ADVERTISEMENT
News

Predicțiile lui Elon Musk pentru anul 2021. De la mașinile autonome la călătoriile pe Lună

Autor: Dan Suta | 31.12.2020 | 09:52
Predicțiile lui Elon Musk pentru anul 2021. De la mașinile autonome la călătoriile pe Lună
Trei predicții făcute de Elon Musk s-ar putea concretiza în anul 2021. Foto: captură Youtube/ Forbes

Elon Musk a făcut câteva predicții despre ce ne-ar rezerva viitorul, iar unele dintre ele s-ar putea concretiza chiar în anul 2021. Părintele Space X și patronul Tesla a vorbit în mai multe interviuri și conferințe de presă nu ca un profet, ci ca un aplicator al propriilor sale idei.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care foarte mulți oameni se uită în gura lui Musk atunci când vorbește despre cum va arăta viitorul este deoarece el anunță în mare parte ce va face pentru a schimba lumea prin companiile și afacerile sale, deci vorbim aici despre lucruri concrete care se vor întâmpla 100%, nu despre ghicitul în vrejul de fasole!

În topul surprizelor pe care le vom putea trăi în anul 2021 se numără lansarea pe piață, pentru publicul larg, a mașinilor autonome Tesla (autovehiculele care se conduc singure, fără a fi nevoie de un șofer profesionsit), dar și întoarcerea omului pe Lună, căci anul 2021 ar putea fi anul în care să înceapă colonizarea spațiului cosmic.

ADVERTISEMENT

Predicțiile lui Elon Musk pentru 2021: internet wireless peste tot, fără restricții

Predicția numărul unu: Mașinile autonome vor fi deja pe șosele! Previziunea lui se bazează pe ceea ce știe că poate să facă, pe lucrurile pe care le-a realizat. În 2019 a spus că Tesla va produce deja 1 milion de mașini electrice, iar în primăvara anului 2020 a anunțat că acest număr a fost deja atins.

„Sunt foarte încrezător că autonomia de nivel 5 – lipsa completă a șoferului – se va produce, iar eu cred că se va întâmpla foarte repede”, a spus Elon Musk la conferința World Artificial Intelligence din Shanghai, iar acel foarte aproape poate fi 2021.

ADVERTISEMENT

Predicția numărul doi: internet wireless peste tot în lume datorită sateliților Starlink. Dacă lumea se va putea conecta începând din 2021, gratis, la internet, datorită tehnologiei inovatoare a sateliților lui Musk care încă din acest an au împânzit cerul, asta poate duce, în opinia analiștilor, inclusiv la căderi de regimuri.

Formarea de baze umane permanente pe Lună

Internetul va conecta lumea mai mult ca oricând și nimeni nu va mai putea impune restricții vizavi de site-urile pe care oamenii le vor putea accesa. Vorbim aici despre țări care sunt în continuare ținute în beznă, cel mai trist exemplu fiind Coreea de Nord. Vom asista la o deșteptare a națiunilor datorită accesului liber și neîngrădit la internet din orice colț al lumii? Rămâne de văzut!

ADVERTISEMENT

Predicția numărul trei: întoarcerea omului pe Lună în octombrie 2021. Aceasta ar fi data la care compania privată de zbor cosmic a lui Musk ar putea duce omul pe Lună din nou, la zeci de ani după ce americanii au pășit pentru prima oară pe satelitul natural al Terrei.

Musk urmează pas cu pas recomandările regretatului om de știință Stephen Hawking care spunea că singura salvarea a oamenilor în calea schimbărilor prin care va trece planeta noastră este colonizarea spațială. Vom asista la crearea primei baze umane permanente pe Lună în anul ce vine?

ADVERTISEMENT

Acestea sunt cele mai interesante trei predicții făcute de-a lungul anului de Elon Musk, cele mai realiste, pe care le-am putea trăi în noul an.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!