Sport

Preluarea lui Chelsea de către un nou patron se accelerează! Cine sunt cei trei ofertanți care au rămas în cursa finală

Preluarea lui Chelsea de către un nou patron intră încet-încet pe ultima sută de metri. Celor trei ofertanți rămași li s-au cerut detalii suplimentare despre cum vor finanța clubul.
22.04.2022 | 09:20
Preluarea lui Chelsea de catre un nou patron se accelereaza Cine sunt cei trei ofertanti care au ramas in cursa finala
Chealsea e din ce în ce mai aproape de noul patron. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chelsea este din ce în ce mai aproape de a-și găsi un nou patron, după ce Roman Abramovich a anunțat, în urmă cu două luni, că vrea să vândă clubul. Ofertele au început să curgă, iar acum au mai rămas doar trei doritori.

Cine sunt cei trei ofertanți care au rămas în cursa finală pentru preluarea lui Chelsea

Raine, banca americană care supervizează vânzarea clubului de pe Stamford Bridge, solicită mai multe detalii din partea ofertelor depuse de Todd Boehly, Sir Martin Broughton și Stephen Pagliuca.

ADVERTISEMENT

Cei trei ofertanți rămași care licitează cumpărarea lui Chelsea și-au prezentat săptămâna trecută ofertele actualizate și li s-a cerut să prezinte mai multe informații despre planul lor de afaceri, dar și despre modul în care intenționează să finanțeze clubul, potrivit The Telegraph.

Nu se știe dacă etapa de preluare a detaliilor suplimentare va întârzia procesul de licitație. Termenele limită au fost flexibile și amânate ocazional, pentru a oferi destul timp la dispoziție părților interesate.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei internaționale, o decizie cu privire la cumpărătorul preferat ar putea fi luată chiar săptămâna aceasta, dar Chelsea dorește să termine verificarea cu mare atenție a celor trei consorții.

Președintele Bruce Buck și directorul Marina Granovskaia, doi factori decizionali în cumpărarea lui Chelsea

Președintele lui Chelsea, Bruce Buck, și directorul Marina Granovskaia fac parte din comisia care va decide cine va cumpăra clubul. Ei intenționează să protejeze atât viitorul echipei, cât și „moștenirea” lăsată de actualul patron, Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că oficialii clubului nu vor lua o decizie în grabă, ci vor cere cât mai multe informații înainte ca ofertantul câștigător să fie anunțat.

Pe de altă parte, fanii sunt nerăbdători să afle cine va prelua clubul, având în vedere că o parte din jucătorii cheie, precum Antonio Rudiger și Andreas Christensen, rămân fără contract în vară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt lucru care trebuie luat în considerare este fereasta de transferuri din vară și cine va intermedia discuțiile legate de cumpărarea sau vinderea jucătorilor – un rol care făcea parte din atribuțiile Marinei Granovskaia.

Unele voci puternice anticipează că rusoaica va rămâne la Chelsea cel puțin până la încheierea perioadei de transferuri. De asemenea, sursele dau de înțeles că cei trei ofertanți ar dori să o păstreze în continuare pe Granovskaia, angajată la club încă din 2010. Totuși, atât viitorul ei, cât și cel al lui Buck rămân în aer deocamdată.

ADVERTISEMENT