News

Prefectul Aradului, despre explozia în care a murit afaceristul Ioan Crișan: ”O bombă ar fi putut fi declanșată de la distanță”

Prefectul Aradului vorbește despre explozia în care a murit Ioan Crișan și spune că o bombă ar fi putut fi declanșată de la distanță.
30.05.2021 | 15:33
Prefectul Aradului despre explozia in care a murit afaceristul Ioan Crisan O bomba ar fi putut fi declansata de la distanta
ADVERTISEMENT

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba a vorbit duminică despre tragedia produsă în urmă cu o zi în orașul din vestul țării. Oficialul spune că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă posibil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acționată și de la distanță.

”Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanșată şi de la distanţă. Anchetatorii lucrează la mai multe piste”, a precizat prefectul pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Prefectul Aradului vorbește despre un posibil atac cu bombă în cazul exploziei din Arad

La o zi după evenimentul care a îngrozit o țară întreagă, produs la Arad, prefectul județului spune că a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică. Toth Csaba recunoaște că astfel de infracțiuni nu au mai avut loc în orașul bănățean.

“Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică.

ADVERTISEMENT

În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad.

Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Guvernului în teritoriu afirmă că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă, cel mai probabil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acţionată şi de la distanţă.

”Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanşată şi de la distanţă.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă”, a declarat prefectul, precizând că informaţiile le are din surse publice, nu direct de la anchetatori.

Prefectul Aradului: ”Posibilul autor al exploziei ar fi avut timp să fugă din România”

Prefectul din Arad dă de înțeles că posibilul autor al exploziei mașinii în care a murit Ioan Crişan ar fi avut suficient timp la dispoziție pentru a fugi din țară, după comiterea faptei.

”Granița este aproape. Din municipiul Arad, undeva într-o oră se poate ajunge în graniță, dar vă rog să înțelegeți și dumneavoastră că nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente, și granița nu o închide prefectul județului Arad”, a mai spus prefectul Csaba.

ADVERTISEMENT