Pregătește-ți echipa! Pe ei trebuie să mizezi în finalul marilor campionate din Europa!

18.03.2019 | 19:36
Pregatesteti echipa Pe ei trebuie sa mizezi in finalul marilor campionate din Europa

Profităm de pauza competițională ca să facem o mică recapitulare, în care să listăm fotbaliștii care au potențial pentru echipa ta de football fantasy. I-am văzut, i-am plăcut, ce rămâne de făcut? Să vedem cine a avut o prestație încurajatoare pentru sfârșitul campionatelor pe care le urmărești. Ei îți pot face puncte, astfel încât să câștigi premiile în XFC, cryptomoneda jocului, puse la bătaie pe FootballCoin.io.

Premier League

Ce final de sezon o să avem în Anglia! Cu Liverpool și Manchester City care se luptă pentru câștigarea titlului. Și de când așeaptă fanii lui Liverpool un așa eveniment. Ar fi pentru prima oară în istoria cormoranilor când ar câștiga Premier League. De fapt, Liverpool nu a mai câștigat campionatul din 1990, de când numele lui era First Division.  Puțin mai jos de bătălia pentru trofeu, le găsim pe Tottenham, Arsenal, Manchester United și Chelsea care trag cu dinții de locurile care trimit în Liga Campionilor. Ne așteaptă meciuri ca Tottenham-Liverpool sau Manchester United, față în față cu Chelsea și Manchester City. Dintre candidatele la masa bogaților din UCL, Arsenal are parcursul cel mai ușor în aceste ultimele etape de campionat. Newcastle, Everton, Watford, Crystal Palace, Leicester, Brighton și Burnley sunt echipele cu care Arsenal se va întâlni. Așa că sfatul nostru este să vă accesorizați echipa cu doi atacanți free și motivați să înscrie, implicit să vă aducă puncte la football fantasy: Pierre-Emerick Aubameyang și Alexandre Lacazette.

Aubameyang are 17 goluri marcate până acum în acest sezon, fiind la un punct de golgheter-ul Premier League, Kun Aguero. A adunat 824 de puncte la FootballCoin, fiind devansat de celălalt jucător pe care îl considerăm potrivit pentru echipa ta: Alexandre Lacazette, care a strâns 832 de puncte în 29 de meciuri. Cu 12 goluri și 9 assist-uri și-a bucurat francezul suporterii, care mai așteaptă de la el evoluții la fel de bune ca până acum. Poate chiar mai bune.

Un alt jucător free, ambițios și de viitor pentru finalul campionatului este Declan Rice, mijlocașul defensiv al lui West Ham, care are 837 de puncte la FootballCoin, cu 65 de tackle-uri reușite și 23 de intercepții.

Aubamyenag si Lacazette
Aubamyenag si Lacazette

Liga 1

Din Liga 1 mizăm pe doi fotbaliști care trebuie să demonstreze pe teren, asta pentru echipele lor depind de prestațiile lor. Unul este Denis Alibec, care are doar 4 goluri pentru Astra în acest sezon, plus 6 assist-uri. Jucat doar 15 minute în meciul cu FCSB și deranjat de accidentări exact când i-a fost lumea mai tragă, Alibec încă așteaptă momentul de descătușare. Și presupunem că el va apărea în ultimele etape în care Astra trebuie să lupte cu vecinele de play-off, care i-au luat deja fața în lupta pentru titlu. La titlu este greu să mai spere băieții lui Enache, dar un loc de calificare în Europa League nu le-ar pica prost.

Cu o victorie și o înfrângere până acum în grupa de retrogradare a Ligii 1, Dinamo are nevoie de goluri. Așa că propunerea noastră este Athanasios Papazoglou, jucătorul venit în acest an în Ștefan cel Mare. Golul lui marcat în înfrângerea cu Gaz Metan Mediaș nu a fost de-ajuns, dar mai e timp până se trage linie și se anunță campioana play-out-ului.

La Liga

Pentru Sevilla, această pauză vine la fix, pentru ca antrenorul Caparros să strângă rândurile și să dea semnalul salvării sezonului. Eliminată ireal de Slavia Praga în Europa League, echipei din Sevilla îi rămâne campionatul, unde acum se află pe un loc 6, amenințată de Valencia să-i ocupe locul care o califică în Europa League. Pentru meciuri cu patos și goluri, soluția este Wissam Ben Yedder, care a marcat de 16 ori și a strâns 6 assist-uri în acest sezon. Urmează confruntarea directă cu Valencia, scena perfectă pentru un spectacol à la Ben Yedder, care are un assist în tur împotriva liliecilor. Surpriza surprizelor este că francezul este free la FootballCoin, cu punctajul de lăudat de 750 de puncte.

Ne uităm mai jos în clasament, unde o găsim pe Celta Vigo, aflată la granița dintre depresie și salvarea de la retrogradare. Doar o singură victorie are Celta în acest an și aceea în fața Sevillei mai sus menționată. Sofiane Boufal, pe care nevoia îl plasează în echipa ta, pentru că trebuie să înscrie, are 2 goluri, 3 assist-uri și o mare dorință de a-și scoate echipa din butoiul cu disperare din capătul de linie al clasamentului.

Bundesliga

Când Dortmund și Bayern merg braț la braț în vârf de clasament, e clar că e rost de goluri. Așa că alegeți-vă de ce parte a zidului galben sunteți și luați-vă în echipă niște atacanți care să vă aducă punctele pe care le meritați. Azi îl scoatem în evidență pe Jadon Sancho și mizăm pe tinerețea lui. 8 goluri, 15 assist-uri și 880 de puncte are Jadon la football fantasy și fiți pe fază, că urmează meciul cu Bayern, la început de aprilie.

Ribery si Sancho
Ribery si Sancho

Departe de visul câștigării titlului din Germania stă Schalke, proaspăt șifonată de Manchester City în Champions League. În campionat, Schalke nu a mai câștigat de pe 20 ianuarie, concluzia fiind că e timpul să facă niște mișcări serioase de trupe, ca să nu își ia la revedere de la Bundesliga. Pe asta ne bazăm când îl propunem ca variantă pentru lotul tău la FootballCoin pe Bastian Oczipka, fundașul care are ca sarcină oprirea golurilor din plasa lui Fahrmann. Are 1 gol, 4 assist-uri și 20 de tackle-uri reușite. La cât mai multe!

Ligue 1

Era chiar culmea să începem paragrafele despre Ligue 1 fără menționarea acestui nume: Kylian Mbappé. 26 de goluri, 8 assist-uri și 946 de puncte are francezul în acest sezon. Și merită menționate și cele 72 de șuturi și 27 de pase cheie. Este free la FootballCoin și cu siguranță are planuri mari de a-și crește numărul de realizări pe tabelă.

Ne mutăm atenția spre Lyon, care dă din coate ca să ajungă la locul 2, momentan ocupat de Lille. Sunt 4 puncte diferență și 9 etape în care Fekir și compania pot face rocada cu Lille. Se apropie și confruntarea directă, așa că trebuie să te hotărăști pe cine ei în echipa ta. Îți dăm idee de punct de plecare în apărare: Jason Denayer, cu 28 de tackle-uri, 23 de intercepții, 2 goluri și 5 clean sheet-uri pentru Lyon.

Jason Denayer

Serie A

Încheiem periplul prin Europa cu un campionat care ne-a devenit și mai drag nu neapărat de la mutarea lui Ronaldo acolo, ci de la performanța lui Ionuț Radu, pe care îl și propunem pentru locul din poarta echipei tale la football fantasy. Ionuț are 527 de puncte, 71 de intervenții cheie și 4 clean sheet-uri pentru Genoa, cu care luptă să părăsească mijlocul clasamentului și să se așeze mai la deal, lângă echipele mari.

Andrei Radu