Prăjitura Toska este un desert delicios, cu blat din albușuri cu mac, cremă de vanilie, biscuiți și glazură generoasă de ciocolată. Este ușor de realizat și foarte gustos. Cei din jur vor fi foarte încântați de acest deliciu culinar.
Ingrediente:
Crema:
Glazură:
În plus:
Pentru început, se încinge cuptorul la 180 de grade C. Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină. Albușurile se bat spumă cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul, treptat.
Cu o spatulă, se adaugă și restul ingredientelor, făina, macul, praful de copt și cocosul. Se bagă blatul la copt pentru 30 de minute, apoi se lasă la răcit.
Pentru cremă, gălbenușurile se mixează cu zahărul la viteză mare, se adăugă laptele căldut în care se desface amidonul, se adaugă și esența de vanilie, se transferă într-un vas termorezistent și se pune pe baie de aburi până se îngroașă.
Se acoperă cu folie și se lasă la răcit. Untul se spumează și se adaugă crema rece. Se toarnă peste blatul de mac și se dă la rece. Apoi, într-o cratiță cu fund dublu, se caramelizează zahărul, se adauga apa, apoi se lasă pe foc până se topește.
Se așează peste cremă biscuiții dați prin acest sirop de caramel, apoi se face o glazură are se toarnă peste biscuiți. Glazura se face din ciocolată, unt, frișcă lichidă și miere. Se mestecă foarte bine pe foc, până se omogenizează și, la final, se pune deasupra.