Sport

Premier League etapa a 15-a. Spectacol în Everton – Arsenal! Întoarcere de scor, două goluri anulate şi protest în tribune

FANATIK.RO vă oferă detalii despre partidele etapei a 15-a din Premier League, care au loc pe durata a trei zile, începând de sâmbătă, 4 decembrie şi până luni, 6 decembrie
Premier League etapa a 15a Spectacol in Everton  Arsenal Intoarcere de scor doua goluri anulate si protest in tribune
ADVERTISEMENT
06-12-2021
19:12

Everton - Arsenal 2-1 (Richarlison 80, Gray 90+2 / Odegaard 45+3)

Clasamentul din Premier League:

Min. 90+2: GOOOL Everton! Gray întoarce scorul cu un şut din careu.

Min. 80: GOOOL Everton! Richarlison egalează cu o lovitură de cap, iar de această dată golul a fost validat.

Min. 58: Richarlison a marcat din nou, însă golul a fost anulat iar pentru ofsaid.

Min. 45+3: GOOOL Arsenal! Odegaard deschide scorul chiar înainte de pauză.

Min. 44: Richarlison a marcat, însă reuşita brazilianului a fost anulată, după consultarea VAR, pentru ofsaid.

Min. 27: Mai mulţi suporteri ai lui Everton au părăsit tribunele, în semn de protest. Este mijlocul prin care fanii atrag atenţia că echipa nu a mai câştigat un trofeu din 1995. “27 de minute pentru 27 de ani. Este inacceptabil. Să arătăm incompetenţa conducătorilor clubului”, a fost anunţul făcut de fani, înaintea meciului. Chiar dacă 27 de ani se vor împlini abia anul viitor, suporterii lui Everton sunt convinşi că favoriţii nu vor produce o surpriză în Cupa Angliei, singurul trofeu la care echipa lui Rafael Benitez mai poate spera.

Min. 1: A început meciul Everton – Arsenal.

Au fost anunţate echipele de start pentru meciul Everton – Arsenal (ora 22:00)

06-12-2021
15:42

Pep Guardiola l-a avertizat pe Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Manchester City în sezonul trecut, însă acum trece printr-o perioadă nefastă. Abia revenit după infectarea cu COVID-19, belgianul a primit un avertisment din partea lui Pep Guardiola.

“Kevin trebuie să revină şi să lupte pentru locul lui. Nu trebuie să-mi arate mie nimic. E pentru el, să arate ce poate acum şi ceea ce a făcut în ultimii cinci-şase ani.

Competiţia este foarte importantă şi el ştie asta, la fel ca Bernardo şi ceilalţi jucători. Trebuie să arate în 5 sau în 90 de minute că au calitate.

Kevin s-a infectat exact atunci când creştea din punct de vedere fizic, iar acest lucru e un pas înapoi. Mâine (n.r. marţi) va vi titular cu Leipzig şi vom vedea câte minute poate să joace”, a spus Pep Guardiola.

06-12-2021
13:20

Rald Rangnick și-a ales primul colaborator

Antrenorul american Chris Armas, în vârstă de 49 de ani, se va alătura staff-ului lui Ralf Rangnick la Manchester United.

Conform Daily Mail, tehnicianul care în vară a fost demis de la Toronto FC după doar șase luni, a mai lucrat alături de managerul german la echipa New York Red Bulls. Armas a primit permisul de muncă luni dimineață, după  ce i s-a refuzat inițial pentru că nu deținea o licență UEFA Pro.

Rangnick a spus la sosirea la Manchester United că va păstra majoritatea membrilor staff-ului anterior pentru că are nevoie de experiența și expertiza lor. Cu toate acestea, el a precizat că va angaja unul sau doi membri suplimentari.

06-12-2021
10:37

Leeds ajunge în totalitate pe mâinile americanilor

Compania americană 49ers Enterprises va prelua în totalitate clubul Leeds United până la începutul anului 2024, iar suma la care se ridică întreaga valoare a tranzacției este de peste 400 de milioane de lire sterline, a anunțat Daily Mail.

