Prăjitură Toska. Un deliciu cu mac și cremă de vanilie. O rețetă simplă și un gust pentru pretențioși

Stefania Bacanu   
în Stiri mondene
21/05/2020, 16:40
Prăjitură Toska. Un deliciu cu mac și cremă de vanilie. O rețetă simplă și un gust pentru pretențioși
Prăjitură Toska. Un deliciu cu mac și cremă de vanilie. sursă foto: pleziruri.ro

Prăjitura Toska este un desert delicios, cu blat din albușuri cu mac, cremă de vanilie, biscuiți și glazură generoasă de ciocolată. Este ușor de realizat și foarte gustos. Cei din jur vor fi foarte încântați de acest deliciu culinar.

Prăjitură Toska, deliciu cu mac și cremă de vanilie

Ingrediente:

  • 6 albușuri
  • un praf de sare
  • 180 gr zahăr
  • 80 gr făină
  • 100 gr mac
  • 3 linguri cocos
  • o linguriță praf de copt

Crema:

  • 6 gălbenușuri
  • 180 gr zahăr tos
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 gr unt moale
  • esență de vanilie sau baton

Glazură:

  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 gr unt
  • o lingură de miere

În plus:

  • 300 gr biscuiți
  • 200 gr zahăr tos
  • 100 ml apă

Cum se prepară

Pentru început, se încinge cuptorul la 180 de grade C. Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină. Albușurile se bat spumă cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul, treptat.

Cu o spatulă, se adaugă și restul ingredientelor, făina, macul, praful de copt și cocosul. Se bagă blatul la copt pentru 30 de minute, apoi se lasă la răcit.

Pentru cremă, gălbenușurile se mixează cu zahărul la viteză mare, se adăugă laptele căldut în care se desface amidonul, se adaugă și esența de vanilie, se transferă într-un vas termorezistent și se pune pe baie de aburi până se îngroașă.

Se acoperă cu folie și se lasă la răcit. Untul se spumează și se adaugă crema rece. Se toarnă peste blatul de mac și se dă la rece. Apoi, într-o cratiță cu fund dublu, se caramelizează zahărul, se adauga apa, apoi se lasă pe foc până se topește.

Se așează peste cremă biscuiții dați prin acest sirop de caramel, apoi se face o glazură are se toarnă peste biscuiți. Glazura se face din ciocolată, unt, frișcă lichidă și miere. Se mestecă foarte bine pe foc, până se omogenizează și, la final, se pune deasupra.

 

Închide ×