Premier League domină fotbalul! Sumă colosală pentru drepturile TV

premier league, fotbal, drepturi tv, suma, vanzare

Sky Sports şi BT Sport au achiziţionat drepturile de televizare ale meciurilor din Premier League, pentru trei sezoane, începând cu 2019-2020.

Conform BBC, cele două posturi de televizune vor plăti peste 4,4 miliarde de lire sterline (aproximativ cinci miliarde de euro) pentru cinci din cele şapte pachete puse în vânzare.

Sky Sports a obţinut patru pachete, în timp ce BT Sport s-a ales cu unul. ”Această afacere, cu două pachete rămase disponibile, este dovada calităţii extraordinare a fotbalului oferit de echipele britanice”, a declarat preşedintele executiv al Premier League, Richard Scudamore.

Ultimele două pachete din Premier League vor fi licitate din nou

Sky Sports va avea, astfel, prima opţiune pentru toate meciurile din weekend şi va transmite partidele de sâmbătă seara, de la ora 21:45, în premieră. Ultimele două pachete ar putea fi disputate de Amazon, Facebook, Netflix sau Twitter, dar nu este confirmat dacă Sky Sports şi BT Sport vor mai licita.

În 2015, Premier League a obţinut 5,14 miliarde de lire sterline pentru cele şapte pachete valabile în sezoanele 2016-2017, 2017-2018 şi 2018-2019, cinci dintre ele fiind obţinute de Sky Sports şi două de către BT Sport.