News

PPU-SL propune o sumă minim garantată pentru pensionari: „2000 lei! Nu trebuie să existe o pensie mai mică“

22.11.2020 | 12:15
PPUSL propune o suma minim garantata pentru pensionari 2000 lei Nu trebuie sa existe o pensie mai mica
ADVERTISEMENT

Ramona Ioana Bruynseels, reprezentanta PPU-SL, a ţinut o conferinţă live online pe pagina de Facebook a formaţiunii pe care o reprezintă, în care a abordat problema veniturilor românilor şi a precizat că, în opinia dumneaei, plafonul minim al pensiilor ar trebui să fie de 2.000 de lei.

Reprezentanta PPU-SL a analizat şi problema salariilor persoanelor fără studii superioare şi consideră că statul ar trebui să încurajeze această categorie de populaţie şi să o îndrume spre antreprenoriat.

ADVERTISEMENT

Ramona Bruynseels candidează din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la un loc în Senatul României la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Ramona Bruynseels: „Trebuie create locuri de muncă“

„Cei fără facultate, în primul rând, trebuie să-şi găsească locuri de muncă şi trebuie ca statul să se asigure de înrolarea lor în muncă, pe salarii care să fie cel puţin rezonabile. Apoi, aceşti oameni trebuie încurajaţi să persevereze în pregătirea lor profesională, în domeniul în care ei sunt talentaţi, în aşa fel încăt să avem meseriaşi buni în România.

ADVERTISEMENT

Să îi încurajăm să îşi deschidă propria firmă, pentru că pot să devină antreprenori foarte buni. Dacă nu ai o facultate nu înseamnă că nu eşti inteligent, nu eşti dotat şi nu poţi să ai succes într-un domeniu în care simţi că e menirea ta. Ei trebuie încurajaţi.

Nu putem face diferenţe din acest punct de vedere (n.r. – absolvirea unei facultăţi). Diferenţele trebuie să se regăsească în alte aspecte legate de contractele de muncă ale fiecăruia dintre noi.

ADVERTISEMENT

Cum să lucraţi pe 2.500 de lei? Din păcate, aţi pus punctul pe ‘i’. În special, cei care au apucat să câştige în străinatate mai mult nu sunt motivaţi să revină acasă şi să lucreze pe aceşti bani.

Pentru ca o familie să se descurce, conform unui studiu, ar avea nevoie lunar de un venit între 7.000 şi 8.000 de lei. Asta înseamnă un salariu mult mai mare decât ceea ce avem noi în acest moment.

ADVERTISEMENT

Trebuie să găsim modalităţi de a crea locuri de muncă, de a investi în mediul de afaceri, de a ne susţine companiile, în aşa fel încât mediul de afaceri să crească şi să fie capabil să mărească salariile, pentru ca toată lumea să trăiască mai bine“, a precizat candidata PPU-SL.

Ramona Bruynseels: „Nu ar trebui să existe pensie sub 2.000 de lei“

Este vorba şi de câştigarea respectului de către salariaţi şi trebuie să susţinem un comportament onest între angajator şi salariat. Apoi, este vorba de respectul pentru muncă, pentru profesionalism. Sunt multe de făcut.

Trebuie mărite, categoric, salariile. La fel şi pensionarii… N-ar trebui, în România, în 2020, să existe pensie mai mică de 2.000 de lei. N-ar trebui să existe acest lucru.

Şi pensia de 2.000 de lei este tot mică şi nu permite unui pensionar să trăiască bine, să se îngrijească, să-şi ia tratamentele, să aibă o vacanţă frumoasă. Să se simtă în siguranţă şi răsplătit după o viaţă de muncă. Avem multe de făcut“, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

ADVERTISEMENT