În acest moment, clubul este deținut Andrea Radrizzani, prin Aser Group Holding. Italianul are 56% din acțiuni, după ce în 2018 a renunțat la 44% din acțiuni pentru 49ers Enterprises.

În aceste condiții șefă pe Elland Road va fi Denise DeBartolo York, în vârstă de 70 de ani, fiica unui fost mare magnat în construcții. Averea acesteia este cifrată în jurul a 3,5 miliarde de dolari, iar compania care o deține are în portofoliu și echipa de fotbal american San Francisco 49ers.

06-12-2021
09:23

Eden Hazard, dorit insistent de West Ham

Este tot mai clar că Eden Hazard nu va mai rămâne la Real Madrid, deși mai are contract până în vara lui 2024, iar West Ham United încearcă să-l transfere în perioada de mercato din iarnă.

Conform publicației spaniole As, care citează presa engleză, managerul ”ciocănarilor”, David Moyes, este interesat de aducerea mijlocașului belgian și este dispus să ofere 30 de milioane de euro pentru jucătorul care a scris istorie în tricoul lui Chelsea.

În ultima perioadă s-a zvonit faptul că Hazard ar fi dorit și de Rafa Benitez la Everton, dar și de Newcastle United, care a dat de bani mulți și caută să se întărească în iarnă pentru a se salva de la retrogradare.

05-12-2021
17:11

Reacția lui Cristiano Ronaldo, după Manchester United - Crystal Palace 1-0

Cristiano Ronaldo a fost integralist în victoria lui Manchester United, scor 1-0, cu Crystal Palace. Singurul gol al meciului a fost marcat de Fred, lusitanul având o prestație modestă la debutul lui Ralf Rangnick pe Old Trafford. După meci, CR7 a postat un mesaj scurt, dar plin de încredere, pe Instagram.

„Pas cu pas rămânem uniți”, a scris Cristiano Ronaldo.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

05-12-2021
16:24

Aston Villa - Leicester 2-1 (Konsa 17, 54 / Barnes 14)

Min. 54 – GOOOL Aston Villa!!! Konsa face „dubla”.

Min. 17 – GOOOL Aston Villa!!! Konsa restabilește rapid egalitatea!

Min. 14 – GOOOL Leicester!!! Barnes deschide scorul!

Min. 1 – A început meciul!

Au apărut echipele de start la Aston Villa – Leicester:

05-12-2021
14:09

Manchester United - Crystal Palace 1-0 (Fred 77)

Min. 78 – GOOOL Manchester United!!! Fred înscrie primul gol în era Ragnick pe Old Trafford!

Echipele de start pentru confruntarea dintre Manchester United și Crystal Palace:

LIVE Leeds – Brentford 2-2 (Roberts 27, Bamford 90+5 / Baptiste 54, Canos 61)

LIVE Tottenham – Norwich 3-0 (Moura 10, Sanchez 67, Son 77)

05-12-2021
11:20

Manchester United îl vrea pe Frenkie de Jong

Noul manager al lui Manchester United, Ralf Rangnick, vrea să-l transfere pe mijlocașul Frenkie de Jong de la FC Barcelona și pregătește o ofertă pentru perioada de mercato din iarnă.

Conform publicației spaniole El Nacional, englezii vor să profite de situația financiară precară a catalanilor și sunt pregătiți să pună pe masă 55 de milioane de euro pentru aducerea olandezului de 24 de ani.

Transferat de la Ajax Amsterdam în vara lui 2019 pentru 86 de milioane de euro, De Jong mai are contract cu Barca până în 2026, iar președintele Joan Laporta ar fi dispus să-l lase să plece deoarece are cel mai mare salariu din lot, aproximativ 18 de milioane de euro, iar o cedare a sa ar mai ameliora bugetul.

Catalanii speră să scoată cel puțin 70 de milșioane de euro din transferul lui Frenkie de Jong, dar situația dezastruoasă de la club îi obligă să asculte orice ofertă care vine pentru internaționalul olandez.

05-12-2021
07:03

Jadon Sancho, urmărit de Rangnick de când avea 17 ani

Noul manager al lui Manchester United, Ralf Rangnick, a dezvăluit că Jadon Sancho este unul dintre jucătorii pe care i-a dorit în perioada când activa la RB Leipzig.

”L-am văzut pe Jadon jucând pentru Anglia U19 în Portugalia când eram acolo să-l urmăresc pe Callum Hudson-Odoi. Jadon a fost impresionant și așa că l-am urmărit în următoarele două jocuri și apoi am decis să încerc să-l semnez când a părăsit Manchester City.

A luat decizia de a se merge la Dortmund și acolo s-a dezvoltat extrem de bine. A fost o adaptare grea pentru Jadon, deoarece Premier League este atât de diferit, mult mai dificil din cauza fotbalului fizici și a presiunii jocului, mai ales la Manchester United.

Pentru mine nu este atât de neobișnuit că a durat ceva timp. Dar dacă mă uit la evoluția lui în ultimele săptămâni, chiar și împotriva lui Arsenal când a muncit din greu pentru a ajuta echipa să-și apere victoria, atunci este clar că traiectoria lui este acum în sus”, a declarat Rangnick, conform Daily Mail.

04-12-2021
21:04

Cum a comentat Thomas Tuchel prestația lui Mendy în West Ham - Chelsea 3-2

Considerat unul dintre cei mai buni portari din lume, Edouard Mendy a avut o prestație modestă în West Ham – Chelsea 3-2. A fost a doua înfrângere a albaștrilor în acest sezon, dar eșecul i-a costat scump. În urma acestui rezultat, Chelsea a picat de pe primul loc pe locul al treilea, cu 33 de puncte, două mai puține decât City și unul mai puțin decât Liverpool.

Managerul campioanei Europei a comentat prestația francezului dintre buturile lui Chelsea, care a greșit grav la primele două goluri ale „ciocănarilor”.

„Edouard traversează o perioadă dificilă. Nu știu de ce. Dar se pare că și-a pierdut din încredere. Prestația sa nu a fost la cel mai înalt nivel. A greșit la primul gol, apoi a făcut penalty. Putea să rezolve ambele situații, dar nu a fost așa. Nu vreau să critic pe nimeni, dar trebuie să recunoaștem când facem greșeli capitale. Putea să ne coste cu Manchester United, așa cum ne-a costat acum”, a declarat Tuchel, la conferința de presă.

04-12-2021
17:00

Watford - Manchester City 1-3 (Cucho 75 / Sterling 4, B. Silva 31, 63)

Min. 75 – GOOOL Watford!!! Cucho reduce din handicap!

Min. 63 – GOOOL Manchester City!!! Bernardo Silva face „dubla”!

Min. 31 – GOOOOL Manchester City!!! Bernardo Silva face 2-0, scor la care echipa lui Guardiola e lider.

Min. 4 – GOOOOL Manchester City!!! Sterling deschide rapid scorul!

Min. 1 – A început meciul!

Au fost anunțate echipele de start pentru Watford – Manchester City:

04-12-2021
14:52

Wolves - Liverpool și alte două meciuri se joacă de la ora 17:00

Wolves – Liverpool 0-1 (Origi 90+4)

Min. 90+4 – GOOOL Liverpool!!! Origi înscrie din pasa lui Salah!

Min. 1 – A început meciul!

Au fost anunțate echipele de start pentru Wolves – Liverpool:

Newcastle – Burnley 1-0 (Wilson 40)

Southampton – Brighton 1-1 (Broja 29 / Maupay 90+8)

04-12-2021
11:48

West Ham - Chelsea 3-2 (Lanzini 40 pen., Bowen 56 / Thiago Silva 28, Mount 44)

Min. 87 – GOOOL West Ham!!! Masuaku dă lovitura și „ciocănarii” trec în avantaj!

Min. 56 – GOOOL West Ham! Coufal îi așează o minge lui Bowen și acesta nu-i dă nicio șansă lui Mendy cu un șut de la 16 metri.

Min 45 – GOOOL Chelsea! Ziyech a centrat din partea stângă și Mount a înscris cu un șut cu latul din prima la colțul scurt de la 12 metri lateral dreapta.

Min. 40 – GOOOL West Ham! Lanzini transformă penalty-ul acordat pentru faultul în careu comis de portarul Mendy asupra lui Bowen, după ce a încercat să-l dribleze pe jucătorul ”ciocănarilor”.

Min. 28 – GOOOL Chelsea! Thiago Silva deschide scorul cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare a lui Mount.

Min. 1: A început partida.

S-au anunțat echipele de start la meciul West Ham United – Chelsea Londra.

wha

04-12-2021
10:47

Ousmane Dembele, dorit de Antonio Conte la Tottenham

Atacantul Ousmane Dembele își încheie la vară contractul cu FC Barcelona și mai multe cluburi încearcă să-l tenteze cu oferte importante, ultima intrată în cursă fiind Tottenham Hotspur.

Conform Mundo Deportivo, tehnicianul Antonio Conte a cerut întărir masive pentru perioada de mercatp din iarnă, iar una dintre țintele lui Spurs o reprezintă internaționalul francez de 24 de ani.

Deși ar dori să continue la Barcelona, Dembele nu și-a prelungit încă înțelegerea. Agentul său amână deocamdată să dea un răspuns la oferta catalanilor, considerată una prea mică pentru valoarea fotbalistului, pentru că își dorește ca jucătorul să intre în ultimele 6 luni de contract și să vadă ce alte oferte apar pentru el.

Până acum, pe lângă Tottenham, alte două grupări din Premier League și-au arătat interesul pentru transferul lui Ousmane Dembele. Este vorba de Manchester United și Newcastle United.

04-12-2021
08:28

Ronaldo ar putea rata debutul lui Rangnick la Manchester United

Atacantul Cristiano Ronaldo este incert pentru meciul pe care Manchester United îl va avea pe teren propriu cu Crystal Palace, după o accidentare suferită în partida cu Arsenal Londra.

Conform The Sun, starul portughez s-ar fi accidentat la genunchi în momentul în care și-a făcut celebra săritură prin care a sărbătorit golul victoriei în fața ”tunarilor”.

Chiar dacă a jucat până în minutul 88 al întâlnirii de la mijlocul săptămânii, Ronaldo a ieșit șchiopătând de pe teren și ar putea absenta la debutul lui Ralf Rangnick pe banca lui Manchester United.

04-12-2021
05:37

Fanii lui Everton, boicot la jocul cu Arsenal

Fanii echipei Everton pregătesc un proteste de amploare la meciul cu Arsenal împotriva managerului spaniol Rafael Benitez și a conducerii clubului.

Conform The Athletic, mai multe grupuri de suporteri le-au cerut spectatorilor care vor veni la partida de luni seară să părăsească stadionul pentru cinci minute. Fanii sunt nemulțumiți de lipsa de comunicare a acționarului majoritar Farhad Moshiri și de lipsa de rezultate a echipei sub comanda lui Benitez, care nu are parte de susținere după ce în trecut a pregătit-o pe rivala din oraș, Liverpool.

Suporterii vor ieși de pe Goodison Park în minutul 27. Momentul a fost ales deoarece se împlinesc 27 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Everton, Cupa Angliei în 1995.

”27 de ani fără trofeu sunt inacceptabili. Ridică-te în picioarele în minutul 27 al meciului împotriva lui Arsenal de luni seară și ieși de pe Goodison Park. Să arătăm că incompetența de la vârful lui Everton nu poate continua”, se arată în mesajul fanilor.

În acest weekend au loc partidele din cadrul etapei a 15-a din Premier League. Abia s-a încheiat joi seară etapa a 14-a, una intermediară şi iată că echipele din primul eşalon al fotbalului englez sunt din nou pe teren, conştiente de faptul că intră acum în luna cu cele mai multe partide.

Programul partidelor din etapa a 15-a din Premier League

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 17:00

ora 14:30 West Ham – Chelsea

Newcastle – Burnley

Southampton – Brighton

Wolverhampton – Liverpool

ora 19:30 Watford – Man. City

Duminică, 5 decembrie, ora 16:00

Leeds – Brentford

Man. United – Crystal Palace

Tottenham – Norwich

ora 18:30 Aston Villa – Leicester

Luni, 6 decembrie, ora 22:00

Everton – Arsenal

Liderul Chelsea a câştigat în etapa intermediară destul de greu la Watford, unde era considerată mare favorită. Acum rămâne în Londra, dar o aşteaptă un meci teribil, pe terenul ”ciocănarilor” de la West Ham, o adevărată revelaţie a sezonului, care se bate cu şanse reale la loc de Champions League.

ADVERTISEMENT

West Ham a pierdut în ultimele minute, pe teren propriu, cele trei puncte cu Brighton, oaspeţii reuşind in extremis golul de 1-1 şi nu este exclus ca aceste două puncte să îi coste mult pe elevii lui David Moyes. Este o partidă deschisă oricărui rezultat, pe acest stadion cedând şi Liverpool singura dată în actuala ediţie.

West Ham, un rival extrem de periculos pentru lider în derbyul londonez

West Ham a avut un parcurs absolut excelent până acum şi are o apărare destul de bine organizată şi dezvoltă un joc de contraatac foarte bine pus la punct, armă cu care a surprins multe dintre adversare. Comparativ, valoarea loturilor nu suferă apropiere, cea a lui Chelsea fiind net superioară.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă joacă şi Liverpool pe terenul unei alte echipe incomode ca stil defensiv, la Wolverhampton. ”Cormoranii” merg în bârlogul ”lupilor” dornici să obţină cele trei puncte, cu speranţa că liderul Chelsea nu va câştiga derbyul londonez cu West Ham, însă vor trebui să muncească serios pentru a se impune, pentru că vor da de un adversar foarte disciplinat tactic, care stă foarte bine în teren.

”Cormoranii”, în faţa zidului defensiv al lupilor

Liverpool este una dintre cele mai prolifice echipe în acest sezon de Premier League, cu 43 de goluri marcate în doar 14 etape, dar Wolverhampton, care înscrie foarte puţin, e un zid perfect construit în prima jumătate, primind exact câte goluri a marcat, adică 12.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă, campioana Manchester City devine al doilea adversar imposibil care vine la Watford să îi creeze coşmaruri veteranului tehnicienilor din Premier League, italianul Claudio Ranieri. Chiar şi fără MVP-ul echipei, belgianul De Bruyne, bolnav, City are suficientă calitate pentru a bifa cele trei puncte.

Vulturii de la Crystal Palace revin la Manchester, pentru meciul cu Ronaldo

Duminică se vor juca din nou patru partide, un sistem recent introdus pentru Premier League. Manchester United a debutat cu dreptul sub comanda noului antrenor, germanul Ralf Rangnick, iar Cristiano Ronaldo a fost din nou eroul, semnând o dublă în meciul cu Arsenal, câştigat cu 3-2.

ADVERTISEMENT

Acum pe Old Trafford teoretic ar veni un adversar mai puţin galonat ca ”tunarii”, Crystal Palace, dar care, atenţie, a produs o mare surpriză în acest sezon reuşind să se impună pe terenul campioanei, vecinii de la Manchester City.

”Tunarii” vor să profite de degringolada de la Everton

Aşa încât partida împotriva ”vulturilor” trebuie luată foarte serios de Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes şi colegii lor, pentru a nu păţi acelaşi lucru. Tottenham pare a avea viaţa cea mai simplă în această rundă, pentru că acasă cu Norwich, chiar dacă în ultimele etape ”canarii” au început să ciripească puternic, Spurs este clar favorită.

Etapa se încheie luni la Liverpool, pe terenul unei formaţii aflată în evidentă degringoladă, Everton, care nu a mai câştigat de şapte partide şi care primeşte un Arsenal dezamăgit de faptul că nu a reuşit să plece măcar cu un punct din încleştarea de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT