News

Prefectul Aradului, despre explozia în care a murit afaceristul Ioan Crișan: ”O bombă ar fi putut fi declanșată de la distanță”

Prefectul Aradului vorbește despre explozia în care a murit Ioan Crișan și spune că o bombă ar fi putut fi declanșată de la distanță.
30.05.2021 | 15:33
Prefectul Aradului despre explozia in care a murit afaceristul Ioan Crisan O bomba ar fi putut fi declansata de la distanta
ADVERTISEMENT

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba a vorbit duminică despre tragedia produsă în urmă cu o zi în orașul din vestul țării. Oficialul spune că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă posibil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acționată și de la distanță.

”Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanșată şi de la distanţă. Anchetatorii lucrează la mai multe piste”, a precizat prefectul pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Prefectul Aradului vorbește despre un posibil atac cu bombă în cazul exploziei din Arad

La o zi după evenimentul care a îngrozit o țară întreagă, produs la Arad, prefectul județului spune că a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică. Toth Csaba recunoaște că astfel de infracțiuni nu au mai avut loc în orașul bănățean.

“Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică.

ADVERTISEMENT

În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad.

Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Guvernului în teritoriu afirmă că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă, cel mai probabil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acţionată şi de la distanţă.

”Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanşată şi de la distanţă.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă”, a declarat prefectul, precizând că informaţiile le are din surse publice, nu direct de la anchetatori.

Prefectul Aradului: ”Posibilul autor al exploziei ar fi avut timp să fugă din România”

Prefectul din Arad dă de înțeles că posibilul autor al exploziei mașinii în care a murit Ioan Crişan ar fi avut suficient timp la dispoziție pentru a fugi din țară, după comiterea faptei.

”Granița este aproape. Din municipiul Arad, undeva într-o oră se poate ajunge în graniță, dar vă rog să înțelegeți și dumneavoastră că nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente, și granița nu o închide prefectul județului Arad”, a mai spus prefectul Csaba.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților