Life

Prăjitura cu ciocolată. Ingredientul secret care o face moale și pufoasă

Cum se face prăjitura cu ciocolată. Are un ingredient secret care o face moale și pufoasă, iar toți membrii familiei tale o vor adora!
02.02.2023 | 10:28
Prajitura cu ciocolata Ingredientul secret care o face moale si pufoasa
Prăjitura cu ciocolată. Ingredientul secret care o face moale și pufoasă Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Rețetă de prăjitură moale cu ciocolată. Are un secret în spate care o face să fie delicioasă!

Prăjitura cu ciocolată. Ingredientul secret care o face moale și pufoasă

Această prăjitură cu ciocolată este un desert care se prepară foarte ușor și care va fi cu siguranță pe placul tuturor membrilor familiei tale.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de doar câteva ingrediente și să cunoști un secret pentru că aceasta să devină moale și pufoasă.

De ce ingrediente este nevoie:

175 de ciocolată neagră extra amară,

150 grame de smântână proaspătă,

150 de apă,

2 ouă,

200 grame de făină,

100 grame de unt,

1 lingură de pudră de cacao,

200 grame de zahăr granulat,

1 plic praf de copt vanilie,

1 praf de sare.

Cum se prepară prăjitura cu ciocolată, pas cu pas

Începem această rețetă de prăjitură prin a pune ciocolata neagră într-o cratiță după ce am rupt-o în bucăți. Adăugăm untul și apa și o punem pe aragaz până când obținem un sos cremos. După ce s-a răcit, adăugăm și zahărul.

ADVERTISEMENT

Albușurile și gălbenușurile trebuie separate în două boluri, iar albușurile trebuie bătute spumă. Gălbenușurile trebuie amestecate cu smântâna, făina, pudra de cacao, praful de copt și praful de sare. Smântâna este ingredientul secret din această rețetă!

Trebuie să le adăugăm în bolul în care se află gălbenușurile și amestecăm. Ultimul pas este să adăugăm și albușurile bătute spumă și se amestecăm cu spatulă.

ADVERTISEMENT

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul care trebuie să fie copt la o temperatură de 180° pentru 45 de minute. Înainte de a pune prăjitura cu ciocolată la gătit trebuie să preîncălzim cuptorul.

După ce au trecut 45 de minute, poți să iei o scobitoare și să faci faimosul test pentru a verifica dacă prăjitura este gătită.

ADVERTISEMENT

La final, poți să decorezi prăjitura așa cum vrei și să adaugi nuci, stafide sau chiar înghețată și să o mănânci atunci când este fierbinte.

ADVERTISEMENT