Sport

Pandemia de Covid-19 a costat cluburile din Premier League peste 2,4 miliarde de euro. Care este echipa cea mai afectată

Cluburile din Premier League au fost foarte afectate de pandemia de Covid-19 și tot ce a decurs din ea. Echipele din primul eșalon al Angliei au pierdut, în total, peste 2,4 miliarde de euro.
28.03.2022 | 11:17
Pandemia de Covid19 a costat cluburile din Premier League peste 24 miliarde de euro Care este echipa cea mai afectata
Chelsea a fost cea mai afectată de infectările și accidentările jucătorilor în timpul pandemiei de Covid-19. Sursa foto: inews.co.uk
ADVERTISEMENT

Premier League a fost campionatul cel mai afectat de pandemia de Covid-19 dintre cele cinci mari ale Europei: Anglia, Germania, Franța, Italia și Spania. În primele 18 luni, grupările au avut pierderi de peste 2 miliarde de lire sterline, adică 2,4 miliarde de euro.

Pierderi de peste 2,4 miliarde euro pentru echipele din Premier League din cauza Covid-19

Relaxarea restricțiilor în Marea Britanie care a atras, după sine, permiterea desfășurării meciurilor cu spectatori în tribune în acest sezon, a mai salvat bugetele cluburilor.

ADVERTISEMENT

Formații ca Tottenham Hottspur și Manchester United au „sold out” la fiecare partidă. Din acest motiv, încasează aproximativ 5 milioane de lire sterline (6 milioane de euro) pe meci, notează thesun.co.uk.

Publicația engleză, citând un studiu al companiei de asigurări Howden, scrie că infectările cu Covid-19 în rândul jucătorilor și accidentările acestora au costat echipele din Premier League 90 de milioane de lire sterline, peste 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sunt pierderile cele mai mari dintre primele cinci campionate puternice ale Europei (Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania). În prima parte a pandemiei, s-au accidentat nu mai puțin de 659 de jucători care evoluează în Premier League.

Chelsea a fost cea mai afectată de infectările și accidentările jucătorilor

Cea mai afectată echipă a fost Chelsea. A avut 55 de jucători infectați cu Covid-19 sau accidentați. Asta s-a tradus prin plăți totale de 14 milioane de lire sterline (circa 17 milioane de euro) celor care erau indisponibili.

ADVERTISEMENT

Manchester United, cu 34 de absențe, a scos din vistierie 11,7 milioane de lire sterline, adică 14 milioane de euro.

Respectivul studiu mai arată că luna cea mai afectată de pandemie a fost septembrie 2021. Atunci au fost 127 de absențe non-Covid, care au costat cluburile din Premier League 20,4 milioane de lire sterline (circa 24,5 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Interesant este că în decembrie, ca urmare a programului foarte încărcat, cele 20 de echipe au raportat 200 de accidentări. Cu toate acestea, cheltuielile au fost mai mici.

Real Madrid a avut pierderi, din cauza pandemiei de Covid-19, de 20 de milioane de euro

Pentru a nu mai exista atât de multe accidentări, organismul de legiferare al fotbalului din Marea Britanie, Ifab, s-a gândit să ia măsuri. Astfel, săptămâna viitoare va fi modificată legea înlocuirilor de jucători într-un meci, de la 3 la 5.

Când un jucător ratează meciurile, salariul lui continuă să fie plătit. Astfel, accidentările – fără a lua în calcul costul tratamentului – reprezintă un risc financiar semnificativ pentru cluburi.

În plus, se poate vorbi și de un efect negativ asupra performanțelor echipelor, în funcție de valoarea jucătorului”, amintește sutdiul respectiv.

Ca o comparație, accidentările au costat-o pe Real Madrid 16,2 milioane de lire sterline (aproape 20 de milioane de euro), iar pe PSG – 14,2 milioane de lire sterline (17 milioane de euro).

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”