ororile războiului, a trecut prin situații la limită, dar nimic nu l-a doborât. Este vorba despre Ștefan Buzoianu, veteranul de război, care trăiește de 8 decenii cu un glonț lângă inimă.
01.12.2021 | 20:34
Povestea uluitoare a unui veteran de razboi Traieste de 80 de ani cu un glont langa inima Am fost trimis din nou pe front
ADVERTISEMENT

A trecut prin multe și probabil că multe l-au marcat. Ștefan Buzoianu va împlini în ianuarie 101 ani și are o poveste după care s-ar putea face un film.

A fost rănit în război și trăiește de 80 de ani cu un glonț lângă inimă. Medicii au decis să este apt pentru luptă și l-au trimis din nou pe front.

ADVERTISEMENT

Povestea sa a fost prezentată de Consiliul Județean Prahova, în cadrul proiectului “103 ani de România, 103 prahoveni emblematici”.

Povestea uluitoare a unui veteran de război

Este veteran de război și are 100 de ani. Ștefan Buzoianu s-a născut în anul 1921, în Cheia. A avut o copilărie destul de dificilă ținând cont de perioada de după război.

ADVERTISEMENT

A plecat pe front în anul 1942 și a ajuns până la Novorossiisk luptând împotriva rușilor. De câte ori vorbește despre acea perioadă își amintește despre momentul în care a fost împușcat. Imaginile îi sunt încă vii în minte.

Camarazii său au reușit să-l ducă pe o poiană. A zăcut inconștient într-un șanț până a fost preluat de sanitari. Un glonț i-a intrat prin spinare, i-a perforat plămânul și s-a oprit lângă inimă. A supraviețuit, iar în timp organismul său l-a acceptat.

ADVERTISEMENT

Un medic german i-a acordat primul ajutor, dar probabil că nu i-a dat foarte multe șanse, mai ales că abia mai putea respira. Tânărul soldat a sperat să fie luat din locul acela cât mai repede, doar că aviația rusă a început să bombardeze navele. 

“A fost balamuc mare. Spitalul de campanie era format din niște barăci, eram ținuți pe paie, a fost vai de noi. Eu respiram întrerupt, dar am avut zile.

ADVERTISEMENT

Am stat peste o lună în spital, iar, ulterior, comisia de evaluare a decis să revin pe front”, a spus Ștefan Buzoianu potrivit paginii de Facebook a Consiliului Județean Prahova. 

Trăiește de 80 de ani cu un glonț lângă inimă. “Am fost trimis din nou pe front”

Ștefan Buzoianu s-a întors acasă după terminarea războiului. A fost îngrijit o perioadă îndelungată de mama sa. Medicii l-au sfătuit să nu recurgă la nicio operație, pentru că aceasta i-ar fi putut face rău. Așa că, bărbatul care peste puțin timp va împlini 101 ani, a trăit 8 decenii cu glonțul lângă inimă.

Ștefan Buzoianu a decis să trăiască în aceeași zonă în care se născuse, iar în timp și-a întemeiat propria familie.

ADVERTISEMENT