Rețeta de prăjitură cu fistic semifreddo preparată de chef Alexandru Sautner. Desertul făcut la Chefi la Cuțite a cucerit-o pe Karmen Minune. Iată de ce ingrediente ai și tu nevoie pentru a-l face acasă!
Fără doar și poate, fisticul a devenit o vedetă în bucătărie, mai ales dacă vorbim despre deserturi. Nu ai cum să dai greș cu o prăjitură cu fistic, iar dacă vrei să mergi la sigur, poți încerca rețeta lui Alexandru Sautner.
Juratul de la Chefi la Cuțite a mizat pe fistic, iar desertul preparat de el i-a adus amuleta. Cea care a jurizat a fost Karmen Minune, artista declarându-se de-a dreptul fascinată de explozia de gusturi din farfurie.
Dacă vrei să faci și tu acasă acest desert, ai nevoie de 2 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 500 g de mascarpone și 400 ml de smântână lichidă pentru frișcă. Lista ingredientelor continuă cu 3 linguri de zahăr pudră, 150 g cremă de fistic, 50 g miez de fistic tocat și o foaie de gelatină. Pentru decorul prăjiturii cu fistic semifreddo sunt necesare spray de catifelare verde deschis și o frunză de mentă.
Pentru început, foaia de gelatină se pune la hidratat în apă rece. Într-un bol, vei bate smântâna lichidă până devine frișcă, apoi vei pune zahărul pudră și vei mai amesteca până când toate ingredientele se omogenizează. La final, vei pune crema de mascarpone și vei amesteca din nou.
Într-un alt vas termorezistent se pune crema de fistic, cele 2 ouă și cele 5 linguri de zahăr. Vasul se pune pe bain-marie și se amestecă până când totul devine o cremă lejeră. După ce ai luat vasul de pe foc, vei adăuga foaia de gelatină și vei amesteca până când aceasta se dizolvă.
Amestecul se lasă un pic să se răcească, după care se pune treptat în compoziția de frișcă și mascarpone. La final, vei pune fisticul pentru ca amestecul să își păstreze textura.
Pentru a obține o formă elegantă, va trebui să folosești șabloane de silicon. În aceste forme de silicon vei turna crema, o vei nivela, iar apoi o vei pune 8 ore la congelator. De preferat, este să o lași la răcit peste noapte.
După ce s-a scurs timpul, prăjitura se scoate cu grijă din forme și se pulverizează deasupra ei spray-ul verde de la o distanță de 20-30 de centimetri. După glazurare, prăjitura trebuie să mai stea 5-10 minute în frigider. La final, poți să o decorezi cu frunzele proaspete de mentă.