Rețetă de prăjitură moale cu ciocolată. Are un secret în spate care o face să fie delicioasă!
Această prăjitură cu ciocolată este un desert care se prepară foarte ușor și care va fi cu siguranță pe placul tuturor membrilor familiei tale.
Ai nevoie de doar câteva ingrediente și să cunoști un secret pentru că aceasta să devină moale și pufoasă.
De ce ingrediente este nevoie:
175 de ciocolată neagră extra amară,
150 grame de smântână proaspătă,
150 de apă,
2 ouă,
200 grame de făină,
100 grame de unt,
1 lingură de pudră de cacao,
200 grame de zahăr granulat,
1 plic praf de copt vanilie,
1 praf de sare.
Începem această rețetă de prăjitură prin a pune ciocolata neagră într-o cratiță după ce am rupt-o în bucăți. Adăugăm untul și apa și o punem pe aragaz până când obținem un sos cremos. După ce s-a răcit, adăugăm și zahărul.
Albușurile și gălbenușurile trebuie separate în două boluri, iar albușurile trebuie bătute spumă. Gălbenușurile trebuie amestecate cu smântâna, făina, pudra de cacao, praful de copt și praful de sare. Smântâna este ingredientul secret din această rețetă!
Trebuie să le adăugăm în bolul în care se află gălbenușurile și amestecăm. Ultimul pas este să adăugăm și albușurile bătute spumă și se amestecăm cu spatulă.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul care trebuie să fie copt la o temperatură de 180° pentru 45 de minute. Înainte de a pune prăjitura cu ciocolată la gătit trebuie să preîncălzim cuptorul.
După ce au trecut 45 de minute, poți să iei o scobitoare și să faci faimosul test pentru a verifica dacă prăjitura este gătită.
La final, poți să decorezi prăjitura așa cum vrei și să adaugi nuci, stafide sau chiar înghețată și să o mănânci atunci când este fierbinte.