ADVERTISEMENT
News

Pregătirile pentru slujba de Bobotează, cu măsuri de protecție. Cum se va desfășura la bisericile din țară

Autor: Andreea Stanaringa | 05.01.2021 | 10:34
Pregătirile pentru slujba de Bobotează, cu măsuri de protecție. Cum se va desfășura la bisericile din țară
Pregătirile pentru slujba de Bobotează, cu măsuri de protecție. Cum se va desfășura la bisericile din țară. Sursa foto: realitatea.net

Botezul Domnului sau Boboteaza reprezintă una dintre cele mai importante sărbători pentru Biserica Ortodoxă și se fac pregătiri pentru slujbă, cu respectarea unor măsuri de protecție. Bisericile din România au anunțat cum se va desfășura evenimentul. 

ADVERTISEMENT

Credincioșii sunt așteptați la slujba de Bobotează pe 6 ianuarie, o sărbătoare importantă pentru religia creștin-ortodoxă. Patriarhia Română i-a asigurat pe cetățeni că totul se va desfășura în siguranță, cu respectarea măsurilor sanitare, informează rador.ro.

Numărul credincioșilor care participă la slujbă va fi unul limitat și aceștia vor fi stropiți cu apă sfințită.

Pregătirile pentru slujba de Bobotează, cu măsuri de protecție. Cum se va desfășura la bisericile din țară

Miercuri, 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Botezul Domnului sau Boboteaza, iar slujba va avea loc la toate bisericile din țară, unde se vor respecta măsurile sanitare de protecție împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

La București, credincioșii primesc sticle cu Agheasma Mare la Catedrala Patriarhală și vor fi stropiți cu aceasta, cu ocazia zilei de Bobotează. Măsurile de protecție vor vi respectate cu strictețe, după cum a oferit asigurări Patriarhia Română.

La Catedrala Mitropolitană din Iași, slujba va fi oficiată în cinci locuri diferite. Numărul credincioșilor prezenți va fi unul limitat, pentru a se putea respecta măsurile de siguranță.

Slujba de sfințire a apei se va desfășura mâine l ora 11:00 pe Esplanada Catedralei Mitropolitane, iar slujba va fi înfăptuită de ÎPS Teofan. Cei 40 de voluntari le vor oferi credincioșilor Agheasma Mare din cele opt butoaie a câte 500 de litri.

ADVERTISEMENT

Cum va avea loc slujba de Bobotează la Constanța

La Constanța, ÎPS Teodosie a menționat că slujba se va desfășura ca în restul anilor și consideră că nu are motive să impună restricții din cauza pandemiei, susținând că apa sfințită îi scapă pe credincioși de boli.

La Catedrala din Constanța, mâine se vor împărți 120.000 de mii de sticle cu Agheasma Mare. Tot mâine va avea loc Sfânta Liturghie și procesiunea de Bobotează, de la Catedrală până în portul Tomis, unde se va oficia slujba de sfințire mare a apei.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va respecta tradiția și va arunca în mare trei cruci, care vor fi aduse la suprafață de tinerii care au vurajul să se aventureze în apele tulburi ale Mării Negre.

„Noi vom ține sărbătoare ca întotdeauna. N-avem motive să anulăm o sărbătoare sau s-o restricţionăm. Sărbătoarea vine din cer. De ce să fie restricţii? Doar să stea mai la distanţă. Nu vor mai sta unul lângă altul, dar loc pentru 10.000 avem. Chiar şi autorităţile îmi dau concursul. Ne-am sfătuit, nu suntem în nicio tensiune; dimpotrivă, suntem în comunicare, în comuniune”, a declarat Arhiepiscopul despre slujba de Bobotează.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!