Life

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta e simplă, desertul e gata în 30 de minute

Desertul lui Moș Nicolae. E un preparat care se pregătește ușor și e pe placul tuturor. Stai în bucătărie numai o jumătate de oră.
06.12.2022 | 11:15
Prajitura lui Mos Nicolae Reteta e simpla desertul e gata in 30 de minute
Desertul lui Moș Nicolae. E un preparat care se pregătește ușor și e pe placul tuturor. Sursa foto: editie.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta e simplă, desertul e gata în 30 de minute. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele și pașii de urmat pentru acest preparat culinar care se pregătește în zi de sărbătoare.

Desertul lui Moș Nicolae. E un preparat care se pregătește ușor și e pe placul tuturor

Prăjitura lui Moș Nicolae este un desert care se face de foarte multă vreme, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Desertul este realizat din produse aflate la îndemână, pe care le ai cu siguranță în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 200 grame de făină albă
  • 150 grame de zahăr
  • 150 grame de unt
  • 100 grame de pudră de migdale
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de mirodenii pentru turtă dulce
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră
  • stafide, fulgi de ciocolată, opțional.

Mod de preparare prăjitura lui Moș Nicolae. Cum se face:

  1. Cuptorul se încinge bine înainte de a ne apuca de prepararea desertului
  2. Untul aflat la temperatura camerei se amestecă cu zahăr și mirodenii
  3. Se adaugă ouăle, unul câte unu. Se amestecă până când se încorporează bine
  4. Se pune făina treptat, praful de copt și pudra de migdale
  5. Se ia o formă de guguluf și se toarnă compoziția obținută
  6. Recipientul se pune la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute
  7. Desertul se coace la foc mediu, este gata când capătă o culoare plăcută
  8. Când prăjitura este gata se scoate de la cuptor și se lasă la răcit
  9. Se scoate din formă abia când este complet rece
  10. Prăjitura lui Moș Nicolae se servește cu zahăr pudră deasupra. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Preparatul poate fi făcut și cu glazură, care se face din smântână, zahăr și un praf de sare la care se adaugă esență de vanilie. Se lasă pe foc pentru aproximativ 10 minute până când se caramelizează și capătă o culoare plăcută.

Conform spectacola.ro, caramelul trebuie să se lase la răcit pentru aproximativ 30 de minute. Prăjitura se taie în bucăți abia când glazura este răcită complet.

ADVERTISEMENT