News

Prefectul județului Constanța: Nu erau raportate până acum toate testele COVID

26.10.2020 | 20:28
ADVERTISEMENT

Prefectul din Constanţa, Silviu Coşa, a afirmat că judeţul nu raporta numărul total de teste COVID-19. Nu erau incluse în calcul cele făcute în unități private.

Acesta a precizat că erau înregistrați toți pacienții infectați, dar nu și totalul de teste efectuate.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor”, a susţinut prefectul.

Constanța nu raporta toate testele din unitățile private

Silviu Coșa a anunțat că problema a fost rezolvată. El a menţionat că nu ştie cât timp a durat această situaţie, fiind în funcție de 2 săptămâni.

ADVERTISEMENT

“Rata de incidenţă de care se ţine cont atunci când se iau anumite măsuri este calculată ca un procent între numărul populaţiei localităţii respective şi numărul de infectaţi, numărul de persoane determinate pozitive în ultimele 14 zile. Acest număr al populaţiei infectate în ultimele 14 zile a fost întotdeauna exprimat corect. Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor.

De ce? Pentru că s-au făcut teste de unităţi de stat sau unităţi particulare, unele din unităţile particulare trimiţând aceste teste spre prelucrare în exteriorul judeţului, dar la întoarcere toate rezultatele, fie pozitive sau negative, au fost contorizate la nivelul DSP Constanţa”, a explicat prefectul Constanţei.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 5.000 de persoane infectate cu Covid-19, iar rata de incidenţă la nivelul municipiului Constanţa a ajuns la 2.50.

”În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani. 76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.”– Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT