Fotbal intern

Pregătit de debutul la FCSB, la un an după ce făcea naveta pe ruta Iaşi-Paşcani

Ştefan Cană a fost convocat în lotul Stelei pentru meciul cu Hermannstadt din Cupa României şi ar putea debuta în roş-albastru.
28.02.2018 | 09:44
Pregatit de debutul la FCSB la un an dupa ce facea naveta pe ruta IasiPascani

Nicolae Dică încearcă să îşi menajeze o parte dintre titularii obişnuiţi pentru meciul cu FC Hermannstadt din sferturile de finală ale Cupei României. Astfel, fundaşul central Ştefan Cană, în vârstă de numai 17 ani, ar putea să debuteze în tricoul lui FCSB.

Acesta a ajuns la Steaua de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi şi a evoluat în actuala stagiune pentru echipa a doua a roş-albaştrilor, care joacă în Liga a 3-a. El îi are ca idoli pe Sergio Ramos şi Dragoş Grigore. 

Cană: „Vreau să ajung departe, dacă tot am plecat de acasă”

Într-un interviu acordat anul trecut pentru blogul jurnalistului Cristian Scutariu, Cană vorbea de greutăţile cu care s-a confruntat: Vin dintr-un sat de pe lângă Paşcani, am venit la liceu şi trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a. Acum stau la căminul liceului şi merg la şcoală şi antrenamente de luni până vineri. Sâmbătă am meci şi, de cele mai multe ori, după meci mă duc acasă la Heci. Stau doar duminica acolo, până seara, apoi revin în Iaşi”.

Greutăţile l-au ajutat însă pe Ştefan Cană să devină un caracter puternic. Graţie acestui lucru, el a ajuns la Academia FCSB şi mai mult, este în acest moment unul dintre titularii echipei naţionale U18 a României. Partida FC Hermannstadt – FCSB, din sferturile de finală ale Cupei României, se va disputa astăzi de la 18:30 la Sibiu.