Reprezentanții PPU-SL au transmis către oameni,înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, trei promisiuni care ar putea să schimbe educația din temelii. De altfel, umaniștii consideră că întregul sistem de învățământ reprezintă o prioritate națională.
Aceștia spun că inteligența este, incontestabil, o resursă strategică esențială a României. Fără generații educate și competitive la nivel mondial, fără posibilitatea concretă de a dezvolta abilitățile digitale ale tuturor elevilor și studenților, națiunea română „își va compromite ireversibil viitorul”, au mai adăugat umaniștii.
Informatizarea sistemului de educație din România este o necesitate urgentă, în vederea asigurării dreptului constituțional la educație și o prioritate pentru Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).
-
Schimbări majore în Europa. O țară vrea sa aibă doar mașini electrice până în 2025, alta studiază trecerea la moneda digitală
-
Coronavirus în România azi, 17 ianuarie 2021. Număr redus de cazuri noi duminică?
-
Ăsta da noroc! A câștigat peste un miliard de lei cu un bilet de loto. Trei numere au fost suficiente
Trei promisiuni ale umaniștilor care schimbă educația din temelii
Astfel, reieșind din situația generată de pandemie, cât și din tendința demonstrată deja în ultimii 20 de ani, umaniștii consideră că în întreg învățământul trebuie acționat în trei direcții concrete:
În primul rând este nevoie de asigurarea pentru fiecare elev și student a accesului permanent la un dispozitiv electronic, dedicat educației, și la conexiune online.
Reprezentanții PPU-SL mai spun că este obligatorie înzestrarea fiecărei unități școlare cu infrastructură electronică, necesară desfășurării cursurilor.
De asemenea, sunt este imperios necesară organizarea de module de perfecționare a competentelor digitale pentru toate cadrele didactice din învățământul de stat și particular.
Mai mult de atât, umaniștii au lansat și un termen până la care aceste trei măsuri vor fi implementate, în cazul în care ajung la guvernare.
Cei de la PPU-SL spun că toate aceste decizii minimale trebuie finalizate, cel mai târziu, în primul semestru al anului 2021, astfel încât, în următorul an școlar și universitar, să se prevină gravele sincope care, spun ei, au compromis educația românească în 2020.