Sport

Premier League, etapa 25. Tottenham, victorie uriașă în derby-ul cu Chelsea. Cum arată clasamentul

Tottenham a învins Chelsea, scor 2-0, în derby-ul etapei a 25-a din Premier League și și-a consolidat locul 4 în clasament.
26.02.2023 | 17:16
Premier League etapa 25 Tottenham victorie uriasa in derbyul cu Chelsea Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
26-02-2023
12:38

Tottenham - Chelsea 2-0 (Skipp 46, Kane 82)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Derby-ul Londrei se încheie cu victoria lui Tottenham, scor 2-0, iar echipa lui Antonio Conte ia o opțiune serioasă pentru ultimul loc de Champions League. Chelsea traversează cea mai dificilă perioadă din ultimii ani și ajunge la 5 meciuri la rând fără victorie.

ple

Min. 82 – GOOOL Tottenham!!! Son execută un corner din dreapta, Dier prelungește cu capul și Kane, nemarcat, înscrie din 4 metri.

Min. 46 – GOOOL Tottenham!!! Arrizabalaga parează șutul lui Emerson, defensiva lui Chelsea respinge balonul neconvingător și Skipp marchează cu un șut senzațional de la 18 metri care mai întâi atinge bara transversală.

Min. 45+6 – Busculadă între jucătorii celor două echipe la mijlocul terenului care se lasă cu mai multe cartonaşe galbene. Mai mult, Ziyech l-a văzut pe cel roșu, dar după intervenția VAR, ”centralul” Stuart Attwell a mers și a văzut reșluările și a revenit asupra deciziei, acordându-i doar galben.

Min. 44 – Sterling intră din stânga spre centru și șutează cu efect la colțul lung de la 16 metri, dar Forster are o paradă importantă.

Min. 27 – Fază superbă de atac a lui Spurs încheiată cu șutul de la 17 metri al lui Hojbjerg, ușor deviat de Loftus-Cheek, care lovește bara porții lui Arrizabalaga.

Min. 1 – A început meciul.

  • Tottenham: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Emerson, Skipp, Hojbjerg, Davies – Kulusevski, Richarlison – Kane. Rezerve: Austin, Danjuma, Lucas Moura, Perisic, Porro, Sanchez, Sarr, Son, Tanganga. Antrenor: C. Stellini.
  • Chelsea: Arrizabalaga – James, Silva, Koulibaly, Chilwell – Loftus-Cheek, Fernandez – Ziyech, Joao Felix, Sterling – Havertz. Rezerve: Bettinelli, Aubameyang, Badiashile, Fofana, Gallagher, Madueke, Mount, Mudryk, Zakaria. Antrenor: G. Potter. 
25-02-2023
19:23

FINAL Crystal Palace - Liverpool 0-0

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

premier league

Min. 49: Ocazie mare pentru Liverpool, după ce mingea şutată de Mohamed Salah a lovit bara transversală.

Min. 42: Mateta l-a driblat pe Alisson, dar a şutat în bara transversală.

Min. 25: Marc Guehi s-a înălţat în careu, dar a trimis mingea puţin peste poartă.

Min. 1: A început meciul dintre Crystal Palace şi Liverpool.

Au fost anunţate echipele de start la Crystal Palace – Liverpool (ora 21:45).

25-02-2023
17:14

FINAL Bournemouth - Manchester City 1-4 (Lerma 78 / Alvarez 15, Haaland 29, Foden 45, Mepham 51-autogol)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 78: GOOOL Bournemouth! Lerma a preluat perfect o minge în mijlocul careului şi l-a învins pe Ederson.

Min. 51: GOOOL Manchester City! Julian Alvarez a şutat din careu, iar mingea a fost deviată în proprie poartă de Chris Mepham.

Min. 45: GOOOL Manchester City! Phil Foden a profitat de o greşeală uriaşă în defensiva lui Bournemouth şi l-a învins pe Neto.

Min. 29: GOOOL Manchester City! Gundogan a centrat în careu, Foden a retrimis mingea în faţa porţii, de unde Haaland a îndeplinit o formalitate.

Min. 15: GOOOL Manchester City! După ce Erling Haaland a şutat în transversală, mingea a ajuns la Julian Alvarez, care a deschis scorul.

Min. 1: A început meciul dintre Bournemouth şi Manchester City.

Au fost anunţate echipele de start la meciul Bournemouth – Manchester City (ora 19:30).

manchester city

25-02-2023
14:45

Rezultatele meciurilor jucate de la ora 17:00 în Premier League

Vezi aici cele mai importante faze

  • FINAL Everton – Aston Villa 0-2 (Watkins 63-penalty, Buendia 82)
  • FINAL Leeds United – Southampton 1-0 (Firpo 77)
  • FINAL Leicester – Arsenal 0-1 (Martinelli 46)
  • Min. 46 – GOOOL Arsenal!!! Lansat excelent de Trossard, Martinelli înscrie din unghi cu un șut plasat la colțul lung.
  • Min. 26 – Golul superb reușit de Trossard este anulat după verificarea VAR pentru un fault în atac comis de White asupra portarului Ward.
  • Leicester: Ward – Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen – Dewsbury-Hall, Ndidi – Tete, Praet, Barnes – Iheanacho. Rezerve: Iversen – Amartey, Daka, Mendy, Pereira, Soumare, Thomas, Tielemans, Vardy. Antrenor: Brendan Rodgers.
  • Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Jorginho, Xhaka – Saka, Martinelli, Trossard. Rezerve: Turner – Holding, Kiwior, Nketiah, Partey, Smith Rowe, Tierney, Tomiyasu, Vieira. Antrenor: Mikel Arteta.
  • FINAL West Ham – Nottingham Forest 4-0 (Ings 70, 72, Rice 78, Antonio 85)
24-02-2023
19:20

Fulham - Wolverhampton 1-1 (Solomon 64 / Sarabia 24)

Final de meci Fulham remizează acasă cu Wolverhampton, scor 1-1, și ratează șansa de a o egala pe Newcastle în clasament.

ple

Min. 64 – GOOOL Fulham!!! Reușită de excepție pentru Solomon, care a pătruns din stânga în centru și a șutat cu efect la colțul lung de la 18 metri.

Min. 24 – GOOOL Wolvehampton!!! Fază superbă de contraatac a ”lupilor” finalizată de Sarabia, după o centrare a lui Matheus Nunes și o minge așezată perfect cu capul de Jimenez.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Fulham – Wolverhampton.

  • Fulham: Leno – Tete, Diop, Ream, Robinson – Reed, Palhinha – Reid, Pereira, Willian – Carlos Vinicius. Rezerve: Rodak – Aderabioyo, Duffy, James, Kurzawa, Lukic, Soares, Solomon, Wilson. Antrenor: Marco Silva.
  • Wolverhampton: Jose Sa – Semedo, Dawson, Kilman, Bueno – Sarabia, Lemina, Neves, Matheus Nunes – Jimenez, Cunha. Rezerve: Bentley – Ait Nouri, Collins, Diego Costa, Joao Gomes, Jonny, Moutinho, Podence, Traore. Antrenor: Julen Lopetegui.

În perioada vineri, 24 februarie – duminică, 26 februarie, au loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Premier League. Se joacă doar opt partide, întâlnirile Newcastle – Brighton și Manchester United – Brentford fiind amânate deoarece echipele gazdă din cele două jocuri se întâlnesc duminică, 26 februarie, de la ora 18:30, pe stadionul Wembley din Londra, în finala Cupei Ligii. Capetele de afiș ale acestei runde sunt derby-ul londonez Tottenham – Chelsea și Leicester – Arsenal.

Tottenham – Chelsea și Leicester – Arsenal sunt cele mai importante partide din etapa a 25-a din Premier League

Așadar etapa cu numărul 25 din Premier League este o etapă incompletă, din care lipsesc confruntările Manchester United – Brentford și Newcastle – Brighton, ca urmare a faptului că duminică, 26 februarie, tradiționala gazdă a finalelor de cupe din Anglia, stadionul londonez Wembley va fi locul unde ”diavolii” din Manchester și ”coțofenele” din Newcastle vor lupta pentru trofeul Cupei Ligii.

ADVERTISEMENT

Liderul Arsenal, care are și un meci mai puțin decât urmăritoarea Manchester City, se deplasează la Leicester, unde, în mod normal, ar trebui să facă legea, dar ”tunarii” trebuie să fie foarte atenți pentru că și vecinii lor londonezi de la Tottenham s-au dus din postura conchistadorilor și au sfârșit spulberați cu un greu de anticipat 4-1. Pentru că vorbim despre derby de Londra ele au loc destul de frecvent la numărul mare de echipe prezente în Premier League din capitala Angliei. Acum e programat Tottenham – Chelsea. Spurs a urcat pe locul 4, în detrimentul lui Newcastle, însă Chelsea, cu toate investițiile ei stratosferice, de sute de milioane de euro, nu iese din criză și are toate șansele să nu prindă loc european. Alte meciuri care merită atenție sunt Bournemouth – Manchester City și Crystal Palace – FC Liverpool.

Vineri, 24 februarie, ora 22:00

  • Fulham – Wolverhampton

Sâmbătă, 25 februarie, ora 17:00

  • Everton – Aston Villa
  • Leeds United – Southampton
  • Leicester – Arsenal
  • West Ham – Nottingham Forest
  • ora 19:30 Bournemouth – Man. City
  • ora 21:45 Crystal Palace – FC Liverpool
ADVERTISEMENT

Duminică, 26 februarie, ora 15:30

  • ora 15:30 Tottenham – Chelsea

Cine transmite la TV Tottenham – Chelsea, Leicester – Arsenal precum și alte trei meciuri din etapa a 25-a din Premier League

Din etapa a 25-a din Premier League, din care lipsesc cele două partide amânate, vom putea urmări pe ecran cinci jocuri: Fulham – Wolverhampton vineri, Leicester – Arsenal, Bournemouth – Man. City, Crystal Palace – FC Liverpool sâmbătă și Tottenham – Chelsea duminică. Vor fi prezente la datorie cele două echipe care se bat pentru titlu, Arsenal și Manchester City.

Au rămas netelevizate jocurile Everton – Aston Villa, Leeds United – Southampton și West Ham – Nottingham, toate trei sâmbătă și toate trei cu implicații majore cel puțin pentru una dintre echipe în zona retrogradării. Leeds United – Southampton este chiar un duel direct al disperării de pe locurile care duc în Championship.

ADVERTISEMENT

Vineri, 24 februarie

  • ora 22:00 Fulham – Wolverhampton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Sâmbătă, 25 februarie

  • ora 17:00 Leicester – Arsenal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)
  • ora 19:30 Bournemouth – Man. City (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)
  • ora 21:45 Crystal Palace – FC Liverpool (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)

Duminică, 26 februarie

  • ora 15:30 Tottenham – Chelsea (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Continuă duelul Arsenal – Manchester City în etapa 25 din Premier League

În etapa a 25-a continuă duelul la vârf dintre Arsenal și Manchester City în lupta pentru titlu din Premier League. Egalul neașteptat făcut de cetățeni la Nottingham i-a ajutat pe ”tunarii” lui Mikael Arteta să revină în fotoliul de lider. Arsenal are și avantajul unui meci mai puțin jucat, așa că speranțele că va fi stopată hegemonia lui City sunt tot mai mari.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe joacă în deplasare: Arsenal merge pe un teren periculos, la Leicester, dar are marele avantaj că nu a avut meciuri europene la mijloc de săptămână, City se duce la noua promovată Bournemouth după egalul făcut la Leipzig în Champions League miercuri. Pep Guardiola a fost din nou iritat, ca și la Nottingham, pe elevii săi.

Cormorani sau vulturi în etapa a 25-a din Premier League

La Londra se joacă seara, de la oră neobișnuită pentru Premier League, 21:45, Crystal Palace – FC Liverpool, o confruntare între ”vulturii” londonezi și șifonații rău ”cormorani” ai lui Jurgen Klopp, care riscă tot mai mult să fie primul cap mare de antrenor după germanul Thomas Tuchel de la Chelsea chiar la începutul sezonului, toamna trecută, care cade cu zgomot în fotbalul englez.

Tottenham – Chelsea va fi sigur un meci sold-out pentru că e un derby de tradiție londonez cu două echipe care mereu au obiective foarte ambițioase, dar Spurs a rămas mai mereu cu speranța neconcretizată în fapte. La acest moment toți fanii lui Chelsea cer demiterea antrenorului Graham Potter, dar americanul Todd Boehly, cel care e acum patron pe Stamford Bridge, rămâne impasibil.


  • 1,76 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” la meciul Tottenham – Chelsea

ADVERTISEMENT