ADVERTISEMENT
Fotbal international

Premier League cu 23 de echipe în viitorul sezon? Proiectul Federației în cazul în care campionatul nu se va mai relua

Autor: Sorin Dumitrescu | 01.05.2020 | 14:34
Premier League cu 23 de echipe în viitorul sezon? Proiectul Federației în cazul în care campionatul nu se va mai relua
Premier League cu 23 de echipe în viitorul sezon? Proiectul Federației în cazul în care campionatul nu se va mai relua. Foto: The Week.co.uk

Fotbalul englez așteaptă momentul revenirii pe gazon pentru încheierea sezonului oprit de pandemia de coronavirus. Există un plan pus la punct minuțios pentru reluarea competiției în condiții de maximă securitate și o dată, 9 iunie, la care ar urma să aibă loc primele meciuri.

ADVERTISEMENT

23 de echipe vor fi doar dacă se va aplica planul B al federației engleze

Mai sunt de jucat nouă etape până la final de sezon și dacă totul va merge conform acestui proiect elaborat în comun cu ministrul Sănătății la capătul lor se va ști configurația finală. Însă există și un plan B al federației, care ar urma să fie pus în aplicare dacă nu se va mai juca și care prevede ca Premier League să aibă ediția viitoare un număr record de 23 de echipe!

Dacă nu se va mai juca va fi o dramă de neînchipuit la Liverpool, echipa lui Jurgen Klopp având un avans imens față de a doua clasată, Manchester City, dar nu se va merge pe modelul francez, cu prima clasată campioană și nu se va acorda titlul.

ADVERTISEMENT

Nu va retrograda nimeni și vor promova primele trei din Championship

Vor fi doar luate în calcul, în ordinea clasamentului, echipele care vor merge în Champions League și în Europa League, nu pe baza coeficienților UEFA.

Nu va retrograda nici o echipă din cele trei care ocupă acum ultimele poziții, însă vor fi admise primele trei clasate din Championship, ceea ce ar duce la un număr record de participante în istoria Premier League, 23 de echipe.

ADVERTISEMENT

Totul ar dura numai un sezon

Totul ar dura doar un sezon, pentru că la finalul ediției 2021-2022 ar urma să retrogradeze nu trei echipe, după modelul obișnuit, ci șase, pentru a restabili numărul de 20 de participante.

Un asemenea proiect ar fi urmat și de alte schimbări importante. Pentru că numărul de etape din Premier League ar ajunge la 44 în loc de 38 se va renunța pentru sezonul respectiv la disputarea celei de-a treia competiții ca importanță în Anglia, Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT

Aleksandr Ceferin vrea să se renunțe șa Cupa Ligii

De altminteri, însuși președintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, s-a referit la Cupa Ligii, considerând-o o competiție în plus, la care ar trebui să se renunțe definitv, pentru a mai elibera calendarul.

El a precizat că doar englezii țin în continuare morțiș să mai joace și Cupa Ligii, pentru că în restul țărilor mari deja s-a trecut la scoaterea ei din program.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!