Sport

Premier League, etapa a 4-a. Everton a întors scorul şi o învinge pe Burnley! Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre etapa a 4-a din Premier League, care are loc de sâmbătă, 11 septembrie, până luni, 13 septembrie
Premier League etapa a 4a Everton a intors scorul si o invinge pe Burnley Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Şi fotbalul de top din Anglia revine la viaţă după pauza de două săptămâni luată pentru preliminariile CM 2022. Revine cu etapa a 4-a, în care vom vedea cum se descurcă echipele de top după ce au avut mulţi jucători plecaţi la echipele lor naţionale, mai ales că săptămâna viitoare vor avea loc şi primele partide din cadrul grupelor Champions League, Europa League şi Conference League.

Programul etapei a 4-a din Premier League

Sâmbătă, 11 septembrie

  • ora 14:30 Crystal Palace – Tottenham
  • ora 17:00 Arsenal – Norwich
  • ora 17:00 Leicester – Manchester City
  • ora 17:00 Manchester United – Newcastle
  • ora 17:00 Brentford – Brighton
  • ora 17:00 Southampton – West Ham
  • ora 17:00 Watford – Wolverhampton
  • ora 19:30 Chelsea – Aston Villa
ADVERTISEMENT

Duminică, 12 septembrie

  • ora 18:30 Leeds United – Liverpool

Luni, 13 septembrie

  • ora 22:00 Everton – Burnley

Tottenham, liderul-surpriză, deschide etapa a 4-a din Premier League

Liderul Tottenham rămâne la Londra de la ora 14:30 pentru derby-ul cu Crystal Palace, „vulturii” fiind mai mereu adversari incomozi pentru „Spurs”. Faptul că golgheterul Harry Kane a acceptat să continue, deşi Manchester City făcuse o ofertă fabuloasă, de 130 de milioane euro, oferă lui Tottenham acea forţă ofensivă care să îi poată permite să marcheze cel puţin un gol de meci.

Paradoxal, plecarea lui Jose Mourinho parcă a dat drumul la joc echipei londoneze, care arată mult mai bine decât în perioada în care pe bancă se afla antrenorul portughez. „Spurs” nu pare a resimţi nici reîntoarcerea galezului Gareth Bale la Real Madrid şi are ca obiectiv un loc de grupe Champions League.

ADVERTISEMENT

Campioana Manchester City merge la Leicester să vâneze „vulpi”

De la ora 17:00, avem un incredibil derby al ultimelor clasate, formaţii fără nici un punct în cele trei etape. Arsenal a ajuns în această postură de neînchipuit şi primeşte vizita nou promovatei Norwich cu vestea bună a prezenţei în atac a golgeterului gabonez Pierre Aubameyang.

Tot de la ora 17:00 avem un meci extrem de interesant pe stadionul „vulpilor” din Leicester. Vine campioana Manchester City şi întotdeauna au fost meciuri extrem de disputate între cele două echipe. Ambele au câte două succese şi un eşec, City pierzând chiar în runda inaugurală, la Londra, în faţa lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Manchester City se află în faza renovării contractelor. Au semnat deja noile contracte portarul Ederson, fundaşul central Ruben Dias şi starul echipei, belgianul Kevin de Bruyne. Următorul pe listă este internaţionalul englez Phil Foden, 20 de ani, căruia Guardiola i-a promis un salariu mărit de patru ori faţă de cei 60.000 de euro câştigaţi săptămânal cum se întâmplă acum.

Este așteptat debutul lui Cristiano Ronaldo în Manchester United – Newcastle

Dacă Manchester City joacă afară şi o face pe un teren dificil, a doua echipă din Manchester, United, de fapt cea mai galonată şi mai apreciată, va evolua acasă, pe „Old Trafford”, în compania lui Newcastle. Foarte puţin probabil ca portughezul Cristiano Ronaldo să fie titular împotriva „coţofenelor”, dar nu este exclus să apară pe teren la un moment dat, mai ales că s-a antrenat normal alături de noii săi colegi în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

S-a făcut mult tam tam asupra faptului că numărul 7, numărul purtat de CR7 de ani de zile la toate echipele la care a jucat, nu va putea fi luat de starul lusitan, pentru că forurile de competiţie nu permit modificarea numerelor jucătorilor pe parcursul compeptiţiei. S-a făcut însă un compromis după ce Edison Cavani, purtătorul său, şi-a arătat disponibilitatea de a i-l lăsa lui Cristiano.

Chelsea, candidată la titlu în Premier League

Tot sîmbătă, dar seara, de la ora 19:30, în meci vedetă, pe Stamford Bridge din Londra se vor întâlni Chelsea, o echipă în mare formă, şi Aston Villa, care a cumpărat jucători de calitate cu banii primiţi de la Manchester City pentru Jack Grealish, record de transfer în Premier League, cu 117 milioane euro.

Chelsea arată foarte bine de la venirea belgianului Romelo Lukaku în atac şi recent a fost transferat de la Atletico Madrid şi mijlocaşul Saul Ninguez, un jucător polivalent, care poate evolua şi la închidere şi ca mijlocaş ofensiv. Thomas Tuchel are un lot foarte bun şi puternic la dispoziţie.

Probleme pentru Jurgen Klopp la meciul lui Liverpool de la Leeds

Duminică are loc la Leeds confruntarea dintre echipa locală şi Liverpool, un meci care promite mult în planul spectacolului. La „cormorani” acum grija principală este ce decizie va lua golgeterul Mohamed Salah, intrat în ultimul an de contract şi care deocamdată nu a semnat prelungirea contractului.

O altă bătaie de cap pentru antrenorul Jurgen Klopp este aceea că nu-i va putea folosi în partida cu Leeds pe internaționalii brazilieni Alisson, Fabinho și Firmino, care au fost suspendați de Federația din „Țara Cafelei” pentru că nu s-au prezentat la meciurile naționalei din preliminariile CM 2022.

Forul de la Rio a impus o suspendare de cinci zile pentru fotbaliștii care nu s-au prezentat la lotul național, deși au fost convocați oficial. Oficialii „carioca” s-au prevalat de regula FIFA care spune că o restricție de cinci zile poate fi impusă asupra jucătorilor din țara respectivă, dacă federația națională o solicită!

În aceeași situație cu jucătorii de la Liverpool se mai află Fred de la Manchester United, Ederson și Gabriel Jesus de la Manchester City, Thiago Silva de la Chelsea și Raphinha de la Leeds. În plus, mexicanul Raul Jimenez de la Wolverhampton și paraguayanul Miguel Almiron de la Newcastle au, de asemenea, interzis să joace pentru echipele lor.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leeds – Liverpool: 1,71 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT