Alegeri 2024

Predoiu răspunde criticilor lui Ciolacu privind ordonanța antidrog. „Este gândită, nu e demers heirupist”

Ordonanța antidrog, tensiuni în Guvern. Predoiu, către Ciolacu: „Nu e demers heirupist, cum am fost acuzaţi, ci o măsură gândită”
11.07.2024 | 14:59
Predoiu raspunde criticilor lui Ciolacu privind ordonanta antidrog Este gandita nu e demers heirupist
Cătălin Predoiu a răspuns criticilor lui Marcel Ciolacu în legătură cu aplicarea OUG privind testele antidrog / Foto: Facebook, Cătălin Predoiu
ADVERTISEMENT

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a răspuns acuzațiilor premierului Marcel Ciolacu în legătură cu ordonanța privind testele antidrog, după ce acesta din urmă i-a reproșat că „a pus căruța înaintea cailor”.

OUG, pusă în dezbatere publică din octombrie

Cătălin Predoiu, a făcut unele precizări, miercuri, despre OUG privind testarea antidrog, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în aceeași zi, că ea va fi modificată și că speră ca, pe viitor, „ministrul Predoiu să nu mai pună căruța înaintea cailor”.

ADVERTISEMENT

„Ce aş vrea să precizez, sunt obligat să o fac faţă de Ministerul de Interne şi colectivul de muncă şi faţă de PNL, vizavi de reproşul premierului, pe care l-aţi văzut cu toţii, faptul că dezbaterea publică asupra proiectului de Ordonanţă a început în toamna anului trecut, în octombrie. Pe parcursul dezbaterii publice de la MAI, în mod repetat, în scris dar şi verbal, prin reprezentanţii IML, Ministerul de Interne a fost informat de către reprezentanţii INML asupra faptului că pot efectua, din această vară, analize toxicologice, în temern rezonabil, de 3 până la maxim 7 zile, menţionând de asemenea că investiţiile în capacitatea de analiză a instituţiilor de medicină legală vor creşte”, a declarat Cătălin Predoiu, după ședința de Guvern.

Lupta cu drogurile, citată „trunchiat”

Predoiu a spus că respectiva ordonanță nu este „un „demers izolat” al Ministerului Afacerilor Interne, și că declarația lui precum că lupta cu drogurile a fost pierdută a fost citată „trunchiat”, exemplificând cele 1.000 de operațiuni antidrog importante făcute în ultimele 12 luni, soldate cu destructurarea a 57 de grupuri infracționale care traficau droguri.

ADVERTISEMENT

„Acest tablou a fost necesar completat şi cu o măsură în domeniul îmbunătăţirii legislaţiei. În esenţă, în vara anului trecut, Ministerului de Interne i s-a cerut trei lucruri: să completeze legislaţia privind combaterea consumului de droguri la volan, să elimine din folosinţa agenţilor de poliţie drug testele care dau rateuri, erori şi să înmulţească semnificativ numărul de drug testere”, a spus Predoiu.

Drug-testere la standarde UE

În legătură cu testerele deficitare, ministrul de Interne a precizat că acestea, de fabricație chinezească, au fost scoase din uz și înlocuite cu modele care sunt folosite în țările UE. „Aceste drug testere reprezintă, la ce există în acest moment în lume, un vârf de tehnologie, nu există drug testere mai bune decât acestea”, a precizat Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT

În legătură cu OUG privind testarea antidrog, Predoiu a mai spus că proiectul ei a stat în dezbatere publică din luna octombrie, Ministerul de Interne având consultări inclusiv cu societatea civilă. „Consider, ca responsabil al ministerului, că aparatul din minister a procedat corect şi a îndeplinit ca la carte fiecare etapă procedurală şi şi-a întemeiat demersul pe toate informaţiile aflate la dispoziţie şi dobândite în dezbaterea publică”, a explicat ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a mai spus: „Această ordonanţă nu este un demers individual, sporadic sau spontan, ori, citez, heirupist, cum am fost acuzaţi, ci este o măsură gândită într-un ansamblu de măsuri şi de politici”. În legătură cu modificările aduse OUG 84, Predoiu a apus că instituțiile medico legale au 72 de ore la dispoziție pentru a încheia analizeze sangvine ale șoferilor care au fost testați, altfel permisele de conducere vor fi restituite. O altă modificare, a precizat ministrul, este că aceste analize nu se mai fac în laboratoarele Poliției Române, ci la instituțiile medico-legale.

ADVERTISEMENT

 

Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”