Fotbal international

Poveşti de pe San Siro. Bătaia cu Davids şi reducerile Dolce&Gabbana

CSU Craiova va evolua joi seara împotriva lui AC Milan, pe San Siro, în manşa a doua a turului trei preliminar din liga Europa. La gruparea milaneză au evoluat şi doi români de-a lungul...
03.08.2017 | 14:31
Povesti de pe San Siro Bataia cu Davids si reducerile DolceGabbana

CSU Craiova va evolua joi seara împotriva lui AC Milan, pe San Siro, în manşa a doua a turului trei preliminar din liga Europa. La gruparea milaneză au evoluat şi doi români de-a lungul timpului: Cosmin Contra şi Florin Răducioiu. Cei doi şi-au relatat cele mai interesante poveşti, fiind citaţi de site-ul eusunt12.ro. Actualul antrenor al lui Dinamo a vorbit despre bătaia cu Edgar Davids, în timp ce Florin Răducioiu a povestit prima sa întâlnire cu Silviu Berlusconi.

Bătaia cu Davids. ”I-ai dat tare?”

„A fost greseala carierei. Toata lumea dadea plecarea mea de la Milan pe acel incident si nu a fost asa. El era la Juventus. A fost o faza, o minge in dreapta, Gatusso ii fura mingea, el ii da o lovitura din spate lui Gatusso, eu vin din spate, ii dau si eu una. Se face un meleu acolo, impingeri, nu stiu, si ne da pe noi doi afara, pe mine si pe Davids. Si atunci eu il las pe Davids sa iasa primul, zic, nu ne bagam amandoi pe tunelul de la vestiare. Si atunci eu il vad pe Montero, uruguayanul de la Juventus, fundasul central ca-i face semn lui Davids sa ma astepte pe culoar. Si atunci am zis, eu l-am lasat sa se bage in vestiar sa nu fie incidente, cum ma asteapta, l-am ras. Si da, ma astepta acolo pe culoar si eu ce sa mai vorbesc, sa mai stau. I-am dat-o direct. Au venit acolo, a venit unul de pe banca lui Juventus, au venit pe tunel probabil stiau ca se vor incinge lucrurile. Mi-a dat un picior in spate, dupa a venit Abiatti, mi-aduc aminte cu manusile alea, l-a luat de gat si l-a pus la perete, i-a zis, tu nu te baga, tu stai aici. Dupa a venit securitatea, ne-a despartit. I-am spart arcada, i-a pus nu stiu cate puncte de sutura. A venit Seedorf care era coleg la nationala cu Davids si mi-a zis nu stiu ce. I-am zis ca trebuia sa se bage in vestiar nu sa ma astepte”.

„Imi era rusine cu ce am facut. La cluburile mari conteaza imaginea, nu poti ca jucator sa faci asta. Dar eu le-am spus: ce sa fac? Pentru imagine sa astept sa ma bata Davids? Sa-mi sparga gura sau nasul. Eu ma apar. Cea mai mare rusine am suferit-o in avion la intoarcere. Intotdeauna Inter si Milan imparteau avionul care mergea la Trieste. Si ne intoarcem cu acelasi avion si cea mai mare umilinta, ca intotdeauna in avion imi place sa raman printre ultimii, mai vorbeam, cea mai mare umilinta cand am urcat toti de la Inter si toti de la Juventus s-au ridicat in picioare si m-au aplaudat cu Galliani, cu toti conducatorii de la Inter si AC Milan, ca era Milan pe o parte si Inter pe alta. Mi-a fost o rusine, umilinta, rusine. Imi venea sa ma bag in avion, sa intru acolo la bagaje. Asa rusine mi-a fost. Dar cea mai mare, in avion, m-a sunat Inzaghi, el era accidentat, nu participa la TIM, el fusese la Juventus si mi-a zis ca-mi da ce vreau eu, ce cadou vreau eu, ce masa unde vreau eu. Asa ura aveau jucatorii. Bobo Vieri cand am urcat in avion m-a luat in brate. Zic, ba, asa urat sa fie Davids in Italia? Si dupa am aflat eu povesti, ce facea Davids. Cand a venit la Milan dadea in copiii aia in loc sa-i ajute, era un tip arogant”.

„Am ajuns la Madrid si vine delegatul echipei si zice domnul Galliani vrea sa vorbeasca cu tine. Zic, gata sunt mancat. Cobor, ma astepta la o cafea. Zice, Cosmine, stiu si problemele tale personale, mi-a tinut teoria imaginii milanului, eu mi-am cerut scuze, am zis ca nu o sa se mai intample. Dupa care zice sa stii ca amenda e de o 115 mii de euro. Zic, ok, asta este, ce sa facem. Dupa care zice – macar i-ai dat tare? Inclusiv Galliani avea ura pe Davids. Pana la urma nu mi-au dat nici amenda”, a spus Contra.

Răducioiu şi reducerile la Dolce&Gabbana

„M-am urcat in acel tren care se opreste poate o singura data in statia ta. Stiam de dificultatile pe care o sa le am, stiam ca nu o sa joc titular, stiam ca sunt fotbalisti mult mai valorosi decat mine, dar am zis, de ce nu? Marco van Basten era in recuperare, erau Massaro, Papin, Marco Simone, Brian Laudrup. Se juca 4-4-1-1. Eram cinci pe un singur post! Veneam de la Brescia, o echipa provinciala, eu si Astrid, sotia mea, din punctul de vedere al adaptarii nu am avut nicio problema, am gasit apartament, ne intrebau chiar si daca avem nevoie de dentist, aveam reduceri la cele mai mari magazine Dolce&Gabbana si Missoni. Toate conditiile, numai sa te gandesti la fotbal”.

„Prima mea intalnire cu Berlusconi a durat cinci minute si am foarte emotionat. Eram topit… Ma balbaiam. Ma intreba cum ma simt, imi zicea sa ma adaptez repede, era mereu inconjurat de bodyguarzi”