Sport

Premier League, etapa 35. Lunea nebună a fotbalului din Anglia: 21 de goluri în trei meciuri. Cum arată clasamentul

Vezi aici în format LIVE stream Newcastle - Arsenal, West Ham - Manchester United precum și alte meciuri din etapa 35 din Premier League.
08.05.2023 | 21:31
Premier League etapa 35 Lunea nebuna a fotbalului din Anglia 21 de goluri in trei meciuri Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
08-05-2023
14:11

Rezultatele partidelor de luni, 8 mai, din Premier League

  • Fulham – Leicester 5-3 (Willian 11, 70, Carlos Vinicius 18, Cairney 44, 51 / Barnes 59, Maddison 81 pen., 83)
  • Brighton – Everton 1-5 (Mac Allister 79 / Doucoure 1, 29, Steele 37 aut., McNeil 76, 90+7)
  • Nottingham – Southampton 4-3 (Awoniyi 18, 21, Gibbs-White 44 pen., Danilo 73 / Alcaraz 25, Lyanco 51, Ward-Prowse 90+6 pen.)

ple

08-05-2023
07:27

Burnley i-a prelungit cu 5 ani contractul antrenorului Vincent Kompany

Antrenorul belgian Vincent Kompany și-a prelungit cu 5 ani contractul cu echipa engleză Burnley, pe care a reușit să o promoveze în Premier League. Noua înțelegere va expira în vara lui 2028.

“După ce a câştigat titlul de campioană în Championship la primul său sezon pe banca tehnică, Kompany s-a angajat pentru un nou contract de cinci ani”, este anunțul făcut de oficialii lui Burnely prin intermediul unui comunicat de pressă.

07-05-2023
18:03

West Ham - Manchester United 1-0 (Benrahma 27)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Manchester United pierde pe terenul lui West Ham, scor 0-1, și are emoții mari pentru locul 4 care asigură calificarea în Champions League.

ple

Min. 27 – GOOOL West Ham!!! Benrahma deschide scorul după o fafă a lui De Gea. Șutul moale de la 22 de metri al jucătorului lui West Ham este scăpat în plasă de portarul spaniol.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul West Ham – Manchester United.

  • West Ham: Fabianski – Kehrer, Ogbonna, Aguerd, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio. Rezerve: Anang, Areola – Cornet, Downes, Emerson, Fornals, Ings, Johnson, Lanzini. Antrenor: David Moyes.
  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Shaw, Malacia – Eriksen, Casemiro, Bruno Fernandes – Antony, Weghorst, Rashford. Rezerve: Butland – Dalot, Fred, Garnacho, Maguire, Martial, Sabitzer, Sancho, Williams. Antrenor: Erik ten Hag.
07-05-2023
14:50

Newcastle - Arsenal 0-2 (Odegaard 14, Schar 71 aut.)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Arsenal câștigă dificilul duel de pe terenul revelației Newcastle, scor 2-0, și vine la un singur punct în spatele liderului Manchester City.

Min. 71 – GOOOL Arsenal!!! Martinelli pătrunde în partea stângă, centrează în fața porții și Schar își bagă mingea în proprie poartă în încercarea de a respinge.

Min. 14 – GOOOL Arsenal!!! Odegaard deschide scorul cu un șut splendid de la 25 de metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Newcastle – Arsenal.

  • Newcastle: Pope – Tripper, Schar, Botman, Burn – Joelinton, Bruno Guimaraes, Willock – Murphy, Isak, Wilson. Rezerve: Dubravka – Almiron, Anderson, Dummett, Gordon, Lewis, Manquillo, Saint-Maximin, Targett. Antrenor: Eddie Howe.
  • Arsenal: Ramsdale – White, Kiwior, Gabriel, Zinchenko – Odegard, Jorginho, Xhaka – Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Turner – Holding, Nelson, Nketiah, Partey, Smith Rowe, Tierney, Trossard, Vieira. Antrenor: Mikel Arteta.
07-05-2023
09:47

Fanii lui Liverpool au huiduit imnul național la meciul cu Brentford

Sâmbătă, 6 mai, Charles al III-lea și soția sa, Camilla, au fost încoronați la Westminster Abbey în calitate de regi ai Regatului Unit și ai Irlandei de Nord. Este pentru prima oară în ultimele șapte decenii când Regatul Unit asistă la încoronarea unui șef de stat. 

La 8 septembrie 2022, regele Charles al III-lea și-a început domnia după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Premier League le-a cerut cluburilor ca înaintea meciurilor din etapa cu numărul 35 pe stadioane să fie intonat imnul național pentru a celebra evenimentul istoric. 

Cele mai controversate momente de pe stadioanele de fotbal, cricket sau rugby s-au petrecut pe Anfield. Fanii lui Liverpool au huiduit pe parcursul intonării imnului, însă nu este o premieră. Ultimul episod înaintea meciului cu Brentford de pe Anfield a avut loc la finala Cupei Angliei 2022 împotriva lui Chelsea. 

Motivul este unul care ține de istoria clubului. În anii ’70 și ’80 Liverpool a fost în suferință în perioada dezindustrializării, conform BBC. În urmă cu 42 de ani, locuitorii din Liverpool au organizat revolte din cauza destabilizării economice, pe fondul nemulțumirilor cu adresă la deciziile autorităților statului. 

06-05-2023
15:40

Liverpool - Brentford 1-0 (Salah 13)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Liverpool se impune cu 1-0 în fața lui Brentford și începe din nou să spere că poate prinde un loc de Champions League.

ple

Min. 13 – GOOOL Liverpool!!! Fabinho centrează perfect pentru Van Dijk, olandezul lovește greșit cu capul, dar mingea ajunge la Salah care o împinge în poartă din apropiere.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Liverpool – Brentford.

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Jones, Fabinho, Gakpo – Salah, Nunez, Diogo Jota. Rezerve: Kelleher – Carvalho, Luis Diaz, Elliott, Gomez, Henderson, Matip, Milner, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.
  • Brentford: Raya – Hickey, Zanka, Pinnock, Mee, Henry – Jensen, Onyeka, Janelt – Mbuemo, Toney. Rezerve: Cox – Ajer, Baptiste, Damsgaard, Dasilva, Ghoddos, Roerslev Rasmussen, Schade, Wissa. Antrenor: Thomas Frank.
06-05-2023
13:44

Manchester City, victorie cu emoții în fața lui Leeds

Vezi aici cele mai importante faze

  • Bournemouth – Chelsea 1-3 (Vina 21 / Gallagher 9, Badiashile 82, Joao Felix 87)
  • Manchester City – Leeds United 2-1 (Gundogan 19, 27 / Rodrigo 85)
  • Min. 85 – GOOOL Leeds!!! Rodrigo profită de o bâlbâială în defensiva ”cetățenilor” și înscrie cu un șut de la 16 metri.
  • Min. 84 – Gundogan trimite în bară din penalty-ul obținut de Foden după un fault al lui Struijk.
  • Min. 27 – GOOOL Manchester City!!! Gundogan dublează avantajul cu o reușită identică, după o pasă de la același Mahrez.
  • Min. 19 – GOOOL Manchester City!!! Mahrez îi întoarce perfect un balon lui Gundogan și acesta deschide scorul cu un șut plasat de la 15 metri.
  • Min. 1 – A început meciul.
  • Manchester City: Ederson – Akanji, Laporte, Ake – Lewis, Gundogan – Mahrez, Alvarez, De Bruyne, Foden – Haaland. Rezerve: Ortega – Ruben Dias, Gomez, Grealish, Phillips, Rodri, Bernardo Silva, Stones, Walker. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Wolverhampton – Aston Villa 1-0 (Toti 10)
  • Tottenham – Crystal Palace 1-0 (Kane 45+1)

ple

În perioada sâmbătă, 6 mai – luni, 8 mai, au loc partidele din cadrul etapei 35 din Premier League. Ca urmare a evenimentelor petrecute în ultimele runde și ale desfășurării unor jocuri restante din etapa 28, lupta la cei doi poli ai clasamentului a devenit de-a dreptul pasionantă, pentru că în cursa pentru cupele europene, chiar și pentru Champions League, a intrat și revelația Brighton, care are două partide mai puțin jucate și dacă le câștigă sigur va avea mari șanse să prindă un loc european.

Newcastle – Arsenal și West Ham – Manchester United sunt meciurile cele mai tari din etapa 35 din Premier League

Etapa 35 din Premier League are în program foarte multe partide importante pentru zona europeană, incluzând aici și lupta la titlu, dar și pentru cea a subsolului, acolo unde trei echipe la final de sezon vor fi nevoite să ia drumul Championship, eșalonul secund al fotbalului englez. Cum sunt destule echipe implicate în cele două zone de acțiune ale clasamentului cam toate partidele din această rundă pot aduce schimbări importante.

ADVERTISEMENT

În cursa pentru titlu, unde Manchester City a devenit marea favorită, pentru că mai are un meci restant și deja e lider, echipa lui Pep Guardiola pare a avea un meci ușor acasă, cu Leeds United, deși oaspeții sunt cu cuțitul la os, una dintre echipele serios amenințate cu retrogradarea. Rivala Arsenal are o deplasare teribil de grea la locul 3, Newcastle, și nu pare deloc favorită. Manchester United, care se simte acum amenințată la locul 4 de FC Liverpool, joacă la Londra cu West Ham, care mai are nevoie de puncte să fie sigur salvată, iar ”cormoranii” întâlnesc acasă o echipă primejdioasă, Brentford.

Sâmbătă, 6 mai, ora 17:00

  • Bournemouth – Chelsea
  • Manchester City – Leeds United
  • Wolverhampton – Aston Villa
  • Tottenham – Crystal Palace
  • ora 19:30 FC Liverpool – Brentford
ADVERTISEMENT

Duminică, 7 mai

  • ora 18:30 Newcastle – Arsenal
  • ora 21:00 West Ham – Manchester United

Luni, 8 mai

  • ora 17:00 Fulham – Leicester
  • ora 19:30 Brighton – Everton
  • ora 22:00 Nottingham – Southampton

Cine transmite la TV Newcastle – Arsenal, West Ham – Manchester United și alte partide din etapa 35 din Premier League

Din etapa 35 din Premier League vor fi transmise în direct în weekend-ul 5-8 mai nu mai puțin de nouă partide, doar jocul Wolverhampton – Aston Villa, adică duelul antrenorilor spanioli Lopetegui – Emery, nefigurând în grilele vreunui televiziuni. Sâmbătă sunt în program trei meciuri de la ora 17:00 și unul de la 19:30, duminică două, de la ora 18:30 și 21:00 și luni trei, de la orele 17:00, 19:00 și 22:00.

Nu vor lipsi niciuna dintre echipele mari din Premier League. Liderul Manchester City joacă acasă cu Leeds United, iar marea rivală la titlu, Arsenal, merge la Newcastle, echipa de pe locul 3, în mare formă la acest moment. Manchester United se deplasează la Londra pentru partida cu West Ham, FC Liverpool are meci acasă cu Brentford, la fel și Tottenham, derby londonez cu Crystal Palace, dar să nu uităm nici de Bournemouth – Chelsea, Fulham – Leicester, Brighton – Everton sau disputa de tipul ori învingem ori murim dintre Nottingham și Southampton.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 mai

  • ora 17:00 Bournemouth – Chelsea (Orange Sport 3)
  • ora 17:00 Manchester City – Leeds United (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 17:00 Tottenham – Crystal Palace (Prima Sport 4)
  • ora 19:30 FC Liverpool – Brentford (Digi Sport 4, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Duminică, 7 mai

ora 18:30 Newcastle – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

ora 21:00 West Ham – Manchester United (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Luni, 8 mai

ora 17:00 Fulham – Leicester (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)

ora 19:30 Brighton – Everton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

ora 22:00 Nottingham – Southampton (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Newcastle – Arsenal, în etapa 35 din Premier League, poate deschide drumul spre un nou titlu al lui Manchester City

În lupta la titlu din acest final de sezon în Premier League au rămas două echipe: Manchester City şi Arsenal. Multă vreme ”tunarii” au dat mari speranţe fanilor că vor scrie o pagină de poveste de neuitat şi vor stopa hegemonia lui City din ultimii ani. Dar în ultimele etape londonezii au rămas fără obuze şi City a profitat din plin.

ADVERTISEMENT

Acum Arsenal se află în faţa unei deplasări extrem de dificile, la Newcastle, echipa de pe locul 3, cu evoluţii foarte bune de mai bine de două luni. Un eşec al londonezilor, coroborat cu faptul că Manchester City are şi un meci restant, ar deschide larg uşile echipei lui Pep Guardiola de a-şi apăra coroana din sezonul anterior.

”Diavolii” de la Manchester dau piept cu ”ciocănarii” din Londra în etapa 35 din Premier League

Manchester United nu mai este foarte sigură de locul 4 după ce a pierdut la Brighton în ultimele secunde. Asta pentru că acum FC Liverpool s-a apropiat la numai patru puncte, iar echipa lui Eric ten Hag va merge la Londra, pentru duelul cu West Ham, care nu se poate socoti în niciun fel salvată de la retrogradare.

United are în continuare destui absenţi, mai ales în apărare, ceea ce poate crea serioase probleme. FC Liverpool speră ca ”diavolii” să se încurce din nou, în timp ce ei să bată acasă pe Brentford, deloc uşor, pentru a scurta şi mai mult distanţa. Dar atenţie mare şi la Brighton, cu două partide în minus şi acum jucând acasă cu o echipa în mare pericol de retrogradare, Everton.

ADVERTISEMENT