ADVERTISEMENT
News

Prefectul Capitalei anunț îngrijorător despre situația șobolanilor. Cât timp consideră că va persista problema

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a oferit joi la Antena 3 un anunț îngrijorător despre situația șobolanilor din Capitală, analizând cât timp consideră că se vor mai confrunta cetățenii cu aceasta problemă.
Autor: Rareș Mușătoiu | 24.06.2021 | 21:54
Prefectul Capitalei anunț îngrijorător despre situația șobolanilor. Cât timp consideră că va persista problema
Prefectul Capitalei anunț îngrijorător despre situația șobolanilor. Cât timp consideră că va persista problema foto: hepta.ro

În urmă cu câteva zile, un medic a declarat că în București este o invazie de șobolani și că există circumstanțe în care să se poată declanșa o urgență sanitară.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, Stoica nu a declarat stare de urgență în Sectorul 1, așa cum solicitase primarul Clotilde Armand, fapt care a complicat și mai mult situația, în contextul conflictului dintre Romprest și administrația locală.

Alin Stoica, veste îngrijorătoare despre șobolanii din Capitală. Cât crede că va mai continua situația

“Din cauza faptului că o companie municipală este subfinanțată, s-a ajuns în această situație. A apărut o întârziere de câteva luni în cadrul programului de deratizare și dezinsecție, acesta, din câte știu, a început în jurul datei de 7 iunie.

ADVERTISEMENT

Este un lan foarte clar, mai ales dată fiind întârzierea inițială, dar va mai dura câteva luni până când lucrurile vor reintra în normal.

“Eu țin legătura cu reprezentanții firmei de deratizare și știu faptul că programul pe care îl au în momentul acesta în desfășurare este eficient și am încredere că se va rezolva problema într-un interval de timp destul de scurt, dar în acest moment reprezintă o problemă.

ADVERTISEMENT

Acum se acționează și vom urmări. Țin legătură cu Direcția de Sănătate Publică și cu Direcția Sanitar-Veterinară, iar dacă vor apărea probleme, Prefectura va fi informată.

Nu am în acest moment informații conform cărora DSP-ul nu și-ar face treabă, dacă există o situație izolată, nu cred că este de competența Direcției, ci mai degrabă de cea a firmelor de deratizare”, a declarat Alin Stoica conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul e invadat de șobolani și există șansele unei urgențe sanitare

Din cauza gunoaielor lăsate peste tot și neridicate mai multe zile, bucureștenii se confruntă acum cu o problemă importantă: au apărut șobolanii peste tot, în special în Sectorul 1.

Rozătoarele se plimbă nestingherite pe străzi și în alte spații. Acum câteva zile, doi șobolani au fost surprinși cum mâncau un covrig în interiorul unui supermarket din Sectorul 1, imaginea devenind rapid virală în mediul online.

ADVERTISEMENT

Medicii avertizează că situația este una foarte îngrijorătoare și că există circumstanțe pentru a fi declarată starea de urgență sanitară în Capitală în acest context.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!