News

Primăria Sectorului 5 suspendă restricțiile, după ce prefectul a amenințat cu instanța

25.03.2021 | 12:03
Primaria Sectorului 5 suspenda restrictiile dupa ce prefectul a amenintat cu instanta
ADVERTISEMENT

Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ restricțiile impuse de Primăria Sectorului 5 pentru reducerea programului tuturor agenților economici, în condițiile în care rata de incidență a depășit pragul de 6 infectări cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


Update, ora 11:00. Primarul Sectorului 5 a anunțat, în urma unei discuții telefonice cu prefectul Capitalei, Alin Stoica, suspendarea deciziei prin care s-au impus măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cei doi oficiali au căzut de acord în privinţa faptului că mai presus de orice este interesul şi sănătatea cetăţenilor, iar situaţia epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, se arată în comunicatul transmis cu puțin timp în urmă.


Știrea Inițială, ora 10:53.La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă”, a anunțat prefectul Alin Stoica, adăugând că dispozițiile respective sunt suspendate.

ADVERTISEMENT

În replică, edilul Cristian Popescu Piedone susține că intervalul orar a fost stabilit conform prevederilor HG nr. 293/10 martie 2021 privind obligaţia pentru agenţii economici de a-şi organiza activitatea între orele 5,00 – 21,00.

Prefectura Capitalei cere în instanță anularea restricțiilor impuse de Primăria Sectorului 5

Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 24 martie 2021, prefectul municipiului București a solicitat primarului Sectorului 5 revocarea de urgență a Dispoziției nr. 2.269/24.03.2021 privind stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS – Cov-2 pe raza Sectorului 5 în perioada 25.03.2021 -11.04.2021.

ADVERTISEMENT

Menționăm că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice, consacrat de art. 3 lit. h) din O.U.G.nr. 21/2004 cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Capitalei.

Primarul Sectorului 5 luase hotărârea ca mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto și spălătoriile să fie deschise între orele 07.00 – 19.00 în timpul săptămânii și 07:00-15:00 în weekend, fără a afecta programul farmaciilor.

ADVERTISEMENT

Acestea puteau funcționa în condiții normale, inclusiv cele care sunt deschise 24 din 24. Ar fi avut de suferit, în schimb, piețele agroalimentare de pe raza Sectorului 5, al căror program se modifica după cum urmează:

  •  LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi.

Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis primarul Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT