Sport

Premier League, etapa a 21-a. Manchester United – Wolverhampton 0-1. Prima înfrângere în mandatul lui Ralf Rangnick. Cristiano Ronaldo, prestație modestă

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile etapei a 21-a din Premier League, care au loc în primele trei zile din 2022 şi care sunt dominate de partidele Arsenal - Manchester City şi Chelsea - Arsenal
Premier League etapa a 21a Manchester United  Wolverhampton 01 Prima infrangere in mandatul lui Ralf Rangnick Cristiano Ronaldo prestatie modesta
„Diavolii” au suferit prima înfrângere sub comanda lui Ralf Rangnick. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT
03-01-2022
16:47

LIVE Manchester United - Wolverhampton 0-1 (Moutinho 82)

Wolverhampton pleacă cu toate cele trei puncte de pe „Old Trafford” și îi administrează lui Ralf Rangnick prima înfrângere, la capătul unui meci în care Cristiano Ronaldo aproape că nici nu a contat, deși a purtat banderola de căpitan. „Diavolii” ocupă poziția a șaptea, cu 31 de puncte, la trei lungimi în fața adversarei din această seară.

Min. 90+6: Final de meci. 

Min. 82: Goool Wolverhamtpon! Jao Moutinho profită de o respingere greșită a defensivei oaspeților și deschide scorul cu o execuție superbă, din afara careului.

Min. 1: A început meciul Manchester United – Wolverhampton.

Au fost anunţate echipele de start pentru Manchester United – Wolverhampton (ora 19:30). Cristiano Ronaldo este căpitan al “diavolilor” pentru prima oară de la revenirea pe “Old Trafford”, după accidentarea lui Harry Maguire.

03-01-2022
15:53

De ce meciul dintre Manchester United și Wolves se joacă atât de devreme

Meciul dintre Manchester United și Wolves trage cortina peste etapa a 21-a din Premier League. Programat marți, 3 ianuarie, de la ora 19:30, duelul se dispută la o oră neobișnuită. Majoritatea meciurilor din Premier League care au loc în cursul săptămânii sunt programate de obicei, nu mai devreme de ora 21:45.

De această dată, Premier League a fost nevoită să facă o excepție, pentru ca partida de pe Old Trafford să nu se suprapună cu finala campionatului mondial de darts dintre Peter Wright și Michael Smith, transmisă și ea tot de Sky Sports.

03-01-2022
10:13

Anthony Martial - Ousmane Dembele, schimbul iernii în Europa?

Problemele financiare le dau mari bătăi de cap celor de la Barcelona, care nu îl pot legitima pe Ferran Torres. Pentru a mai scăpa de salariile mari, catalanii vor să îl dea pe Ousmane Dembele la schimb cu Anthony Martial, de la Manchester United, care oricum vrea să plece de pe Old Trafford. În cazul în care părțile se vor înțelege, atacantul va veni de la United doar sub formă de împrumut, Barca neavând bani să plătească o sumă de transfer.

Conform jurnaliștilor de la Ara, Ousmane Dembele nu își dorește să îi fie redus salariul, ci vrea chiar unul mai mare. El ar dori un nou salariu brut de 30 de milioane de euro, adică în jur de 15 de milioane net, ceea ce e imposibil de suportat pentru Barcelona.

Pentru Martial, Barcelona se luptă cu Sevilla. Ocupanta locului 2 din LaLiga îl dorește și ea pe „9-arul” lui Man United.

03-01-2022
08:16

Mo Salah luptă cu recordurile lui Thierry Henry

Mohamed Salah, starul lui Liverpool, s-a impus deja drept unul dintre cei mai buni jucători străini care au evoluat în Premier League. Iar acum este în cursă pentru a-și certifica statutul de număr unu la acest capitol.

Golul marcat în remiza ”cormoranilor” cu Chelsea, 2-2, a fost cel cu numărul 16 în această stagiune pentru jucătorul egiptean. Punând la socoteală și 9 pase decisive, a ajuns la 25 de goluri ale lui Liverpool la care a contribuit în sezonul 2021-22.

Trebuie precizat că este a cincea campanie consecutivă în care Salah este implicat în 25 sau mai multe goluri. O serie începută încă din anul de debut, atunci când reușea un număr record de goluri, 32.

Mai mult, el este în cursa pentru a egala performanța lui Thierry Henry. Francezul este singurul jucător care a contribuit cu 25 de goluri sau pase decisive în șapte sezoane din Premier League.

Henry a reușit să înscrie cel puțin 17 goluri în fiecare sezon în care a jucat pentru Arsenal. Și a acumulat un total de 175 în cele opt stagiuni ale sale în nordul Londrei.

Totodată, francezul a oferit și 74 de pase decisive. Și tot el deține recordul de pase decisive într-un sezon din Premier League (20). Performanță cu atât mai remarcabilă cu cât în acea stagiune, 2002/03, a marcat și 24 de goluri.

02-01-2021
21:03

Cavani rămâne la Manchester United

Managerul interimar al lui Manchester United, Ralf Rangnick, a anunțat că atacantul Edinson Cavani nu va pleca de la echipă în această iarnă, deși s-a vehiculat că uruguayanul și-a dat acordul pentru a merge la Barcelona.

”Am vorbit despre acest lucru și Edi știe că nu-l voi lăsa să plece. Manchester United are nevoie de el. Este singurul care poate juca atacant în fața porții. Știe cât de mult îl respect și de aceea l-am pus să joace titular alături de Cristiano”, a declarat Rangnick în conferința de presă înaintea meciului cu Wolverhampton.

În schimb, managerul german a lăsat să se înțeleagă că Anthony Martial va fi unul dintre jucătorii care vor pleca de pe Old Trafford în această iarnă: ”El a spus foarte clar că vrea să plece și, într-un fel, pot înțelege dorința lui pentru că vrea să joace mai mult”.

02-01-2021
15:56

Premier League, etapa a 21-a: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022

  • Arsenal – Manchester City 1-2 (Saka 31 / Mahrez 57 pen., Rodri 90+3)
  • Watford – Tottenham 0-1 (Sanchez 90+6)
  • Crystal Palace – West Ham 2-3 (Edouard 83, Olise 90 / Antonio 23, Lanzini 25, 50 pen.)

Duminică, 2 ianuarie

  • Brentford – Aston Villa 2-1 (Wissa 42, Roerslev Rasmussen 82 / Ings 16)
  • Everton – Brighton 2-3 (Gordon 53, 76 / Mac Allister 3, 71, Burn 21)
  • Leeds – Burnley 3-1 (Harrison 39, Dallas 77, James 90+3 / Cornet 54)
  • Chelsea – Liverpool 2-2 (Kovacic 42, Pulisic 45+1 / Mane 9, Salah 26)

Min. 45+1 – GOOOL Chelsea! Kante îl găsește perfect pe Pulisic și americanul a restabilit egalitatea cu un șut perfect.

Min. 42 – GOOOL Chelsea! Kelleher a boxat o centrare din lovitură liberă, dar mingea a ajuns la Kovacic care a înscris cu un șut din prima de la 20 de metri peste portarul irlandez.

Min. 26 – GOOOL Liverpool! Alexander-Arnold îl găsește excelent cu o pasă pe Salah, egipteanul pătrunde în careu și îl învinge pe Mendy cu un șut din unghi.

Min. 9 – GOOOL Liverpool! Mane profită de o uriață eroare a lui Chalobah și deschide scorul.

che

Luni, 3 ianuarie

  • ora 19:30 Manchester United – Wolverhampton

Partidele Leicester – Norwich și Southampton – Newcastle au fost amânate din motive de COVID.

 

Clasament: 

02-01-2021
15:27

Trei absențe importante pentru Liverpool

Liverpool a anunțat că jucătorii Alisson Becker, Roberto Firmino și Joel Matip nu vor evolua în derby-ul cu Chelsea din cauza problemelor de Covid-19.

”Cei trei jucători sunt suspecți de a fi pozitivi la coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu, la fel ca și managerul Jurgen Klopp”, este comunicatul postat pe site-ul oficial al ”cormoranilor”.

02-01-2021
11:15

Romelu Lukaku, pedepsit după ce a spus că vrea să joace la Inter

Scandal la Chelsea Londra după ce atacantul Romelu Lukaku a declarat că nu vrea să mai joace pentru „The Blues” și ar dori să se întoarcă la Inter Milano.

Thomas Tuchel a fost extrem de deranjat de declarația jucătorului belgian, despre care a spus: „Nu-mi place. Dar nu vreau să fac mai mult caz decât s-a făcut deja. S-a exagerat și e ușor să scoți din context”.

Chiar dacă nu a vrut să îl atace public pe jucătorul său, Tuchel a recurs la o soluție drastică și l-a exclus din lot pe Romelu Lukaku pentru derby-ul cu Liverpool.

02-01-2021
07:47

Tottenham vrea să-l transfere gratis pe Philippe Coutinho de la Barcelona

Philippe Coutinho este într-o situație de neinvidiat la Barcelona, unde nu prea prinde echipa nici după venire ca antrenor a lui Xavi. Salvarea sa ar putea veni din Premier League, campionatul unde a scris istorie în tricoul lui Liverpool.

Cel ce este dispus să-i întindă o mână de ajutor este Antonio Conte, care vrea să construiască la Tottenham o echipă capabilă să se bată la titlu în sezonul viitor. Însă condiția italianului pentru realizarea transferului pare imposibil de îndeplinit, deoarece acesta îl vrea pe Coutinho la „Spurs” doar dacă vine gratis.

Barcelona nu a dat încă un răspuns, dar e greu de crezut că-l va lăsa pe brazilian să plece liber, în condițiile în care a plătit în schimbul său 135 de milioane de euro. E clar, nu se așteaptă să primească aceeași bani, ci o sumă cifrată undeva la 25-30 de milioane de euro.

În plus, dacă va scăpa de Coutinho, gruparea catalană ar mai face o economie importantă la buget, deoarece brazilianul are un salariu enorm, de aproximativ 22 de milioane de euro anual.

02-01-2021
06:35

Sam McQueen de la Southampton și-a anunțat retragerea

Fundașul stânga al echipei Southampton, Sam McQueen, a decis să pună capăt carierei sportive la doar 26 de ani. ”Pensionarea” anticipată a fost forțată de numeroasele accidentări din ultimii trei ani.

Sam McQueen a anunțat că pe 31 ianuarie îi expiră contractul cu gruparea ”sfinților” și acela va fi și sfârșitul carierei sale sportive.

El a fost chinuit de o multitudine de accidentări după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior în timpul unui meci din Cupa Ligii din 2018 împotriva Crystal Palace.

”A fost o decizie incredibil de grea de luat, deoarece sunt disperat să joc fotbal din nou, dar trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru mine și pentru familia mea”, a spus McQueen pentru The Athletic.

01-01-2021
21:12

MIrcea Lucescu l-a vândut pe Vitaliy Mykolenko la Everton

Clubul Everton a anunțat în prima zi a anului 2022 achiziționarea fundașului stânga Vitaliy Mykolenko de la Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu.

În ciuda faptului că suma de transfer nu a fost dată publicității, BBC avansează că gruparea ucraineană va încasa 20.000.000 de euro. Mykolenko, în vârstă de 22 de ani, a semnat un contract pe patru sezoane și jumătate cu formația pregătită de Rafael Benitez 

01-01-2021
16:51

Probleme pentru un spectator la Watford - Tottenham

Meciul Watford – Tottenham a fost întrerupt timp de 6 minute după unui spectator i s-a făcut rău în tribune.

În minutul 86, un bărbat a avut probleme medicale și ambulanța a intrat imediat pentru a-i acorda îngrijiri. După ce bărbatul a fost stabilizat și scos din arenă, partida s-a reluat.

01-01-2021
11:46

Arsenal - Manchester City 1-2 (Saka 31 / Mahrez 57 pen., Rodri 90+3)

Min. 90+3: GOOOL MANCHESTER CITY! Șutul imprecis al lui Laporte ajunge la Rodri, care marchează din 6 metri.

Min. 59: Gabriel vede al doilea cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului și este eliminat.

Min. 58: Ocazie imensă ratată de Arsenal. După o greșeală a lui Laporte, mingea este trimisă spre poarta goală, dar apare ca din senin Ake și respinge de pe linie.

Min. 57: GOOOL MANCHESTER CITY! Mahrez transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri.

Min. 55: Penalty controversat acordat cu VAR pentru Manchester City, la o cădere în careu a lui Bernardo Silva.

Min. 43: Martinelli pătrunde în careu, fentează doi adversari, dar șutul său din unghi, la 6 metri de poartă, trece puțin pe lângă bară.

Min. 40: Șutul lui Martinelli din marginea careului ocolește de puțin vinclul.

Min. 31: GOOOL ARSENAL! Tierney îl găsește excelent la marginea careului pe Saka, iar acesta șutează din prima, pe jos, fără speranțe pentru Ederson.

Min. 18: Șutul lui De Bruyne din marginea careului trece puțin pe lângă vinclu.

Min. 11: Fază superbă a lui Arsenal, Odegaard scapă singur cu Ederson, cade în contact cu acesta, însă după consultarea VAR se acordă doar corner pentru „tunari”.

Min. 1: A început partida.

01-01-2021
11:34

Jamie Vardy a suferit o leziune musculară și nu va mai juca aproximativ o lună

Golgheterul lui Leicester, Jamie Vardy, s-a accidentat la coapsă și nu va mai juca cel puțin trei săptămâni. Perioada ar putea fi și mai lungă, însă medicii clubului speră să nu depășească 30 de zile.

Este o pierdere extrem de importantă pentru trupa lui Brendan Rodgers, atacantul de 35 de ani fiind golgheterul echipei.

Leicester a încheiat anul cu o victorie uriașă 1-0 cu Liverpool și va disputa următorul meci pe 8 ianuarie, acasă, cu Watford. ”Vulpile” ar fi trebuit să o întâlnească în prima zi a noului an pe Norwich, însă meciul a fost suspendat din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID, din lotul celor două echipe.

01-01-2021
09:41

Jurgen Klopp îl vrea pe Bukayo Saka la Liverpool

Managerul german al clubului FC Liverpool, Jurgen Klopp, oferă 100 de milioane de euro celor de la Arsenal Londra pentru transferul atacantului Bukayo Saka.

Fotbalistul de doar 19 ani este titular incontestabil la gruparea pregătită de Mikel Arteta. A jucat în toate cele 19 meciuri ale ”tunarilor” din actualul sezon de Premier League și a marcat 5 goluri.

Cotat la 65 de milioane de euro, Saka mai are contract cu Arsenal până în 2024, ceea ce face ca prețul solicitat de londonezi să fie mult peste cota de piață a fostbalistului.

Englezii nu se dezmint. Au jucat fotbal în primele patru ligi până în penultima zi din 2021 şi revin pe gazon în primele ore din noul an, ceea ce înseamnă că pentru jucători şi antrenori noaptea de Revelion rămâne un vis interzis, din cauza regulilor ciudate fixate de Comitetul de competiţii al Federaţiei engleze de ani de zile spre indignarea tuturor celor implicaţi în fenomen, care în zadar cer o normală vacanţă de Sărbători, ca în toate ţările.

Programul etapei a 21-a din Premier League

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022

  • ora 14:30 Arsenal – Manchester City
  • ora 17:00 Watford – Tottenham
  • ora 19:30 Crystal Palace – West Ham
ADVERTISEMENT

Duminică, 2 ianuarie

  • ora 16:00 Brentford – Aston Villa
  • ora 16:00 Everton – Brighton
  • ora 16:00 Leeds – Burnley
  • ora 18:30 Chelsea – Liverpool

Luni, 3 ianuarie

  • ora 19:30 Manchester United – Wolverhampton

Partidele Leicester – Norwich și Southampton – Newcastle au fost amânate din motive de COVID.

Arsenal – Manchester City şi Chelsea – Liverpool, cele mai tari partide ale etapei a 21-a din Premier League

Este o etapă care deschide noul an, un an în care naţionala Angliei va merge la turneul final al CM,  o etapă extrem de interesantă încă de la primele minute din acest an, pentru că avem două partide foarte tari: Arsenal – Manchester City şi Chelsea – Liverpool, partidele dintre echipele din top 4.

ADVERTISEMENT

Este o perioadă complicată pentru locuitorii Regatului Unit al Marii Britanii, aflaţi în plină expansiune a valului cinci de COVID, tulpina Omicron, care a creat mare haos inclusiv în lumea fotbalului, lucru exprimat prin numărul mare de meciuri amânate. Şi în această rundă avem o astfel de situaţie cu partida Leicester – Norwich.

Aubameyang, ţinut în continuare în afara lotului tunarilor

Primul joc din 2022 este unul dintre meciurile tari ale rundei. Arsenal, care a avut o revenire uluitoare şi acum stă cocoţată bine pe locul 4, primeşte vizita liderului Manchester City. Se anunţă o superconfruntare pe Emirates din Londra, foarte grea pentru tunari, pentru că în ultimele nouă partide City nu a pierdut în capitală, deci are şi un atuu psihologic extraordinar.

ADVERTISEMENT

Nici măcar în acest supermeci antrenorul Mikael Arteta nu s-a înduplecat faţă de vedeta echipei şi golgeterul ei, atacantul gabonez P ierre Aubameyang şi continuă să îl ţină în afara lotului. Nu sunt absenţe semnificative în cele două loturi, de la City plecând la Barcelona internaţionalul spaniol Ferran Torres.

Cancelo a trăit şocul vieţii în propria casă

De la City, foarte probabil va lipsi fundaşul portughez Joao Cancelo, cel care a trecut recent printr-un episod extrem de traumatizant în propria casă, fiind vizitat noaptea de hoţi, care l-au şi bătut pentru că nu a fost cooperant. Antrenorul Pep Guardiola, dincolo de indignarea pentru faptul că se pot petrece astfel de evenimente, şi-a exprimat temerea că fotbalistul său este prea şocat de cele întâmplate pentru a putea fi în formă la meci.

ADVERTISEMENT

Altminteri, campioană a trei dintre ultimele ediţii Manchester City începe să devină tot mai clar favorită şi acum la câştigarea campionatului, mai ales după ce principala ameninţare, Liverpool, a pierdut pe terenul unui Leicester decimat de boală şi de accidentări şi de la care MVP-ul Jamie Vardy va lipsi minim o lună.

Chelsea şi Liverpool dau rateuri

Nu are cum să nu fie mulţumit Pep Guardiola, atâta timp cât urmăritoarele sale, Liverpool şi Chelsea, îşi dau cu stângul în dreptul. După ce cormoranii s-au împiedicat, absolut neaşteptat, la Leicester a venit rândul londonezilor să fie egalaţi în ultimul minut, pe teren propriu, de Brighton şi să piardă astfel două puncte mari.

Problemele de coronavirus au dispărut aproape în întregime de la cele două echipe, singurul care încă nu a revenit pe gazon, având o formă mai severă a bolii, deşi era vaccinat la zi, fiind atacantul german al lui Chelsea, Timo Werner. În rest toţi jucîtorii care au fost infectaţi sunt acum în perfectă stare de sănătate, dar masivul vârf belgian Romelo Lukaku e tot mai nefericit la Londras.

Se aşteaptă deschiderea perioadei de mercato

Mai este puţin până se va deschide perioada de mercato de iarnă, aşteptată ca o mană cerească de câteva cluburi din Premier League: Tottenham, unde Antonio Conte vrea neapărat să se bată la loc de Champions League şi Newcastle, care trebuie să se ridice de pe locurile retrogradabile, după ce a fost cumpărată de unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Tottenham va juca pe terenul lui Watford, confruntare italiană sută la sută, între veteranul Claudio Ranieri la gazde şi Antonio Conte. Normal Spurs ar trebui să învingă, însă Watford a mai făcut să explodeze o bombă în acest sezon, 4-1 acasă cu Man. United. Foarte interesant se anunţă a fi şi duelul londonez Crystal Palace -.West Ham.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Chelsea – Liverpool: 3,50 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: