Sport

Premier League etapa a 13-a. Manchester United, remiză norocoasă cu Chelsea. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre partidele etapei a 13-a din Premier League, care au loc pe parcursul a două zile, sâmbătă, 27 noiembrie şi duminică, 28 noiembrie
Premier League etapa a 13a Manchester United remiza norocoasa cu Chelsea Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
28-11-2021
16:03

Chelsea - Manchester United 1-1 (Jorginho 69 pen. / Sancho 50)

Final de meci – Marele derby de pe Stamford Bridge se termină la egalitate, scor 1-1. Chelsea este lider în clasament, cu un punct peste Manchester City.

ple

Min. 69 – GOOOL Chelsea!!! Jorginho își spală păcatele și egalează din penalty-ul acordat pentru faultul în careu comis de Wan-Bissaka asupra lui Thiago Silva.

Min. 64 – Cristiano Ronaldo intră pe teren înlocuindu-l pe marcatorul Jadon Sancho.

Min. 50 – GOOL Manchester United!!! Bruno Fernandes a degajat un balon din marginea careului, Jorginho, rămas ultimul apărător al lui Chelsea face o preluarea greșită și Sancho îi fură balonul și înscrie pe lângă Mendy.

Min. 1 – A început meciul.

 che

28-11-2021
14:00

Manchester City urcă pe 2 după victoria cu West Ham

  • Brentford – Everton 1-0 (Toney 23 pen.)
  • Leicester – Watford 4-2 (Maddison 16, Vardy 34, 42, Lookman 68 / King 29 pen., Dennis 61)
  • Man. City – West Ham 2-1 (Gundogan 33, Fernandinho 90 / Lanzini 90+5)

ple

28-11-2021
13:23

Meciul Burnley - Tottenham a fost amânat

Meciul Burnley – Tottenham trebuia să înceapă la ora 16:00, însă a fost amânat din cauza ninsorii. Conform site-ului oficial al clubului gazdă, suprafaţa de joc le-ar fi putut pune probleme jucătorilor.

  • Brentford – Everton (ora 16:00)
  • Leicester – Watford (ora 16:00)
  • Man. City – West Ham (ora 16:00)
  • Chelsea – Man. United (ora 18:30)

Vremea a afectat și întâlnirea dintre Manchester City – West Ham United. La startul jocului ningea destul de ușor, astfel că partida a început și s-a jucat cu o minge de culoare galbenă. Însă, ninsoarea s-a întețit pe parcursul reprizei și a fost tot mai greu ca balonul să poată fi văzut cum trebuie de telespectatori.

Fanii au intrat pe rețelele de socializare și au cerut ca oficialii întâlnirii să schimbe mingea galbenă cu una de culoare portocalie care să se poată vedea mai bine.

ple

ple

ple

28-11-2021
10:23

Pep Guardiola visează la un post de selecţioner

Pep Guardiola a vorbit despre viitorul său, după terminarea contractului cu Manchester City. Acordul este scadent în vara lui 2023, iar antrenorul spaniol este tentat să încerce şi cariera de selecţioner.

“Când voi termina aici (n.r. contractul cu City) ar fi o plăcere să particip la un Campionat Mondial sau European. Îmi doresc treaba asta. Nu e uşor, mai ales că nu sunt prea multe poziţii disponibile. Dacă nu se va întâmpla, mă voi întoarce la viaţa de antrenor la club. Nu e nicio problemă”, a declarat Pep Guardiola.

 

27-11-2021
16:58

Brighton - Leeds 0-0, în ultimul meci al zilei

După victoria cu Southampton, Liverpool este la doar un punct de liderul Chelsea, care duminică va înfrunta pe Manchester United. Iată cum arată clasamentul după meciurile de sâmbătă.

Clasament Premier League după meciurile de sâmbătă

Min. 90 – Final de meci, scor alb la Brighton.

Min. 1 – A început meciul.

bri

27-11-2021
14:32

Liverpool urcă pe 2 după succesul zdrobitor cu Southampton

Liverpool nu a avut nicio problemă să o învingă pe Southampton și a urcat pe locul secund în clasament, peste Manchester City și la un punct în spatele liderului Chelsea, dar ambele rivale vor juca duminică, 28 noiembrie.

ple

Crystal Palace – Aston Villa 1-2 (Guehi 90+5 / Targett 15,McGinn 86)

cpa

Liverpool – Southampton 4-0 (Diogo Jota 2, 32, Thiago Alcantara 37, Van Dijk 52)

liv

Norwich – Wolverhampton 0-0

nor

27-11-2021
11:58

Arsenal - Newcastle 2-0 (Saka 56, Martinelli 66)

Arsenal se impune cu 2-0 în partida cu Newcastle, aceasta fiind prima înfrângere a lui Eddie Howe pe banca tehnică a ”coțofenelor”. În urma acestui succes, ”tunarii” au urcat pe locul 5.

ple

Min. 66: GOOOL Arsenal! Martinelli, intrat în locul lui Saka, duce scorul al 2-0 pentru Arsenal.

Min. 56: GOOOL Arsenal! Saka deschide scorul, cu un şut din unghi, după o combinaţie cu Tavares.

Min. 1: A început meciul Arsenal – Newcastle.

Au fost anunţate echipele de start pentru Arsenal – Newcastle (ora 14:30):

27-11-2021
09:57

Venirea lui Ralf Rangnick la Manchester United îl sperie pe Jurgen Klopp

Jurgen Klopp a prefaţat meciul Liverpool – Southampton, programat sâmbătă, de la ora 17:00, iar printre subiectele atinse a fost şi venirea lui Ralf Rangnick la Manchester United. Antrenorul “cormoranilor” îl cunoaşte pe noul tehnician al “diavolilor” din Bundesliga, fiind una dintre persoanele care i-au influenţat cariera.

“Din nefericire, un antrenor bun vine în Anglia. E un manager cu mare experienţă, a construit două cluburi. United va fi mult mai organizată pe teren. Evident, nu e o veste bună pentru restul echipelor”, a declarat Jurgen Klopp.

26-11-2021
22:20

Clive Allen i-a transmis lui Dele Alli să plece de la Spurs

Clice Allen, legendă a lui Tottenham, îl sfătuiește pe Dele Alli (25 de ani) să plece cât mai repede de la Tottenham, echipă la care joacă din 2015, dar la care nu mai e de mult vioara întâi. În acest sezon, mijlocașul central a jucat în 14 meciuri și a înscris 2 goluri în toate competițiile.

„Cred că are nevoie de o provocare nouă. Îmi lasă impresia că se duce în jos rău de tot și nu ar trebui. Joacă la un club mare, cu jucători mari, cu suporteri extraordinari, dar cred că ar trebui să meargă în altă parte acum. Trebuie să meargă undeva și să își revină.

Eu am făcut-o, am plecat de la Spurs, pentru că aveam nevoie să merg în altă parte și să mă focusez doar pe fotbal și pe mine. Sunderland a fost locul perfect. În următorul sezon am făcut cel mai bun campionat din carieră, am dat 25 de goluri. Dar trebuia să plec pentru a nu mai fi distras de nimic și să mă concentrez doar pe fotbal.

Cred că Dele Alli e în situația în care trebuie să plece din Londra și să își regăsească plăcerea de a juca fotbal”, a afirmat Clive Allen.

Clive Allen (60 de ani) a jucat pentru Spurs între 1984 și 1988, perioadă în care a bifat 105 meciuri și a înscris 60 de goluri. Fostul atacant are și 5 selecții la prima reprezentativă a Angliei.

26-11-2021
18:25

Cât va lipsi de pe gazon Ben Chilwell

Fundașul lui Chelsea, Ben Chilwell, va lipsi cel puțin șase săptămâni de pe gazon. Internaționalul englez a suferit o leziune parțială a ligamentului încrucișat anterior. Fotbalistul liderului din Premier League ar putea sta însă și mai mult departe de gazon, dacă va se va hotărî că necesită operație anul viitor.

Chilwell este o piesă importantă din angrenajul lui Tuchel. În șase apariții în acest sezon de Premier League, fundașul a marcat trei goluri și a oferit un assist. Fostul jucător al lui Leicester s-a accidentat însă în victoria cu Juventus, din Champions League, scor 4-0.

Chilwell s-a prăbușit pe gazon după un duel cu un adversar și a avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a ieși de pe gazon. „Albaștrii” s-au temut ca fotbalistul să nu fi suferit o ruptură, care să îl țină pe tușă aproximativ nouă luni. Tuchel a dat vești bune la conferința de presă de vineri și a transmis că peste șase săptămâni, Chilwell ar putea fi din nou bun de joc.

Etapa a 13-a din Premier League este pe repede înainte, adică pe parcursul a numai 48 de ore, sâmbătă, 27 noiembrie şi duminică, 28 noiembrie, întrucât marţi, 30 noiembrie va avea loc runda suplimentară cu numărul 14 şi apoi va urma o altă etapă în următorul weekend.

Programul meciurilor din etapa a 13-a din Premier League

Sâmbătă, 27 noiembrie, ora 17:00

ora 14:30 Arsenal – Newcastle

Crystal Palace – Aston Villa

Liverpool – Southampton

Norwich – Wolverhampton

ora 19:30 Brighton – Leeds United

Duminică, 28 noiembrie, ora 16:00

Brentford – Everton

Burnley – Tottenham

Leicester – Watford

Man. City – West Ham

ora 18:30 Chelsea – Man. United

Aşadar o etapă superconcentrată, dar care are totuşi destule partide care prezintă interes şi, evident, în capul listei se află un meci de tradiţie în fotbalul englez, Chelsea – Manchester United dar nici meciul de pe Etihad Stadium, cu Manchester City gazdă în faţa lui West Ham nu e o alternativă rea.

ADVERTISEMENT

Etapa se deschide sâmbătă la prânz cu tradiţionalul joc de la ora 14:30, care va opune la Londra, pe Emirates Stadium pe Arsenal echipei de pe ultimul loc, paradoxal, de puţin timp socotită drept cel mai bogat club din Premier League, Newcastle!

Arsenal deschide etapa cu lanterna roşie

Tunarii vin după o înfrângere severă pe Anfield Road în faţa lui Liverpool, cu un sec 4-0, care a stopat o serie excelentă a lor de şase meciuri. La Newcastle s-a schimbat antrenorul, a venit Eddie Howe, omul care a menţinut câteva sezoane pe Bournemouth în Premier League, dar materialul de lucru e subţire şi până la perioada de mercato din ianuarie mai e cale lungă iar coţofenele nu au nici o victorie în 12 meciuri!

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă joacă şi ocupanta locului 3, Liverpool, care întâlneşte acasă pe Southampton, echipă care runda precedentă, la Norwich a stopat o serie pozitivă de cinci jocuri dar care e o specialistă în a încurca echipele cu pedigree, aşa cum a făcut-o în actualul sezon deja cu Manchester City chiar pe Etihad Stadium.

Sfinţii vin pe Anfield Road

Liverpool are o perioadă excelentă, în care a făcut un singur pas greşit, 2-3 la Londra cu West Ham, în schimb a mers foarte bine atât în campionat cât şi în Champions League, unde a câştigat grupa B. Normal ar fi ca sfinţii să nu poată spera la prea mult pe Anfield Road însă sunt o echipă cu adevărat imprevizibilă.

ADVERTISEMENT

De mult timp nu a mai existat în calendarul Premier League ca duminică să se joace cinci partide, dintre care patru de la ora 16:00. Dintre aceste meciuri reţin atenţia Burnley – Tottenham şi Manchester City – West Ham.

Antonio Conte la victorie cu Tottenham la Burnley

Cu Antonio Conte pe bancă Tottenham are ca obiectiv asaltul primelor patru locuri şi pentru aceasta este obligatoriu să mergi la Burnley, care face un sezon slab, având doar 9 puncte şi fiind pe loc retrogrdabil, pentru a lua cele trei puncte, chiar dacă gazdele vor da totul pentru a scoate măcar un punct.

ADVERTISEMENT

West Ham a clacat oarecum neaşteptat etapa trecută la Wolverhampton după ce reuşise să spargă tabuul primelor patru locuri şi să intre în elita din Premier League. A fost primul eşec după opt rezultate utile şi deocamdată menţine un avans de trei puncte de pe locul 4 peste Arsenal, următoarea clasată.

Echipele din Manchester, dueluri de foc cu cele din Londra

West Ham va juca pe terenul campioanei Manchester City iar Arsenal acasă cu lanterna roşie Newcastle. O victorie a tunarilor şi un eşec al ciocănarilor ar aduce cele două grupări londoneze la egalitate de puncte dar nu ar face şi ca Arsenal să treacă în faţă, pentru că are un golaveraj mult mai slab.

Marele meci este epilogul rundei, cu Manchester United căutând să reintre în cărţi pentru Top 4 cu o deplasare de foc pe Stamford Bridge unde însă a reuşit rezultate bune în ultimele meciuri. United va fi pe bancă sub comanda interimarilor Michael Carrick şi Steven Fletcher, cei care au condus-o şi la victoria cu 2-0 la Villarreal, din grupele Champions League. Chelsea e liderul şi echipa care joacă probabil cel mai bun fotbal din Premier League la acest moment.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Manchester City – West Ham: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: