News

Povestea unei tinere din Braşov, bolnavă de COVID-19! A stat mai mult de o lună în spital, deşi a fost asimptomatică: “Am îmbătrânit 10 ani”

16.04.2020 | 19:04
Povestea unei tinere din Brasov bolnava de COVID19 A stat mai mult de o luna in spital desi a fost asimptomatica Am imbatranit 10 ani
ADVERTISEMENT

O tânără din Braşov, infectată cu noul coronavirus, a stat în spital 34 de zile, fiind asimptomatică. În cele din urmă, tânăra a fost externată de medici după ce testele au ieşit neconcludente. 

Povestea unei tinere din Braşov, bolnavă de COVID-19! A stat mai mult de o lună în spital

Coşmarul ei a început în luna martie când a mers la o petrecere cu prietenele ei. Nu ştia că una dintre fete era infectată. O săptămână mai târziu a fost anunţată că prietena ei are COVID-19. I-au făcut testul, care a ieşit pozitiv. Tânara a povestit pentru Mediafax prin ce a trecut.

ADVERTISEMENT

“Înainte să ştiu totul, cu o săptămână, am avut nişte simptome, o rinită alergică am spus eu. Mi-a curs puţin nasul, am început să tuşesc, dar uşor. Ulterior mi-am pierdut gustul şi mirosul, dar am pus pe seama alergiei, pentru că fac primăvara alergie.

La spital mi-au făcut analize, mi-au luat sânge, de două ori mi-au făcut radiografii. A fost şocul vieţii mele când m-au mutat de la infecţioase la spitalul de pneumologie. Am întrebat foarte clar, nu mi-aţi făcut niciun tratament, n-aţi intervenit la mine cu nimic.

ADVERTISEMENT

“Şocul a fost şi cu baia, că este o baie şi un duş la 7 saloane”

Eu înţeleg, dacă mi-ar fi făcut tratament, dacă nu aş fi avut rezultate la tratament, aş fi înţeles, dar ocup locul degeaba. A spus că nu îi interesează, eşti asimptomatică, nu se dă nimic la tine. 

Teama mea era că acest spital era de pneumofiziologie, bolnavii de aici erau mutaţi în altă parte, dar nu ştiam cât de curaţi sunt aceşti pereţi. Şocul a fost şi cu baia, că este o baie şi un duş la 7 saloane. Este pe hol şi este şi la bărbaţi şi la femei.

ADVERTISEMENT

“Mi-au ieşit peri albi, cred că am îmbătrânit 10 ani”

Cristina a plecat acasă după 34 de zile de spitalizare. A trebuit să rămână atât de mult pentru că testele au ieşit neconcludente, iar acum la locuinţă va trebui să mai stea în izolare încă 14 zile:

“La mine, de când am venit, testele au ieşit numai neconcludente. Mi-au ieşit peri albi, cred că am îmbătrânit 10 ani. Înseamnă că sunt urme de ARN ale acestui virus care rămân în sistem şi nu se dizolvă.

ADVERTISEMENT

O să stau acasă 14 zile. Apoi voi repeta testul. Încă nu am scăpat, dar măcar plec de aici. Frustrarea mea este că nu am primit tratament, dar aşa a fost să fie”, a explicat tânăra.

 

ADVERTISEMENT