Sport

Povești savuroase cu George Copos la Rapid: „M-am dus direct la el și m-am așezat cu fundul pe birou”

Ovidiu Herea, Narcis Răducan și Robert Niță și-au adus aminte de perioada petrecută la Rapid și bineînțeles de relația specială pe care au avut-o cu George Copos.
02.05.2022 | 21:33
Povesti savuroase cu George Copos la Rapid Mam dus direct la el si mam asezat cu fundul pe birou
George Copos a fost patronul Rapidului timp de 20 de ani
ADVERTISEMENT

Robert Niță, Narcis Răducan și Ovidiu Herea și-au adus aminte de cele mai tari momente de la Rapid, care l-au avut în prim plan pe George Copos, în perioada în care au evoluat în Giulești.

Amintiri din epoca George Copos: „M-a sunat la 6 dimineața! / ”M-am așezat cu fundul pe birou”

Robert Niță a povestit la Digi Sport cum s-a dus la George Copos deoarece Mircea Rednic nu se mai baza pe serviciile sale: „Am fost la Copos în birou și, până să îmi zică secretara unde să mă duc, eram cu fundul pe birou. Îmi spusese Rednic că nu mă bagă, că zice Copos nu știu ce. Și eu m-am dus direct. Știam toate scurtăturile prin pădure pe la Băneasa: lotul Băneasa, optimi, cu Măldă, Iencsi, Iftodi, Frăsineanu.

ADVERTISEMENT

Deci m-am dus direct, că știam drumurile pe la hotel, pe acolo. Până să îmi zică secretara unde merg, cică așteptați, domnul Robert. Nu, am intrat în birou și, la propriu, m-am așezat cu fundul pe birou și am zis: ‘vreau să vorbesc și eu cu dumneavoastră’.

A fost amabil: ‘o cafeluță, nu știu ce’. Nu cafea, nu nimic. Când a intrat secretara, deja îi spusesem un sfert din problemă”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță, despre George Copos: „Pe o coală A4, la final, a scris: «Așa să ne ajute Dumnezeu!»”

Robert Niță a purtat negocieri pentru prelungirea contractului cu George Copos, însă a fost păcălit de omul de afaceri: „Și eu am negociat cu el și lumea spunea că doar domnul Becali e credincios. Pe o coală A4, la final, a scris: ‘Așa să ne ajute Dumnezeu!’.” Și ne-a ajutat Dumnezeu atât de mult că, atunci când am ajuns la Sichitiu, cred că pierduse foaia, că erau sumele la jumate.

M-am mai întors de două-trei ori să ne mai ajute Dumnezeu. Tăiase Dumnezeu tot. Dar făcea parte din farmecul vieții și asta”.

ADVERTISEMENT

George Copos, explicații pentru neplata salariilor: „Nu mai avem bani. Chiar la tine s-au terminat. Ce ghinion!”

Narcis Răducan și-a adus aminte cum a fost dus de nas de către George Copos în scurta perioadă petrecută la Rapid, când a avut mai multe salarii restante: „Cu mine a fost mai elegant domnul Copos. M-am dus pentru că nu primisem banii. Și mi-a spus: ‘Narcis, tu știi că eu te iubesc pe tine’.

Am zis: ‘Da, am observat că mă apreciați’. A zis: ‘Te apreciez foarte mult, dar nu mai avem bani. Chiar la tine s-au terminat. Ce ghinion!”.

ADVERTISEMENT

Culisele negocierilor dintre George Copos și Ovidiu Herea: „ Până la urmă, tot cum voia el era”

Fostul atacant al alb-vișiniiilor și-a adus aminte detaliile prelungirii contractului la Rapid, cu un Copos care negocia la sânge și apela la diverse tactici de descurajare: „Am și eu. Eu am negociat 7 zile cu el prelungirea. M-a sunat la 6 dimineața: ‘Unde ești?’ Am zis: ‘Dorm, nea George.’ Zice: ‘Treci la birou, aici!’.

Le rupea, sărea cu picioarele pe ele (n.r. – contractele). Apoi îmi aducea biscuiți, mă întorcea din drum. Până la urmă, tot cum voia el era”.

ADVERTISEMENT
Tags: