News

Predicțiile lui Elon Musk pentru anul 2021. De la mașinile autonome la călătoriile pe Lună

31.12.2020 | 09:52
Predictiile lui Elon Musk pentru anul 2021 De la masinile autonome la calatoriile pe Luna
ADVERTISEMENT

Elon Musk a făcut câteva predicții despre ce ne-ar rezerva viitorul, iar unele dintre ele s-ar putea concretiza chiar în anul 2021. Părintele Space X și patronul Tesla a vorbit în mai multe interviuri și conferințe de presă nu ca un profet, ci ca un aplicator al propriilor sale idei.

Motivul pentru care foarte mulți oameni se uită în gura lui Musk atunci când vorbește despre cum va arăta viitorul este deoarece el anunță în mare parte ce va face pentru a schimba lumea prin companiile și afacerile sale, deci vorbim aici despre lucruri concrete care se vor întâmpla 100%, nu despre ghicitul în vrejul de fasole!

ADVERTISEMENT

În topul surprizelor pe care le vom putea trăi în anul 2021 se numără lansarea pe piață, pentru publicul larg, a mașinilor autonome Tesla (autovehiculele care se conduc singure, fără a fi nevoie de un șofer profesionsit), dar și întoarcerea omului pe Lună, căci anul 2021 ar putea fi anul în care să înceapă colonizarea spațiului cosmic.

Predicțiile lui Elon Musk pentru 2021: internet wireless peste tot, fără restricții

Predicția numărul unu: Mașinile autonome vor fi deja pe șosele! Previziunea lui se bazează pe ceea ce știe că poate să facă, pe lucrurile pe care le-a realizat. În 2019 a spus că Tesla va produce deja 1 milion de mașini electrice, iar în primăvara anului 2020 a anunțat că acest număr a fost deja atins.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte încrezător că autonomia de nivel 5 – lipsa completă a șoferului – se va produce, iar eu cred că se va întâmpla foarte repede”, a spus Elon Musk la conferința World Artificial Intelligence din Shanghai, iar acel foarte aproape poate fi 2021.

Predicția numărul doi: internet wireless peste tot în lume datorită sateliților Starlink. Dacă lumea se va putea conecta începând din 2021, gratis, la internet, datorită tehnologiei inovatoare a sateliților lui Musk care încă din acest an au împânzit cerul, asta poate duce, în opinia analiștilor, inclusiv la căderi de regimuri.

ADVERTISEMENT

Formarea de baze umane permanente pe Lună

Internetul va conecta lumea mai mult ca oricând și nimeni nu va mai putea impune restricții vizavi de site-urile pe care oamenii le vor putea accesa. Vorbim aici despre țări care sunt în continuare ținute în beznă, cel mai trist exemplu fiind Coreea de Nord. Vom asista la o deșteptare a națiunilor datorită accesului liber și neîngrădit la internet din orice colț al lumii? Rămâne de văzut!

Predicția numărul trei: întoarcerea omului pe Lună în octombrie 2021. Aceasta ar fi data la care compania privată de zbor cosmic a lui Musk ar putea duce omul pe Lună din nou, la zeci de ani după ce americanii au pășit pentru prima oară pe satelitul natural al Terrei.

ADVERTISEMENT

Musk urmează pas cu pas recomandările regretatului om de știință Stephen Hawking care spunea că singura salvarea a oamenilor în calea schimbărilor prin care va trece planeta noastră este colonizarea spațială. Vom asista la crearea primei baze umane permanente pe Lună în anul ce vine?

Acestea sunt cele mai interesante trei predicții făcute de-a lungul anului de Elon Musk, cele mai realiste, pe care le-am putea trăi în noul an.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”