Life

Prăjitura Cenușăresei, desertul copilăriei. Cum să o faci exact ca pe vremea bunicii

Cum se face prăjitura Cenușăresei, desertul cu ciocolată de pe vremea bunicilor. Ai nevoie de câteva ingrediente și este delicioasă.
25.05.2024 | 20:02
Prajitura Cenusaresei desertul copilariei Cum sa o faci exact ca pe vremea bunicii
Cum se face prăjitura Cenușăresei. Sursa foto: colaj Fanatik/ YouTube/ AdyGio Kitchen
ADVERTISEMENT

Dacă îți plac deserturile de casă, mai ales cele pe care obișnuia să le facă bunica în copilărie, următoarea rețetă este ideală pentru tine. Prăjitura Cenușăresei are cremă fină de ciocolată și se face foarte ușor.

Cum se face prăjitura Cenușăresei, desertul copilăriei multor români

Prăjiturile de casă sunt pe placul multora și majoritatea oamenilor le consideră o alternativă sănătoasă a dulciurilor din comerț. Prăjitura Cenușăresei are blat din foi și cremă fină de ciocolată și se face încă din 1965.

ADVERTISEMENT

Este delicioasă și se face încă de pe vremea bunicilor. În plus ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțin timp. La final, îți va ieși un desert cu care nu vei da greș și care se va termina rapid din farfurie.

Astfel că, pentru blat ai nevoie de: 100 g de făină, 100 g de zahăr pudră, puțină sare, 40 g ciocolată rasă și 3 ouă. Pentru umplutură, sunt necesare: 2 linguri cu vârf de zahăr pudră, 40 g ciocolată rasă, 1 albuș de ou și puțină sare.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru prăjitura Cenușăresei trebuie să mai ai la îndemână puțin unt pentru uns tava și o cantitate mică de ciocolată pentru a presăra pe deasupra la final, notează rețeteistorice.ro.

Rețeta pas cu pas

Tot ce rămâne de făcut este să te apuci de treabă. Într-un castron încăpător se amestecă făina, zahărul, sarea, ciocolata rasă și gălbenușurile. Ar trebui să obții o compoziție bine legată, destul de uscată.

ADVERTISEMENT

Adaugă apoi albușurile bătute spumă și încorporează-le ușor cu o lingură de lemn, până când amestecul devine omogen și fin. În prealabil, unge o tavă cu unt, apoi toarnă aluatul pentru blat într-un strat de 2,5-3 centimetri.

Blatul pentru prăjitura Cenușăresei se coace la foc potrivit, timp de aproximativ 35-40 de minute. Umplutura se prepară în următorul mod: albușul se bate spumă cu un praf de sare. Treptat, se adaugă zahărul și se amestecă continuu. La final se pune și ciocolata rasă.

ADVERTISEMENT

Atunci când blatul s-a copt, se scoate din cuptor și se trece un cuțit pe margini, apoi tava se scoate cu atenție. Se taie în 2-3 straturi, iar ulterior în feliuțe de 6-8 centimetri lungime și 3 lățime. Feliuțele se lipesc două câte două, iar la mijloc se adaugă umplutura. La final, adaugă ciocolata rasă.

ADVERTISEMENT