Povestea IMPRESIONANTĂ a singurului preşedinte – jucător din fotbalul mare! La 40 de ani debutează în prima ligă din Ucraina

Campionatul Ucrainei începe în acest weekend şi Mircea Lucescu vrea să obţină un nou titlu cu Şahtar Doneţk, ar fi al 9-lea din cele 11 sezoane petrecute de "Il Luce" în Ucraina. În acest...
25.07.2014 | 16:55
Povestea IMPRESIONANTA a singurului presedinte  jucator din fotbalul mare La 40 de ani debuteaza in prima liga din Ucraina

Campionatul Ucrainei începe în acest weekend şi Mircea Lucescu vrea să obţină un nou titlu cu Şahtar Doneţk, ar fi al 9-lea din cele 11 sezoane petrecute de “Il Luce” în Ucraina. În acest sezon, oraşul Doneţk va mai avea o reprezentantă în prima ligă după tradiţionalele Şahtar şi Metalurg: Olimpik Doneţk.

Olimpik este un club fondat în 2001 şi care se află la prima promovare din istorie în prima ligă din Ucraina. Olimpik este o echipă mică, însă este singurul club al cărui preşedinte este şi jucător.

Olimpik_Donetsk

“Preşedintele – jucător” al echipei

Vladislav Gelzin este preşedintele echipei Olimpik, în vîrstă de 40 de ani, dar care joacă şi ca atacant la echipă. Este o figură publică în Ucraina şi deputat în regiunea Doneţk. Este singurul om din Ucraina, care este preşedintele unui club care evoluează şi pe teren. 

gel

Vladislav a fost vicepreşedintele clubului Metalurg Doneţk între 1999 şi 2001 şi apoi a ajutat la formarea echipei Olimpik Doneţk, club pe care îl conduce şi la care evoluează din anul 2004.

stadion

La 40 de ani debutează în prima ligă

Gelzin a jucat 137 de meciuri pentru Olimpik Doneţk pînă în prezent şi a marcat 23 de goluri pentru echipă. În sezonul trecut, Gelzin a reuşit să marcheze o dată, fiind de 3 ori titluar la Olimpik, sezon în care echipa a reuşit să obţină primul loc din liga secundă, care asigură promovarea directă.

gelzin2

Preşedintele – jucător va debuta în prima ligă Ucrainiană la vîrsta de 40 de ani, avînd numărul 10 pe tricou. Olimpik Doneţk va avea în prima rundă un meci greu cu Cernomoreţ Odessa, însă va fi un prilej de sărbătoare pentru ucrainieni, care vor juca primul meci din istoria lor din prima ligă.

Gelzin: “Am mare poftă de joc”

Într-un interviu acordat pentru o publicaţie din Ucraina, Vladimir Gelzin a vorbit despre dubla carieră a sa, aceea de preşedinte şi de fotbalist. El a declarat că are mare poftă de joc şi că se antrenează cot la cot cu echipa: “Am o mare poftă de joc, dar deja sînt mai greu, am 40 de ani. Mă antrenez cot la cot cu echipa. Pe teren nu sînt preşedinte. Sînt doar unul din jucători”, declară Gelzin.

geeeel

“De ce joc fotbal? Pentru senzaţia pe care o am cînd joc pe un stadion plin de suporteri”

Atacantul lui Olimpik spune că prietenii lui sînt cei mai critici pentru că ei pot spune adevărul şi dezvăluie ce îl motivează să meargă mai departe şi să joace fotbal profesionist şi la această vîrstă: “Cînd joc pe un stadion plin e lucrul care mă face cel mai fericit. Nici toţi banii din lume nu pot cumpăra asta”, spune Gelzin.

Olimpik Doneţk joacă primul meci în prima ligă din Ucraina, sîmbătă de la ora 19:00 în deplasare cu Cernomoreţ Odessa. Chiar dacă nu va fi titular, e foarte posibil ca Gelzin să îşi vadă îndeplinit visul de a juca în prima ligă pe un stadion plin. 

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!