Fotbal international

Povestea ULUITOARE a EROULUI Bacca! În urmă cu 7 ani era pescar, acum a DECIS Europa League!

Carlos Bacca a marcat două goluri în finala Ligii Europa dintre Dnipro şi Sevilla, 2-3 şi i-a ajutat pe iberici să cîştige al 4-lea trofeu din istorie. Atacantul columbian a cîştigat pentru a...
28.05.2015 | 09:21
Povestea ULUITOARE a EROULUI Bacca In urma cu 7 ani era pescar acum a DECIS Europa League

Carlos Bacca a marcat două goluri în finala Ligii Europa dintre Dnipro şi Sevilla, 2-3 şi i-a ajutat pe iberici să cîştige al 4-lea trofeu din istorie. Atacantul columbian a cîştigat pentru a doua oară la rînd Liga Europa alături de Sevilla, însă Bacca nu a avut deloc un trai uşor. 

Vindea peşte şi juca fotbal

Atacantul în vîrstă de 28 de ani nu a fost niciodată un copil minune la fotbal. La vîrsta de 21 de ani, cînd juca la Baranquilla a fost nevoit să vîndă peşte pentru a se întreţine. Mai mult, a fost şi controlor de autobuz pentru o perioadă, care îi aducea un venit suplimentar.

Odată cu transferul la echipa Atletico Junior, Bacca a putut să se concentreze doar pe fotbal. A jucat 3 sezoane la echipa de primă ligă columbiană după care a venit transferul la Club Brugge. unde a înceut să îşi arate clasa reuşind 28 de goluri într-un sezon.

“Numele lui era scris cu roşu pe lista noastră”

Sevilla l-a remarcat la Brugge şi în anul 2013 l-a transferat pentru 7 milioane de euro. Mereu a fost timid şi modest, însă asta l-a făcut să fie respectat în vestiar. Atacantul Sevillei avea şi o vorbă pentru performanţele pe care le reuşea: “Cei mai buni atacanţi columbieni sînt cei caraibieni (cei de pe coasta Oceanului Atlantic)” îşi spunea mereu Bacca.

Ramón Rodríguez Verdejo (Monchi), directorul sportiv al Sevillei, a declarat că Bacca era o prioritate pentru club în 2013: “Numele lui era scris cu roşu pe lista noastră şi am reuşit să îl luăm”.

Două trofee europene în doi ani

Carlos Bacca a fost protagonist în ultimele două finale din Liga Europa, cîştigate de Sevilla. În 2014, a transformat una dintre loviturile de departajare în finala cu Benfica, iar în 2015 a marcat o “dublă” cu Dnipro, scor 3-2.

După finala de la Varşovia, Bacca a declarat: “Vreau să dedic acest succes lui Dumnezeu şi familiei mele din Columbia. Este ceva unic. Vreau ca toţi cei de acasă să se bucure. Sînt fericit că am putut să-mi ajut echipa cu cele două goluri”, a spus Bacca.

7 goluri a marcat Carlos Bacca în Liga Europa în acest sezon

28 de goluri în 56 de meciuri a marcat atacantul columbian