News

Prefectul Capitalei, propunere inedită pentru mersul la cumpărături: Nu ai coș, nu intri în magazin

06.04.2021 | 20:22
Prefectul Capitalei propunere inedita pentru mersul la cumparaturi Nu ai cos nu intri in magazin
ADVERTISEMENT

Alin Stoica, prefectul Capitalei, vine cu o soluție inedită pentru evitarea aglomerației în magazine. Acesta propune ca cine nu mai găsește un coş disponibil la intrarea în magazin, să nu mai aibă accesul permis. Așadar, totul pe deviza: ”Nu ai coș, nu intri în magazin!”

Oficialul din București apreciază că această măsură ar fi una extrem de benefică pentru magazinele mici și medii care nu își permit să plătească un om care să stea la intrare și să numere clienții.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, ideea prefectului este una la stadiul de propunere și va fi pusă în practică doar dacă retailerii consideră că este necesară și eficientă în această perioadă cu multe restricții.

Prefectul Capitalei, soluție pentru mersul la cumpărături: Nu ai coș, nu intri în magazin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut noi precizări cu privire la restricțiile pe timp de pandemie și reducerea aglomerărilor din magazine.

ADVERTISEMENT

Propunerea oficialului pentru reducerea aglomerației din magazine și implicit a riscului de infectare cu Covid-19 este simplă: cine nu mai găsește un coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin, să nu mai aibă voie să intre.

”În momentul în care magazinul stabilește că numărul optim de clienți pentru a evita aglomerarea este x, atunci folosește x coșuri și le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se termină.

ADVERTISEMENT

În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin, până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșul și pe măsura ce se eliberează coșuri pot intra clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare.

Este o măsură care este pentru micile magazine, sau magazine medii care nu își permit să plătească un om care să stea să numere clienții și atunci îi eliberăm și pe dumnealor de o sarcină. Nu le dăm o sarcina pecuniară în plus. Asigurăm numărul de clienți.

ADVERTISEMENT

E un exemplu de măsură care ar putea fi luată. Nu e ceva care este stabilit încă. Discutăm cu retailerii și dacă dumnealor consideră că ideea este bună și vor să o aplice, atunci se va aplica”, a declarat prefectul Capitalei la postul de televiziune Antena 3.

Prefectul Capitalei, întâlnire cu reprezentanții marilor lanţuri de magazine

La începutul acestei săptămâni, prefectul Capitalei a anunțat că miercuri, 7 aprilie, va avea o întrevedere online cu reprezentanții marilor lanţuri de magazine şi ai comercianților mici şi mijlocii, pentru a discuta măsuri de reducere a aglomerației în magazine.

”Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări.

Vreme ca ei să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine şi, în funcţie de propunerile dumnealor şi analiza pe care şi-o fac”, a declarat luni Alin Stoica, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: