Premier League domină fotbalul! Sumă colosală pentru drepturile TV

Vicentiu Dinescu   
in Stiri sportive
13/02/2018, 23:01
Premier League domină fotbalul! Sumă colosală pentru drepturile TV

Conform BBC, cele două posturi de televizune vor plăti peste 4,4 miliarde de lire sterline (aproximativ cinci miliarde de euro) pentru cinci din cele şapte pachete puse în vânzare.

Sky Sports a obţinut patru pachete, în timp ce BT Sport s-a ales cu unul. ”Această afacere, cu două pachete rămase disponibile, este dovada calităţii extraordinare a fotbalului oferit de echipele britanice”, a declarat preşedintele executiv al Premier League, Richard Scudamore.

Ultimele două pachete din Premier League vor fi licitate din nou

Sky Sports va avea, astfel, prima opţiune pentru toate meciurile din weekend şi va transmite partidele de sâmbătă seara, de la ora 21:45, în premieră. Ultimele două pachete ar putea fi disputate de Amazon, Facebook, Netflix sau Twitter, dar nu este confirmat dacă Sky Sports şi BT Sport vor mai licita.

În 2015, Premier League a obţinut 5,14 miliarde de lire sterline pentru cele şapte pachete valabile în sezoanele 2016-2017, 2017-2018 şi 2018-2019, cinci dintre ele fiind obţinute de Sky Sports şi două de către BT Sport.

Ştirea MOMENTULUI

Gigi, impresionat: “Dacă avea 1,80 metri și 21 de ani, dădeam 10 milioane”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.