News

Prefectul capitalei despre redeschiderea școlilor: “Cred că suntem pregătiți”

20.01.2021 | 22:49
Prefectul capitalei despre redeschiderea școlilor:
Prefectul capitalei despre redeschiderea școlilor: "Cred că suntem pregătiți" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu, prefectul capitalei, a declarat miercuri la Digi24, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, că “redeschiderea școlilor este prevăzută în hotărârea de guvern și cred că școlile din București sunt pregătite pentru acest lucru”.

Ministrul Educației a declarat ferm că guvernul dorește să redeschidă școlile începând cu 8 februarie, iar modul în care acest lucru se va întâmpla depinde de rata de infectare a fiecărui județ.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat că decizia nu este “bătută în cuie” și că aceasta depinde de evoluția pandemiei.

Berbeceanu: “Școlile din București sunt pregătite pentru redeschidere”

“Cu privire la redeschiderea școlilor, aceasta este prevăzută în hotărârea de guvern, noi nu putem interveni prin hotărâri de consiliu peste aceasta.

ADVERTISEMENT

Cred că școlile din București sunt pregătite să respecte regulile, acest scenariu (n. red. galben) va intra în vigoare începând din 8 februarie, mai este timp să facă pregătirile necesare pentru ca toate lucrurile să fie aranjate”, a declarat Traian Berbeceanu la Digi24.

Berbeceanu: “Așteptăm 48 de ore pentru a decide dacă redeschidem restaurantele”

“Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori.
Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

ADVERTISEMENT

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor”

– redeschiderea activităților “la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

ADVERTISEMENT

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a postat Traian Berbeceanu miercuri, pe Facebook.

Prefectul capitalei: “Într-un viitor apropiat am putea beneficia de mai multe relaxări ale măsurilor”

“Îi rog pe cetățenii municipiului București să înțeleagă că a fost un efort comun și a fost frustrant să respectăm aceste măsuri, dar uite am reusit să scădem incidența de contaminare la nivelul muncipiului București.

ADVERTISEMENT

Este absolut necesar să respectăm normele sanitare și de protecție pentru ca într-un viitor apropiat să beneficiem de relaxări mai generoase ale acestora.

Orarul magazinelor este stabilit de hotărârea de guvern prin care s-a prelungit starea de alertă, iar noi nu putem interveni peste aceste măsuri”, a adăugat prefectul capitalei, miercuri, la Digi24

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri