Roșii, albi sau violeți, cu sau fără semințe ori sub formă de stafide, strugurii pot fi consumați într-o varietate de modalități și au multiple beneficii pentru sănătate.
Nu în ultimul rând, strugurii pot juca un rol important în bucătărie. Aceștia pot contribui la mai multe rețete de excepție de prăjitură, în combinație cu fel și fel de ingrediente.
Acum, în plin sezon al strugurilor, vă vom prezenta o rețetă de prăjitură la care sunt necesare aceste fructe în combinație cu brânza.
Pentru rețeta de prăjitură cu brânză și struguri sunt necesare doar câteva ingrediente. În doar 15 minute, aceasta este gata preparată și gata de plasat în cuptor.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
Odată ce am adunat toate aceste ingrediente e timpul să aflăm modul în care ele trebuie preparate.
În doar 15 minute, mixul este gata, apoi produsul final se introduce la cuptor, de acolo de unde, în ceva mai multe de o jumătate de oră vom scoate o delicatesă. Dar iată etapele:
Strugurii care se pot utiliza la această rețetă diferă în funcție de preferințe. Pot fi folosiți atât struguri albi, cât și negri. Indiferent de alegere, în final va ieși o prăjitură extrem de gustoasă.
În acest sezon, strugurii sunt unele dintre cele mai bune şi apreciate fructe. Mulți spun că strugurii ai îngrășa, însă specialiștii anunță contrariul.
Aceste fructe au marea calitate de a dispune de cel mai mic indice glicemic. În plus, strugurii oferă un val de beneficii pentru sănătate în principal datorita conținutului bogat în antioxidanți.
O singură de struguri oferă peste un sfert din necesarul zilnic al organismului de Vitamina K, aceasta fiind vitala pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.