Sport

Premier League, etapa a 10-a. Wolverhampton, victorie cu Everton. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre partidele etapei a 10-a din Premier League, care au loc în acest weekend, în perioada sâmbătă, 30 octombrie - luni, 1 noiembrie.
01.11.2021 | 23:55
Premier League etapa a 10a Wolverhampton victorie cu Everton Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Premier League programează în weekend, începând de sâmbătă, 30 octombrie, şi până luni, 1 noiembrie, inclusiv, meciurile din cadrul etapei a 10-a. Cel mai tare joc al acestei runde este Tottenham – Manchester United, un nou examen dificil pentru antrenorul Oleg Gunar Solskjaer, care are permanent sabia demiterii deasupra capului.

Programul etapei a 10-a din Premier League

Sâmbătă, 30 octombrie, ora 17:00

ora 14:30 Leicester – Arsenal

Burnley – Brentford

Liverpool – Brighton

Manchester City – Crystal Palace

Newcastle – Chelsea

Watford – Southampton

ora 19:30 Tottenham – Manchester United

Duminică, 31 octombrie

ora 16:00 Norwich – Leeds

ora 18:30 Aston Villa – West Ham

Luni, 1 noiembrie, ora 22:00

Wolverhampton – Everton

Manchester United a alunecat pe tobogan

Toate partidele grele ale acestei etape sunt aşadar concentrate în ziua de sâmbătă, când joacă ambele echipe din Manchester, Liverpool şi Chelsea, adică acele patru echipe pe care specialiştii le vedeau drept cele mai autorizate să termine sezonul în top 4, judecând după valoarea loturilor.

ADVERTISEMENT

Aproape că aşa stau lucrurile cu excepţia numită Manchester United, care nu a mai câştigat un meci de patru etape, perioadă în care a suferit trei eşecuri şi a coborât până pe locul 7. În acest moment, mult doritul loc 4 aparţine lui West Ham United, dar cu siguranţă vor fi multe formaţii care vor emite pretenţii la această poziţie.

Leicester – Arsenal deschide etapa a 10-a din Premier League

Prima partidă a acestei runde se joacă la Leicester. Pe teren se vor afla două echipe în puternică revenire de formă, ambele având acum 14 puncte, la fel ca Manchester United. Arsenal e neînvinsă de cinci meciuri, Leicester de patru. Gabonezul Aubameyang este în mare formă, dar acasă la “vulpi” se câştigă greu puncte.

ADVERTISEMENT

Liderul Chelsea merge la Newcastle. La acest moment victoria pentru The Blues pare singurul rezultat logic. Londonezii sunt pe primul loc, iar “coţofenele” penultimele, cu doar patru puncte şi rubrica victorii imaculată. Numai că Thomas Tuchel are nişte probleme serioase de lot la acest meci. Lipsesc ambii oameni de gol ai londonezilor, Lukaku şi Werner.

“Cetăţenii” pregătiţi să împuşte “vulturii” din Londra

Manchester City ocupă momentan doar locul 3, dar nu e vorba de o distanţă care să creeze probleme pentru o echipă care a câştigat campionatul de trei ori în ultimele patru sezoane. Sunt doar două puncte în urma lui Chelsea şi unul în urma “cormoranilor” lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Acum, pe Etihad Stadium, vine Crystal Palace, o formaţie care în cele mai bune momente ale sale poate face probleme oricui. Cu tot atacul valid echipa lui Pep Guardiola nu are cum în mod normal să nu împuşte “vulturii” pentru cele trei puncte, deşi Southampton, care e mai jos decât Palace, a reuşit un 0-0 cu City.

“Cormoranii” au întâlnire cu “pescăruşii” pe Anfield Road

A doua clasată, Liverpool, nu are o partidă uşoară, deşi va juca acasă, pe Anfield Road. Pentru că Brighton este în acest sezon un adversar extrem de dificil şi nu întâmplător ocupă un incredibil loc 5, poziţie pe care nu s-au mai aflat niciodată de când au promovat în Premier League.

ADVERTISEMENT

Liverpool are o perioadă excelentă, cu rezultate foarte bune pe toate fronturile, campionat, Champions League şi chiar Cupa Ligii, unde a ajuns în sferturi deşi Klopp nu este interesat de această competiţie. Mohamed Salah este într-o formă extraordinară şi golurile sale au ajutat mult.

Solskjaer nu mai stăpâneşte vestiarul pe Old Trafford

Manchester United l-a adus pe Cristiano Ronaldo, dar euforia s-a estompat repede după ce rezultatele echipei sunt departe de speranţele suporterilor. “Diavolii roşii” au dezamăgit în repetate rânduri şi suporterii cer tot mai insistent ca Solskjaer să plece cât timp situaţia mai poate fi redresată.

Norvegianul a pierdut vestiarul din mâini şi, odată rămas fără sprijinul jucătorilor, e clar că soarta lui este pecetluită. Tottenham a învins deja acasă pe City şi o poate face şi cu United, de la care va lipsi un jucător cheie la mijloc, francezul Pogba, suspendat.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Aston Villa – West Ham: 2,45 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: