ADVERTISEMENT
News

Povestea unui român la care apelează mereu autoritățile dintr-un oraș englez. Ce îl face deosebit

Autor: Adrian Baciu | 17.11.2020 | 16:40
Povestea unui român la care apelează mereu autoritățile dintr-un oraș englez. Ce îl face deosebit
Povestea unui român la care apelează mereu autoritățile dintr-un oraș englez. Ce îl face deosebit. Sursa foto: gazettelive.co.uk

George Dura, un român de 40 de ani stabilit în orașul britanic Middlesbrough, este unul dintre miile de conaționali stabiliți în Regat, însă povestea sa de viață este una remarcabilă.

ADVERTISEMENT

Licențiat în relații publice și cu studii importante în MApN și MAI, românul ocupă în prezent postul de gardian public, însă este o persoană extrem de importantă și de căutată în comunitatea locală, fiind un sprijin pentru toate autoritățile.

În viața sa de zi cu zi, George oferă sprijin poliției, forțelor de ordine și serviciilor sociale și asta pentru că vorbește nici mai mult nici mai puțin de 8 limbi străine.

Povestea unui român la care apelează mereu autoritățile dintr-un oraș englez. Ce îl face deosebit

George Dura este o persoană care are o poveste de viață deseori întâlnită în rândul românilor. Cu studii importante pe plan național, acesta a plecat peste hotare pentru o viață mai bună.

ADVERTISEMENT

Povestea de viață a românului este prezentată de site-ul Gazette Live din UK. Ajuns deja la o vârstă a maturității, George are o licență în relații publice, dar și mai multe stagii la Ministerul român al Apărării Naționale și la Ministerul de Interne.

”Atunci când te-ai pregătit atât de asiduu pentru o muncă și să nu o poți face este greu. Dar viața în România era foarte grea, iar Marea Britanie a oferit un standard de viață mult mai bun, recunoaște cu sinceritate românul.

George: ”Viața mea nu este deloc plictisitoare”

Cum nu a avut șanse în țară și, pentru un trai mai bun, a ales să plece în Anglia, iar acum este gardian public în Middlesbrough. Dar ce îl face așa de deosebit pe George? Ei bine, acesta vorbește 8 limbi, așa că autoritățile locale apelează adesea la el pentru a facilita discuțiile cu străinii, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Cred că sunt singurul gardian născut în România din zona Middlesbrough”, spune George pentru presa din insulă.

În Regat, George nu se simte străin și vede multe asemănări între locurile natale din România și Middlesbrough. ”Vin din nordul României, unde oamenii sunt foarte realiști, la fel ca în Middlesbrough”, a spus el.

ADVERTISEMENT

George este ”mâna dreaptă” a tuturor autorităților locale atunci când vine vorba de probleme de ordin etnic, românul cunoscând foarte mult limbi străini.

”Pe lângă asta, abilitățile mele sunt bine folosite aici. Înțeleg româna, engleza, franceza, italiana, spaniola, olandeza, portugheza și romani, astfel că adesea sunt chemat să traduc pentru Consiliu și poliție, chiar și pentru pompieri. Viața nu este niciodată plictisitoare”, mai spune conaționalul nostru în presa britanică.

ADVERTISEMENT

Zilnic, George patrulează pe jos și lucrează în general în ture de 12 ore, și este primul care observă toate problemele orașului.

De multe ori, când sunt probleme mai grave, precum abuz domestic, rezidenții îl abordează mai întâi pe George în loc să meargă la poliție.

”Dintr-un motiv oarecare, unii oameni se tem să meargă la poliție. Poate simt că nu își pot da numele sau detalii, dar simt că pot avea încredere în mine și că eu pot spune autorităților, astfel încât ajung să primească ajutorul de care au nevoie. Este un sentiment plăcut. Este un job complex, dar satisfăcător”, a recunoscut George.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT