Sport

Pregătește CFR Cluj revenirea lui Dan Petrescu? ”Mi se pare perfect, cunoaște echipa, care altul să fie mai bun?”

CFR Cluj a câștigat un nou titlu de campioană, dar incertitudinea continuă să planeze la clubul ardelean. Edi Iordănescu nu e sigur că va continua în Gruia, iar posibilul succesor ar putea fi Dan Petrescu.
26.05.2021 | 09:39
Pregateste CFR Cluj revenirea lui Dan Petrescu Mi se pare perfect cunoaste echipa care altul sa fie mai bun
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului clujean și antrenorul Iordănescu evită să spună concret dacă vor continua colaborarea. În aceste condiții tot mai mulți oameni de fotbal susțin că revenirea lui Dan Petrescu la CFR e doar o chestiune de zile.

Basarab Panduru, dar și fostul președinte al ardelenilor, Iuliu Mureșan, merg pe mâna tehnicianului care a cucerit trei titluri la rând cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Care sunt atuurile lui Dan Petrescu

Fostul internațional Basarab Panduru este de părere că Dan Petrescu cunoaște ca nimeni altul echipa feroviară și că este cel mai potrivit, în cazul în care clubul și Edi Iordănescu nu vor ajunge la un acord.

”Dan Petrescu mi se pare perfect, are experienţă, cunoaşte echipa, care altul să fie mai bun? Eu cred că Edi Iordănescu sau Dan Petrescu va fi antrenor. Eu nu aud ca Dan Petrescu să aibă ceva, dar mă gândesc că are vreo ofertă de undeva”, a spus Panduru la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Varianta analistului TV este susținută și de fostul președinte din Gruia, Iuliu Mureșan. Acesta spune că Dan Petrescu este pregătit să revină la echipa cu care a câștigat trei campionate.

”Eu aș merge pe mâna lui Dan Petrescu, pentru că a luat trei campionate cu CFR, e un antrenor metodic, foarte harnic, foarte bun, a dovedit acest lucru și cred că pauza pe care a luat-o de la CFR a prins bine tuturor”, a punctat Mureșan, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este liber de contract din luna februarie de când a fost dat afară de Kayserispor din cauza rezultatelor sub așteptări. La CFR a antrenat în două mandate, între 2017-2018 și 2019-2020.

Edi Iordănescu: ”Mi-am asumat acest context”

Edward Iordănescu a fost numit antrenor la CFR Cluj în decembrie anul trecut, iar contractul său expiră luna viitoare.

ADVERTISEMENT

Între tehnician și oficialii clubului au existat mai multe momente tensionate, care vor cântări în decizia pe care o vor lua cele două părți în cel mai scurt timp.

În ultima vreme, Iordănescu a lăsat să se înțeleagă că nu își dorește un nou angajament cu campioana țării. Nici după victoria cu FCSB, de marți, discursul antrenorului nu a fost mai optimist.

”Într-o zi, maxim două, o să aveți o poziție oficială din partea mea, din partea clubului. Mi-am asumat contextul. Faptul că suntem aici, înseamnă că am fost inspirat și am făcut alegerile corecte”, a spus Iordănescu la conferința de presă, după ultimul meci din campionat.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că despărțirea dintre Edi Iordănescu și CFR este iminentă, în condițiile în care clubul are mari datorii către jucători, staff și terți. În plus, nu mai puțin de 12 jucători sunt la final de contract, cei mai mulți neagreând ideea de a continua la gruparea feroviară.

ADVERTISEMENT