Life

Prăjitura pe care oricine poate să o prepare. Este făcută cu ingrediente ieftine, dar bune și se poate consuma în zile de post

Prăjitura pe care oricine poate să o prepare. Poate fi consumată inclusiv în post și ai nevoie de ingrediente ieftine, dar bune. Desertul e gata rapid.
21.03.2025 | 08:51
Prajitura pe care oricine poate sa o prepare Este facuta cu ingrediente ieftine dar bune si se poate consuma in zile de post
Prăjitura pe care o poți prepara în post. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Prăjitura pe care oricine o poate prepara este perfectă în perioada postului și ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine. Este un desert delicios, gata în mai puțin de jumătate de oră.

Prăjitura delicioasă pe care oricine poate să o prepară. Se poate consuma și în post

În perioada postului, multe persoane încearcă diverse rețete care nu conțin alimente de origine animală. Atunci când vine vorba despre deserturi, acestea par puține la număr, dar nu este deloc așa.

ADVERTISEMENT

Există, de fapt, numeroase preparate dulci pe care le poți face dacă ții post, iar multe dintre ele conțin ciocolată. Un exemplu în acest sens este desertul numit prăjitura de criză.

Prăjitura este ideală în orice moment, mai ales în perioadele în care ții post. Se prepară cu ingrediente simple și ieftine, pe care le poți găsi la orice supermarket, și durează destul de puțin până este gata.

ADVERTISEMENT

Desertul a apărut în perioada Marii Crize Economice din anii 1930, atunci când se găseau puține ingrediente de bază în case, iar oamenii încercau să improvizeze. Prăjitura a rămas celebră și în ziua de astăzi, fiind atractivă și pentru că se prepară ușor.

Este o prăjitură ce poate fi preparată direct în vasul în care o vei coace, așa că nu vei murdări prea multe boluri, așa cum se întâmplă în cazul altor deserturi. În plus, are ulei în compoziție, așa că nu se va lipi de vas.

ADVERTISEMENT

Pentru această prăjitură, ai nevoie de 1,5 căni de făină, 3,5 linguri de cacao, 3/4 cană de zahăr, o linguriță de bicarbonat de sodiu, un praf de sare, o lingură de oțet, 1/4 cană + 2 linguri de ulei și o cană de apă rece.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare pentru prăjitură

Cuptorul se preîncălzește la 180 °C. Toate ingredientele pentru prăjitură se adaugă într-un vas mare de copt. Aluatul trebuie amestecat până când devine omogen, iar consistența acestuia este netedă.

Aluatul se lasă la copt timp de 22 – 25 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de fiecare cuptor. Îți poți da seama că prăjitura este gata atunci când introduci o scobitoare în centru, iar aceasta este ușor umedă, cu firimituri lipite de ea, notează retetesivedete.ro.

Înainte de a scoate prăjitura, poți opri cuptorul până când aceasta se răcește. Opțional, această prăjitură se poate servi cu zahăr pudră sau cacao deasupra, dar poți adăuga și ciocolată topită.