News

Prahova se transformă în județ roșu. Apar noi focare de infecție, nu mai sunt paturi în spitale

01.07.2020 | 17:27
Prahova se transforma in judet rosu Apar noi focare de infectie nu mai sunt paturi in spitale
ADVERTISEMENT

Prahova se transformă, încet, dar sigur, în județ roșu infectat cu noul coronavirus, pe fondul nerespectării regulilor de distanțare socială.

Focarele de infecție apar peste noapte, iar spitalele sunt pline, conform directorului DSP Prahova. Ultimul focar depistat e la un centru de dializă privat din Ploiești.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Dan Nica, directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, spitalele sunt aproape de atingerea capacității maxime de internare a pacienților infectați cu Covid-19.

Noul coronavirus face ravagii în județul Prahova, unde au apărut noi focare de infecție

Centrul de dializă devenit focare de infecție a înregistrat nu mai puțin de 35 de cazuri de infectare, în timp ce un alt centru de dializă a înregistrat 3 cazuri.

ADVERTISEMENT

„De trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a explicat directorul DSP, conform Pro TV.

Directorul a dezvăluit că Prahova nu poate obține mai mult de 300 de paturi în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU”, a declarat bărbatul.

Prahova a mai înregistrat în trecut mai multe focare de infecție, printre care centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Române), unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

Avem foarte mulţi pozitivi şi lucrul cel mai prost este că aceşti oameni care sunt pozitivi la testul PCR au şi simptome. Asta înseamnă, fără să fac o analiză exhaustivă cu pretenţii de studiu clinic, că oamenii stau acasă şi, atunci când se simt foarte rău, se prezintă la unităţile de urgenţă din judeţ”, a concluzionat directorul DSP.

În județul Prahova au fost înregistrate 396 de cazuri de coronavirus, potrivit datelor oficiale făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT