News

Povestea unei românce care a fost răpită și obligată să se prostitueze în Italia. Cum a scăpat și ce pedepse au primit agresorii

30.07.2020 | 09:48
Povestea unei romance care a fost rapita si obligata sa se prostitueze in Italia Cum a scapat si ce pedepse au primit agresorii
Povestea unei românce care a fost răpită și obligată să se prostitueze în Italia. Cum a scăpat și ce pedepse au primit agresorii. Sursa foto: reporteris.ro
ADVERTISEMENT

Anual, multe tinere din România sunt răpite și obligate să se prostitueze în alte țări importante din Europa și din lume. Puține reușesc să scape din mâinile agresorilor.

Un caz fericit este cel al unei fete care, în 2015, pe când avea 19 ani, a fost scoasă din țară și forțată să se prostitueze în Italia.

ADVERTISEMENT

Dacă despre alte femei nu se știe nimic, tânără în cauză a avut șansa de a scăpa din mâinile răpitorilor, iar aceștia din urmă au ajuns pe mâna Justiției, primind recent și condamnări la închisoare.

O româncă a fost răpită și obligată să se prostitueze în Italia

Povestea tinerei din România a început în 2015. Pe atunci a început și calvarul ei, după ce a fost răpită, scoasă din ţară şi forţată să se prostitueze în Italia.

ADVERTISEMENT

Din fericire, după doar o săptămână, aceasta a reușit să fugă din mâinile agresorilor și să ceară ajutorul autorităților. În scurt timp, răpitorii au fost prinși și condamnați la închisoare dar şi la plata unor despăgubiri în valoare de 10.000 euro în favoarea ei.

Autorii răpirii tinerei sunt trei cetățeni din Oradea, doi bărbați și o femeie, Antei Bara(44 ani), un bărbat din Tileagd cu multiple condamnări pentru trafic de persoane şi doi fraţi din satul Rontău, comuna Sânmartin, Rudolf Bara(33 ani) respectiv Roxana Bara(35 ani).

ADVERTISEMENT

Cum a decurs episodul răpirii fetei

În 2015, aceștia au pus la cale un plan complex de răpire al fetei. Conform Adevărul, într-o primă fază, pe 1 mai 2015, cei trei au căutat-o sub pretextul că vor s-o ducă “la cumpărături”, la Oradea, iar femeia a acceptat.

A fost decizia cea mai proastă luată de fată. Tânăra a fost urcată într-o maşină, dusă până la Punctul de trecere a frontierei Borş, unde i s-au luat toate actele, a fost mutată într-un taxi, şoferul reuşind să treacă peste graniţă fără să fie oprit.

ADVERTISEMENT

Apoi, în Ungaria, răpitorii au mutat-o, din nou, în maşina lor, cu care apoi au transportat-o în Milano. Ajunsă în Italia, femeia a fost ţinută într-un apartament, sub pază, obligată să doarmă pe jos şi să se prostitueze, în fiecare noapte, sub pază, pe străzi.

Fata a profitat de o eroare a răpitorilor, care au lăsat-o în mașina unui client. După ce a reușit să fugă, s-a adăpostit la marginea oraşului, fiind găsită plângând de o femeie care, apoi, a alertat autorităţile.

Ce pedepse au primit răpitorii

Procurorii DIICOT Oradea au constatat că cei trei ”Bara” nu sunt la prima răpire. Ei au scos din ţară încă trei tinere pe care apoi le-au obligat să se prostitueze în folosul lor.

Procesul lor în cazul tinerei răpite în 2015 s-a judecat la Tribunalul Bihor, în şedinţă secretă, pentru protecţia victimei iar verdictul s-a pronunţat pe 20 iulie: Antei Bara a fost condamnat la 7 ani de detenţie, Florin Bara a încasat o pedeapsă de 5 ani închisoare în timp ce sora lui, Roxana, a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă, fiind atacată, deja, de cei trei traficanți, dezbaterile urmând să fie reluate la Curtea de Apel Oradea.

ADVERTISEMENT